Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (6 – 12 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Videoland, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 19 (van 6 tot 12 mei 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 19 van 2024)

10. Pretty Little Liars: Summer School (serie, seizoen 2) – HBO Max

De Pretty Little Liars keren volgende week terug. Het is tijd voor het tweede seizoen van de PLL-spin-off Pretty Little Liars: Original Sin, die omgedoopt is tot Pretty Little Liars: Summer School. De vijf meiden die de vorige keer belaagd werden door A moeten deze keer aan de bak tijdens zomerschool. Er duikt een nieuwe schurk op die het ze behoorlijk lastig gaat maken. Benieuwd? De eerste twee afleveringen verschijnen op donderdag 9 mei op HBO Max.

9. Echte Gooische Moeders (serie, seizoen 4) – Videoland

De Echte Gooische Meisjes zijn de Echte Gooische Moeders geworden en inmiddels is het alweer tijd voor het vierde seizoen van hun serie. Hierin worden glitter en glamour afgewisseld met de moeilijkheden van het moederschap. Vanaf maandag 6 mei kijk je iedere week naar een nieuwe aflevering op Videoland.

8. Drive-Away Dolls (film, 2023) – Pathé Thuis

Ethan Coen vormde natuurlijk altijd een regisseursduo met broer Joel, met wie hij toptitels als No Country for Old Men, Fargo en The Big Lebowski afleverde. Nu is het tijd voor een soloproject. De film Drive-Away Dolls draait om vriendinnen Jamie en Marian, die een roadtrip naar Tallahassee ondernemen. Als ze in een criminele deal belanden, moeten ze ineens vechten voor hun leven. De film heeft rollen voor onder meer Beanie Feldstein, Pedro Pascal en Colman Domingo. Je bekijkt hem vanaf maandag 6 mei op Pathé Thuis.

7. Abbott Elementary (serie, seizoen 3) – Disney+

Het populaire Abbott Elementary keert binnenkort terug naar Disney+ voor een derde seizoen. Op woensdag 8 mei is het zover en zijn er nieuwe afleveringen van de Emmy Award-winnende serie te zien. In de kersverse reeks zien we onder meer dat Janine een carrièredag tot een groot succes probeert te maken.

6. Dark Matter (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Apple TV+ komt op woensdag 8 mei met de nieuwe serie Dark Matter, waarin een natuurkundige uit Chicago in een alternatieve versie van zijn leven terechtkomt. Hij moet er alles aan doen om weer in zijn eigen realiteit terecht te komen, voordat zijn alternatieve ik voor te veel schade zorgt.

5. She Came to Me (film, 2023) – Pathé Thuis

Anne Hathaway en Peter Dinklage schitteren samen in de film She Came to Me. Het verhaal draait om componist Steven Lauddern, die creatief in zo’n blokkade zit dat het hem maar niet lukt om een opera af te maken. En dat terwijl hij smacht naar een comeback. Zijn vrouw raadt hem aan op zoek te gaan naar inspiratie. De film verschijnt op woensdag 8 mei op Pathé Thuis.

4. Maxton Hall (serie, seizoen 1) – Prime Video

De bekende boekenreeks van Mona Kasten komt tot leven in de splinternieuwe serie Maxton Hall op Amazon Prime Video. Ruby zit op het Maxton Hall College, maar anders dan vele klasgenoten heeft haar familie er geen goud geld voor hoeven neerleggen. Zij zit daar met een beurs. Als ze het geheim ontdekt van de knappe erfgenaam James Beaufort, raakt ze verstrikt in de wereld die ze zo graag wilde ontlopen. De serie gaat op vrijdag 9 mei in première.

3. Mother of the Bride (film, 2024) – Netflix

Vlak voor Moederdag verschijnt op donderdag 9 mei de hartverwarmende romcom Mother of the Bride. Lana’s dochter Emma komt hierin met groot nieuws: ze gaat trouwen. Tot Lana’s grote schrik blijkt de bruidegom de zoon te zijn van de man die jaren geleden haar eigen hart brak. Dat gaat natuurlijk een hoop ongemakkelijke momenten opleveren…

2. Doctor Who (serie, seizoen 1) – Disney+

Het is bijna tijd voor een nieuw seizoen van Doctor Who. Je kunt zaterdag 11 mei in je agenda zetten, want dan is de eerste aflevering te zien. Ncuti Gatwa (die je misschien wel kent van Sex Education of Barbie) kruipt hierin in de huid van de vijftiende Doctor. De serie slaat een nieuwe weg in, mede doordat je de afleveringen nu voor het eerst direct op Disney+ kunt kijken.

1. De Tatta’s 2 (film, 2023) – Prime Video

De Tatta’s 2 komt naar Amazon Prime Video! Op zondag 12 mei is het zover en mogen we weer een duikje nemen in het leven in de Hollandwijk. Die wordt met de sloop bedreigd. De familie Van Kampen doet er alles aan om te voorkomen dat de buurt verdwijnt. Daarnaast krijgen ze ook nog te maken met de komst van Eriks vader, die door zijn vrouw het huis uit is gezet en bij ze intrekt.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Videoland, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.