Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 10-16 januari 2022)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 2 (van 10-16 januari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 2 van 2022)

10. After Life (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Op 14 januari komt het derde en laatste seizoen van Ricky Gervais’ After Life naar Netflix. In de serie speelt hij zelf Tony, een man die een perfect leven had. Maar na de dood van zijn vrouw Lisa, verandert Tony.

Nadat hij heeft overwogen zichzelf van het leven te beroven, besluit hij in plaats daarvan lang genoeg te leven om de wereld te straffen door voortaan te zeggen en te doen wat hij wil. Hij denkt dat het een superkracht is – zich niets aantrekken van zichzelf of iemand anders – maar het blijkt lastig te zijn als iedereen probeert de aardige jongen die ze kenden te redden.

9. The World According to Jeff Goldblum (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Jeff Goldblum komt op 14 januari terug met gloednieuwe afleveringen, nadat eerder al afl. 1-5 van het tweede seizoen van zijn serie op Disney+ verschenen. De National Geographicreeks met Jeff Goldblum brengt verrassende geheimen achter tal van thema’s aan het licht.

Terwijl hij in dit nieuwe seizoen een cast van fantastische personages ontmoet, van gepassioneerde fans tot deskundigen die levensveranderende nieuwe technologie onthullen, ontdekt Jeff hoe deze onderwerpen de wereld waarin we leven hebben gevormd.

8. Kamp van Koningsbrugge (serie, 2 seizoenen) – NLZIET & NPO Start

Na lang aftellen en een uitgestelde release datum is het nu eindelijk zo ver. Sinds afgelopen week is Kamp van Koningsbrugge terug met een tweede seizoen! Elke week te zien op TV en online op NLZIET via NPO Start.

IJzeren discipline en wilskracht zijn nodig om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te kunnen volbrengen. Die van de Special Forces, de best getrainde militaire eenheid van ons land. Vijftien gewone burgers ondergaan deze loodzware training. Wie haalt het eind van dit unieke experiment waarbij zowel fysiek als mentaal het uiterste wordt gevraagd? Jeroen van Koningsbrugge is daar om zijn rekruten een hart onder de riem te steken.

7. De Veroordeling (film, 2021) – Pathé Thuis

Televisiejournalist Bas creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen.

Vanaf woensdag 12 januari zal de Nederlandse film te zien zijn op Pathé Thuis.

6. Archive 81 (serie, 1 seizoen) – Netflix

Archive 81 volgt archivaris Dan Turner (Mamoudou Athie), die een baan aanneemt om een collectie beschadigde videobanden uit 1994 te restaureren. Hij reconstrueert het werk van een documentairemaakster genaamd Melody Pendras (Dina Shihabi) en wordt betrokken bij haar onderzoek naar een gevaarlijke sekte in het Visser appartementencomplex.

Terwijl het seizoen zich over deze twee tijdlijnen ontvouwt, raakt Dan langzaam geobsedeerd door het ontdekken van wat er met Melody is gebeurd. Wanneer de twee personages een mysterieuze connectie vormen, raakt Dan ervan overtuigd dat hij haar kan redden van het angstaanjagende einde dat ze 25 jaar geleden ontmoette. Vanaf 14 januari 2022 te zien op Netflix.

5. Hotel Transylvania: Transformania (film, 2022) – Amazon Prime Video

Drac and the Pack zijn terug, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien in Hotel Transylvania: Transformania (vanaf vrijdag 14 januari op Amazon Prime Video). Herenig je met je favoriete monsters voor een gloednieuw avontuur dat Drac (Brian Hull) presenteert met zijn meest angstaanjagende taak tot nu toe. Wanneer Van Helsing’s (Jim Gaffigan) mysterieuze uitvinding, de ‘Monsterification Ray’, de mist ingaat, worden Drac en zijn monster vrienden allemaal getransformeerd in mensen, en Johnny (Andy Samberg) wordt een monster!

In hun nieuwe ongeschikte lichamen moeten Drac, ontdaan van zijn krachten, en een uitbundige Johnny, die houdt van het leven als monster, samenwerken om een geneesmiddel te vinden voordat het te laat is, en voordat ze elkaar gek maken. Met de hulp van Mavis (Selena Gomez) en Drac Pack, is het een race tegen de klok om een manier te vinden om zichzelf terug te veranderen voordat hun transformaties permanent worden.

4. Idris Elba: No Limits (serie, 1 seizoen) – discovery+

De Britse acteur Idris Elba (The Wire) heeft een passie voor snelheid. Eerder maakte hij al de serie King of Speed, nu is hij terug met het vierluik No Limits. Hierin gaat hij elke aflevering een bijzondere uitdaging aan op het gebied van snelheid. Van dragracen tot rallyrijden tot aerobatics. En met veel succes.

Tijdens zijn poging om de snelste tijd op Engels grondgebied te rijden, lukt het hem om in zijn Bentley Continental GT Speed de historische ‘Flying Mile’ te verbreken met een snelheid van 290 kilometer per uur.

3. Candyman (film, 2021) – Pathé Thuis

Anthony is een uitgesproken kunstenaar die in Chicago een galerij besluit te openen rondom een stadslegende, de Candyman. Candyman is een eenarmige man die verscheen als je zijn naam 5 keer uit zou spreken om je te vermoorden.

Deze angstaanjagende film is nu al te koop via Pathé Thuis, maar zal vanaf 20 januari ook te huur zijn op de videodienst.

2. Married At First Sight (serie, 7 seizoenen) – Videoland

Realityprogramma waarin singles die elkaar nog nooit hebben gezien na wetenschappelijk onderzoek met elkaar worden gematcht. De deelnemers, die door een team van drie experts aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft.

Seizoen 7 is sinds 5 januari 2022 wekelijks te zien op Videoland. De nieuwe afleveringen worden ook op TV uitgezonden.

1. Eternals (film, 2021) – Disney+

Eternals van Marvel Studios komt iets meer dan 2 maanden na de bioscooprelease op 12 januari naar Disney’s streamingdienst. De superheldenfilm volgt een groep wezens van voorbij de sterren die de Aarde hebben beschermd sinds de geboorte van de mens.

Wanneer monsters waarvan men dacht dat ze waren uitgestorven, Deviants genaamd, op mysterieuze wijze terugkeren worden de Eternals gedwongen zich te herenigen om de mensheid opnieuw te verdedigen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+