Seizoen 5 van ‘9-1-1’ is nu te zien op Disney+

De dramaserie 9-1-1 is door de jaren heen steeds populairder geworden. Nu zijn ook de afleveringen van het splinternieuwe vijfde deel in Nederland te zien. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt 9-1-1 seizoen 5 op Disney+? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van eventuele nieuwe afleveringen.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer komt 9-1-1 seizoen 5 op Disney+ in Nederland?

In de Verenigde Staten ging de vijfde set afleveringen van 9-1-1 van start op 20 september 2021, waarna wekelijks een aflevering volgde. Episode 10 kwam uit op 6 december 2021, maar toen ging de serie in winterstop tot maart 2022.

Het eerste deel van 9-1-1 seizoen 5 is sinds woensdag 12 januari 2022 te zien op Disney+ in Nederland. Kort hierna volgde ook het tweede deel, waardoor je alle 18 afleveringen van het nieuwe seizoen nu kunt kijken.

Waar gaat het verhaal van 9-1-1 over?

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen. De show is geïnspireerd door waargebeurde voorvallen van hulpverleners die regelmatig te maken krijgen met bloedstollende situaties die vaak onvoorspelbaar, intens en hartverwarmend tegelijk zijn.

Titel9-1-1
Jaar2018-
SoortSerie
TaalEngels
Duur5 seizoenen
CategorieDrama, Actie, Thriller
IMDb7,8 uit 29.000 stemmen
MakersBrad Falchuk, Tim Minear, Ryan Murphy
CastAngela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Kenneth Choi, Aisha Hinds, Rockmond Dunbar, Jennifer Love Hewitt, Ryan Guzman, Corinne Massiah

Waar kun je 9-1-1 online kijken in Nederland?

Mocht je je afvragen of je ook via Netflix, Videoland, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst naar de afleveringen van 9-1-1 kunt genieten, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. FOX, onderdeel van The Walt Disney Company, heeft deze serie geproduceerd. In Nederland kun je momenteel exclusief via het eigen video on demand-platform Disney+ kijken.

Komt er een 9-1-1 seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Er komt een zesde seizoen van 9-1-1 en in de Verenigde Staten zijn de uitzendingen inmiddels al begonnen. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer zodra we meer te weten komen over de Nederlandse releasedatum.

Welke teaser of trailer is er van het vijfde seizoen van de serie?

Hieronder bekijk je direct de officiële trailer van 9-1-1 seizoen 5. Deze promo kwam eind 2021 uit, vlak voor de lancering van de nieuwe afleveringen in de VS.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Disney