Deze 5 dingen wist je nog niet over ‘Bridgerton’ seizoen 3

Dear reader, we moeten nog een maandje aftellen en dan staan de eerste vier afleveringen van Bridgerton seizoen 3 voor ons klaar. Het splinternieuwe seizoen bestaat uit acht episodes, die in twee delen online gegooid worden door Netflix. Zet donderdag 16 mei maar in je agenda, want dan is het tijd om weer mee te kijken met je favoriete familie. Om je alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen, zetten we in dit artikel 5 dingen op een rij die je waarschijnlijk nog niet wist over de nieuwe afleveringen.

1. Seizoen 3 van ‘Bridgerton’ wordt romantischer dan ooit

In het eerste seizoen was het Daphne Bridgerton die verliefd werd op de Duke of Hastings, in seizoen 2 stond Anthony centraal en in seizoen 3 draait het om Colin. Er is natuurlijk een friends to lovers-situatie gaande tussen Penelope Featherington en hem, al liet Colin in een van de laatste scènes van het tweede seizoen weten dat hij nóóit met haar zou daten. Nou, daar komt in seizoen 3 wel verandering in. Terwijl Penelope besluit haar langgekoesterde verliefdheid op te geven en op zoek gaat naar een man, begint Colin haar juist op een andere manier te bekijken.

Dit belooft behoorlijk romantisch te worden, als we hoofdrolspeelster Nicola Coughlan mogen geloven. Aan People vertelt ze: “Ik kijk altijd als volgt naar de seizoenen. Ik denk dat seizoen 1 over passie ging, seizoen 2 over verlangen en in seizoen 3 is het de romantiek die centraal staat. Het is gewoon zo romantisch.” In de onlangs gedeelde trailer wordt al een romantisch tipje van de sluier gelicht:

2. De serie wijkt af van de volgorde van de boeken

Zoals je misschien wel weet, is Bridgerton gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn. Zij schreef van 2010 tot 2013 negen boeken over de Bridgertons. Net zoals in de serie, ligt de focus in de boeken bij ieder deel op een ander kind van de familie. Deel 1 draait om Daphne, deel 2 om Anthony en deel 3 om… Benedict. Met Colin en Penelope als hoofdpersonages, wijkt de serie dus voor het eerst écht af van de boekenreeks.

3. Daphne komt niet voor in seizoen 3 van ‘Bridgerton’

Slecht nieuws voor alle fans van het eerste uur, want de actrice die in seizoen 1 Daphne speelde is er in de komende acht afleveringen niet bij. In seizoen 2 zagen we haar natuurlijk ook al een stuk minder, maar Phoebe Dynevor heeft nu helaas helemaal geen schermtijd meer. Vorige keer was tot grote teleurstelling van de fans de rol van Regé-Jean Page (de Duke of Hastings) ook al geschrapt.

De reden? Phoebe is te druk met andere rollen. Zo schitterde zij onlangs in de veelbekeken film Fair Play. Als je heel teleurgesteld bent door dit nieuws hebben we overigens een kleine kanttekening, want het is nog niet definitief dat we Daphne Bridgerton helemaal nooit meer gaan zien. Phoebe liet aan Screen Rant het volgende weten:

🗣️ “Ik zit helaas niet in seizoen 3. Misschien wel weer in de toekomst. Maar seizoen 3 zal ik vol plezier als kijker beleven.”
– Phoebe Dynevor

4. De actrice die Francesca speelt is veranderd

Nu Daphne van het toneel verdwenen is, moet er een nieuwe Bridgerton-telg als diamant gekroond worden. Aangezien Eloise daar natuurlijk totaal niet op zit te wachten, zal het haar zusje Francesca zijn die indruk op Queen Charlotte moet maken. Dit kun je ook al zien in de trailer. De oplettende kijker valt het daarbij direct op dat dit niet de Francesca is die we in eerdere afleveringen zagen.

De rol van Francesca was natuurlijk nooit heel groot. In vijf eerdere afleveringen werd zij vertolkt door Ruby Stokes, maar in seizoen 3 is het Hannah Dodd die het stokje overneemt. Je kunt haar kennen van Anatomy of a Scandal, Eternals of Enola Holmes 2. Er zijn overigens nog meer nieuwe gezichten te zien in seizoen 3. Zo maken Sam Phillips (The Crown) en Hannah New (Maleficent) ook hun opwachting.

5. De titels van de 8 afleveringen zijn al bekend

We hoeven nog maar heel eventjes geduld te hebben. Op donderdag 16 mei verschijnen de eerste afleveringen van Bridgerton seizoen 3. Het seizoen wordt opgedeeld in twee delen, dus de laatste vier afleveringen komen een maandje later. Inmiddels weten we ook al hoe de acht afleveringen gaan heten. Hieronder vind je het uitzendschema én alle titels.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Out of the Shadows”Donderdag16 mei 2024
2“How Bright the Moon”Donderdag16 mei 2024
3“Forces of Nature”Donderdag16 mei 2024
4“Old Friends”Donderdag16 mei 2024
5“Tick Tock”Donderdag13 juni 2024
6“Romancing Mister Bridgerton”Donderdag13 juni 2024
7“Joining of Hands”Donderdag13 juni 2024
8“Into the Light”Donderdag13 juni 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.