Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (13 – 19 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, SkyShowtime, Amazon Prime Video, CANAL+, Pathé Thuis, NLZIET en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 20 (van 13 tot 19 mei 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 20 van 2024)

10. Bridgerton (serie, seizoen 3) – Netflix

Dear reader, het is bijna zover! Volgende week gaat seizoen 3 van Bridgerton van start op Netflix. Deze keer zijn het Penelope Featherington en Colin Bridgerton die centraal staan en zal het allemaal romantischer zijn dan ooit tevoren. Penelope gaat op zoek naar een huwelijkskandidaat en Colin helpt haar om minder ongemakkelijk te worden… en ondertussen slaan de vonken eindelijk over. Op donderdag 16 mei kijk je naar de eerste vier afleveringen, een maand later (op donderdag 13 juni) volgt de rest.

9. Godzilla x Kong: The New Empire (film, 2024) – Pathé Thuis

Genoten van Godzilla vs. Kong? Opnieuw verschenen de monsters samen op het witte doek in Godzilla x Kong: The New Empire en deze film komt razendsnel naar het kleine scherm. Op maandag 13 mei is het zover. Kong en Godzilla zijn op vriendschappelijke voet verder gegaan na hun vorige avontuur en zullen nu zelfs moeten samenwerken om een grote dreiging te trotseren: het oeroude beest Scar King. Hij is in staat het leven op aarde te verwoesten.

8. The Family Stallone (serie, seizoen 2) – SkyShowtime

Rocky, Rambo, The Expendables… Sylvester Stallone domineerde jarenlang de actiefilm. Wil je meer over de iconische acteur weten? Dan kun je op SkyShowtime terecht voor de serie The Family Stallone, waarvan het tweede seizoen op donderdag 16 mei verschijnt. De Stallones nemen in de nieuwe afleveringen afscheid van Hollywood. Terwijl de kinderen het huis uit gaan, settelen Sylvester en zijn vrouw in Palm Beach. Om tóch nog een echte familie te zijn, gaan ze samen op vakantie naar Italië.

7. Crimes of the Future (film, 2022) – CANAL+

Eindelijk kun je de film Crimes of the Future vanuit Nederland kijken. Op maandag 13 mei is het zover en voegt CANAL+ het pareltje toe aan het aanbod. De regie lag in handen van David Cronenberg en de hoofdrollen waren voor Viggo Mortensen (Green Book), Léa Seydoux (Dune: Part Two) en Kristen Stewart (Twilight). Het verhaal draait om een nabije toekomst waarin mensen zich aanpassen aan de kunstmatige omgeving. Saul Tenser laat nieuwe organen in zijn lichaam groeien… en verwijdert ze vervolgens in tv-shows.

6. Outer Range (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

Twee jaar terug verscheen de mysterieuze serie Outer Range op Amazon Prime Video en inmiddels is het tijd voor een tweede seizoen. Vanaf donderdag 16 mei kun je ernaar kijken. Opnieuw is Josh Brolin terug als Royal Abbott. Na de verdwijning van zijn kleindochter moet hij ervoor zorgen dat zijn familie niet uit elkaar valt. En er zijn natuurlijk nog een hele hoop vragen te beantwoorden over ‘de leegte’.

5. Het Perfecte Plaatje op Reis (serie, seizoen 3) – NLZIET

Negen amateurfotografen vertrekken naar Thailand om het perfecte plaatje te schieten. Deze keer zijn het onder meer verslaggever Mark Baanders, actrice Susan Visser en zanger Danny de Munk. Zij nemen het weer tegen elkaar op in verschillende uitdagende opdrachten, die beoordeeld worden door onder meer fotograaf William Rutten. De eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis is te zien op woensdag 15 mei. Je kijkt hem op RTL 4 om 20:30 uur of kijkt hem terug op Videoland of NLZIET.

4. How to Have Sex (film, 2023) – Pathé Thuis

De indrukwekkende dramafilm How to Have Sex komt op woensdag 15 mei naar Pathé Thuis. Centraal staan de Britse vriendinnen Tara, Em en Skye, die gaan feesten op een Grieks eiland. Tara is de enige van de drie die nog maagd is en voelt de druk van haar vriendinnen om daar op vakantie iets aan te veranderen.

3. The 8 Show (serie, seizoen 1) – Netflix

Fans van Squid Game mogen de nieuwe Koreaanse serie The 8 Show niet missen. Acht deelnemers kunnen schathemeltjerijk worden door 100 dagen in een huis door te brengen. Klinkt misschien makkelijk, maar alles wat ze nodig hebben voor hun basisbehoeften kost ze duizend keer meer dan normaal… Benieuwd? Vanaf vrijdag 17 mei kijk je ernaar.

2. De Godfather van Oss (serie, seizoen 1) – Videoland

👆 Trailer nog niet beschikbaar

Op woensdag 15 mei verschijnt de docuserie De Godfather van Oss op Videoland. De spraakmakende documentaire draait om de beruchte en gevreesde Brabantse woonwagenfamilie. Martien R. en zijn familie werden anderhalf jaar lang in de gaten gehouden door de politie, ook op plekken waar ze het écht niet verwacht hadden. Het spectaculaire politieonderzoek wordt voor het eerst gedetailleerd uit de doeken gedaan. Ook een aantal verdachten komt aan het woord. 

1. The Beekeeper (film, 2024) – Prime Video

Jason Statham gaat weer helemaal los in The Beekeeper. Deze actiefilm verscheen begin dit jaar op het witte doek en komt op vrijdag 17 mei naar Amazon Prime Video. Het verhaal draait om de gepensioneerde staatsagent Adam Clay. Hij leeft een teruggetrokken bestaan als bijenhouder en heeft zijn vechtersmentaliteit achter zich gelaten. Maar als er iets gebeurt met de enige persoon om wie hij ooit gegeven heeft, zint hij al gauw op wraak. En laat dát maar aan Jason Statham over.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Videoland, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.