Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (20 – 26 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Amazon Prime Video, Disney+, Pathé Thuis, Netflix en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 21 (van 20 tot 26 mei 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 21 van 2024)

10. Dune: Part Two (film, 2024) – HBO Max

Na Dune was het verhaal van Paul Atreides natuurlijk nog niet afgelopen en daarom kon ook een tweede film niet uitblijven. Nog geen drie maanden geleden verscheen Dune: Part Two in de bioscoop en dat betekent dat hij razendsnel naar HBO Max komt. Op dinsdag 21 mei is het zover. De film met grote namen als Timothée Chalamet, Zendaya en Florence Pugh speelt zich weer af op de planeet Arrakis. Paul Atreides heeft zich aangesloten bij de Fremen en neemt het op tegen Huis Harkonnen.

9. Ferrari (film, 2023) – Prime Video

Ferrari draait, zoals de naam misschien al doet vermoeden, om ex-autocoureur Enzo Ferrari. En in het bijzonder om één jaar uit zijn leven: 1957. Dat was geen makkelijke tijd voor Enzo, want zijn autobedrijf dreigde failliet te gaan en zijn huwelijk stond op losse schroeven. Gelukkig was er één racewedstrijd die alles goed zou kunnen maken… De hoofdrol in deze film is voor Adam Driver. Benieuwd? Je bekijkt hem vanaf zaterdag 25 mei.

8. The Kardashians (serie, seizoen 5) – Disney+

Zoals het de Kardashians betaamt, staan er een half jaar na het vorige seizoen alweer nieuwe afleveringen klaar van hun eigen realityserie. Seizoen 5 van The Kardashians gaat op donderdag 23 mei van start op Disney+. Wat je kunt verwachten? Uiteraard een hele hoop drama. Kim, Kourtney, Khloé, Kylie, Kendall en Kris maken weer heel wat mee, van babygeluk tot het witte doek. Volgens Disney gaan ze dan ook “in overdrive”.

7. Land of Bad (film, 2023) – Pathé Thuis

De brute actiefilm Land of Bad komt op donderdag 23 mei naar Pathé Thuis. De film neemt ons mee naar de Filipijnen, waar de Amerikaanse luchtmacht een speciale missie helemaal fout ziet gaan. Een paar teamleden worden gegijzeld en moeten onder leiding van dronepiloot Reaper bevrijd worden. De hoofdrollen zijn voor Russell Crowe, Liam Hemsworth en Milo Ventimiglia.

6. Atlas (film, 2024) – Netflix

Vanaf vrijdag 24 mei is het op Netflix tijd voor de kersverse thriller Atlas. Hoofdpersonage is Atlas Shepherd (Jennifer Lopez), die een hekel heeft aan kunstmatige intelligentie. Toch is het haar taak als data-analist om in de ruimte een terroristische robot te vangen. Als alles mis gaat en haar schip uit koers raakt, komt ze terecht op een planeet ver weg van hier. Daar moet ze zien te overleven terwijl ze omringd wordt door vijanden.

5. Concordia (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Fan van Game of Thrones? De makers komen met een gloednieuwe sciencefictionserie. Het heet Concordia, zal verschijnen op SkyShowtime en is vanaf donderdag 23 mei te zien. We volgen een nieuwe gemeente die volledig gebouwd is op datacollectie en AI. Het moet de meest veilige plek zijn om te leven, maar dan wordt er een moord gepleegd. Een team moet zo snel mogelijk ontdekken wat er aan de hand is, voordat het te laat is…

4. Kung Fu Panda 4 (film, 2024) – Pathé Thuis

Po is terug! Dit jaar verscheen Kung Fu Panda 4 in de bioscoop en al op woensdag 22 mei kijk je de heerlijke animatiefilm vanuit huis. Po heeft een nieuwe roeping gevonden: hij is de spiritueel leider geworden van de Vredesvallei. Maar dan staat er tóch ineens weer een schurk op de stoep.

3. Pauline (serie, seizoen 1) – Disney+

De bizarre serie Pauline is vanaf volgende week te bingen op Disney+. Het verhaal draait om de 18-jarige Pauline, die zwanger raakt van de duivel. Letterlijk, want na een onenightstand met Lukas blijkt hij satanisch te zijn. Pauline zelf krijgt door de zwangerschap bovennatuurlijke krachten en zal moeten doen wat juist is.

2. The Kill Room (film, 2023) – Netflix

Uma Thurman, haar dochter Maya Hawke (Stranger Things) en Samuel L. Jackson schitteren samen in de film The Kill Room, die je vanaf woensdag 22 mei op Netflix bekijkt. Kunsthandelaar Patrice is van plan om via een slechtlopende galerie geld wit te wassen, maar het kunstwerk dat ze verkoopt wordt een sensatie in de kunstwereld. En de maker blijkt een huurmoordenaar te zijn… Dit verhaal zit vol actie en komedie en is volgens veel kijkers een echte aanrader.

1. Ghostbusters: Frozen Empire (film, 2024) – Pathé Thuis

Who you gonna call? Ghostbusters! Er wordt weer op spoken gejaagd in Ghostbusters: Frozen Empire. Drie jaar na Ghostbusters: Afterlife is de familie Spengler terug. Als er bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, zullen zij het weer moeten oplossen. De film verschijnt op maandag 20 mei op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Amazon Prime Video, Disney+, Pathé Thuis, Netflix en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.