Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (24-30 januari)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis en Apple TV+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 4 (van 24-30 januari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 4 van 2022)

10. Mocro Maffia (serie, 4 seizoenen) – Videoland

In het vierde seizoen van Mocro Maffia, wekelijks met een nieuwe aflevering te zien op Videoland vanaf vrijdag 28 januari, duurt de ruzie tussen kamp Romano en zijn rivaal Paus nog altijd voort. Romano sluit met zijn nieuwe Mexicaanse zakenpartners een deal met een Duits-Turkse clan in Düsseldorf om niet alleen Paus, maar ook zijn Colombiaanse leverancier Tia Alvarez weg te ruimen. Een ondergedoken Paus zint na zijn marteling op wraak en stuurt Tatta met een nieuwe partner richting Düsseldorf.

Eerder lieten Walid Benmbarek en Marouane Meftah uit de cast van de serie ons in de bovenstaande video al weten dat de nieuwe afleveringen shockerend zullen worden en dat we een andere kant van de karakters te zien gaan krijgen. Inmiddels is ook de trailer al online verschenen.

9. Venom: Let There Be Carnage (film, 2021) – Pathé Thuis

Eddie probeert zijn dagelijkse leven en carrière als journalist weer op te pakken. De symbiont daarentegen wil alleen maar bad guys in elkaar slaan. Daarnaast heeft een sadistische moordenaar het op Eddie gemunt. Vanaf maandag 24 januari te koop op Pathé Thuis voor €13,99 in SD en HD. Vanaf 9 februari kun je de film ook huren vanaf €4,99.

8. Snowpiercer (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Vanaf dinsdag 25 januari zal wekelijks een nieuwe aflevering van Snowpiercer seizoen 3 op Netflix te zien zijn. In de serie is de aarde bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans ​​te midden van de spanningen aan boord.

7. The Afterparty (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

“Één moordzuchtige nacht verteld vanuit acht verschillende perspectieven. Maak je klaar voor het genre-buigende evenement van 2022.” Met deze aankondiging lanceerde Apple TV+ recentelijk de trailer van het eerste seizoen van de nieuwe Original serie The Afterparty. Wekelijks zal een nieuwe episodes op de streamingdienst te zien zijn vanaf vrijdag 28 januari 2022.

6. This Is Us (serie, 5 seizoenen) – Amazon Prime Video

Iedereen heeft een familie. En elke familie heeft een verhaal. This Is Us volgt de familie Pearson door de decennia heen: van Jack (Milo Ventimiglia) en Rebecca (Mandy Moore) als jonge ouders in de jaren tachtig tot hun kinderen (de grote drie), Kevin (Justin Hartley), Kate (Chrissy Metz) en Randall (Sterling K. Brown) op zoek naar liefde en vervulling in het heden, samen met Toby (Chris Sullivan) en Beth (Susan Kelechi Watson). Deze geaarde, levensbevestigende dramedy laat zien hoe de kleinste gebeurtenissen in ons leven invloed hebben op wie we worden, en hoe de banden die we met elkaar delen tijd, afstand en zelfs de dood kunnen overstijgen. Seizoen 5 is vanaf donderdag 27 januari te zien op Amazon’s streamingdienst Prime Video.

5. Jojo Rabbit (film, 2019) – Disney+

Deze spraakmakende en Oscarwinnende film verscheen in 2019 voor het eerst in de bioscoop. Hij is gemaakt door Searchlight Pictures, onderdeel van filmstudio 20th Century Studios en dus van The Walt Disney Company. Daarom zal hij vanaf vrijdag 28 januari te zien zijn op de streamingdienst Disney+. In de komische film met een zware en donkere ondertoon krijgt een Duits jongetje in de Hitlerjugend een denkbeeldig “vriendje”: Adolf Hitler.

4. Flikken Maastricht (serie, 16 seizoenen) – NLZIET

Seizoen 16 van Flikken Maastricht is recentelijk van start gegaan, waardoor je nu wekelijks op TV een nieuwe aflevering kunt kijken. Bij NLZIET kun je via NPO Plus elke week alvast een aflevering vooruitkijken, maar ook vorige episodes streamen. Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van Flikken Maastricht. Maar ook de persoonlijke levens van o.a. Eva van Dongen, Floris Wolfs, Marion Dreesen en Romeo Sanders.

3. Neymar: The Perfect Chaos (serie, 1 seizoen) – Netflix

Een van de beroemdste en best betaalde atleten uit de geschiedenis – zoals je nog nooit hebt gezien. Neymar is een held op het veld en een controversieel figuur buiten het veld. Deze driedelige docuserie, geregisseerd door David Charles Rodrigues, neemt voetbalster Neymar da Silva Santos Júnior van dichtbij mee, volgt zijn opkomst bij Santos, zijn gloriedagen bij FC Barcelona en de achtbaanrit bij het Braziliaanse nationale team en bij Paris Saint-Germain. Dit alles terwijl een tipje van de sluier wordt opgelicht achter de marketingmachine van Neymar, die met een strakke greep door zijn vader wordt geleid. In deze serie met veel sterren komen Beckham, Messi, Mbappé en vele andere legendes aan het woord om hun mening te geven over de plaats van Neymar in de sportgeschiedenis. Vanaf dinsdag 25 januari te zien op Netflix.

2. Mijn Vader is een Vliegtuig (film, 2021) – Pathé Thuis

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Vanaf woensdag 26 januari te zien op Pathé Thuis.

1. The Sinner (serie, 4 seizoenen) – Netflix

The Sinner begint met het verhaal van een jonge moeder die op onverklaarbare wijze een vreemdeling doodsteekt. Zij worstelt met een sympathieke detective om het mysterie te ontrafelen dat begraven ligt in haar ontbrekende herinneringen. Na drie uiterst succesvolle seizoenen is het op woensdag 26 januari tijd voor het slotstuk. Vanaf die dag is seizoen 4 op Netflix te bekijken in Nederland.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis en Apple TV+