Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (1 – 7 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Apple TV+, NLZIET en CANAL+. In dit artikel vind je tips voor week 14 (van 1 tot 7 april 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 14 van 2024)

10. Scoop (film, 2024) – Netflix

Ben jij fan van The Crown? Een van de grootste schandalen van het Britse koningshuis is verfilmd en dat heeft Scoop als eindresultaat. Deze film bekijk je vanaf vrijdag 5 april op Netflix. Het intrige dat centraal staat is het beruchte en spraakmakende tv-interview met prins Andrew. Hij sprak hierin onder meer over grensoverschrijdend gedrag. De gevolgen van de uitzending waren grandioos: Andrew voelde zich hierna genoodzaakt om afstand te doen van zijn koninklijke functies en uit de openbaarheid te treden.

9. Wish (film, 2023) – Disney+

Wish is een veelgeprezen animatiefilm die we op woensdag 3 april mogen verwelkomen op Disney+. We reizen af naar Rosas, een eilandje in de Middellandse Zee. Daar worden de wensen van de inwoners bewaard door koning Magnicifo. Hij zorgt er zo voor dat je nooit meer verdrietig bent dat je grootste wens niet uitkomt. Maar als de zeventienjarige Asha ontdekt dat hij snode plannen heeft, besluit ze er alles aan te doen om de wensen terug te geven aan de mensen.

8. Star Trek: Discovery (serie, seizoen 5) – SkyShowtime

Star Trek-fans konden de afgelopen weken al terecht op SkyShowtime. Daar kun je nu naar de eerste vier seizoenen van Star Trek: Discovery kijken en ook seizoen 5 komt eraan. Op vrijdag 5 april is het zover en verschijnen er wekelijkse afleveringen. De Star Trek-serie volgt de bemanning van het sterrenschip USS Discovery en verkent hun avonturen, beginnend in de 23e eeuw en later reizend naar de 32e eeuw. 

7. Rwina (serie, seizoen 1) – Prime Video

De makers van New Kids komen op donderdag 4 april met de nieuwe Nederlandse serie Rwina. We volgen de vrienden Sinan, Danny en Leroy, die hun dagen slijten met hangen op straat. Als Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van aartsvijand Tabaka, beginnen er de nodige problemen te ontstaan. In de serie zie je bekende gezichten als Henry van Loon, Abbey Hoes en Ilse Warringa.

6. Loot (serie, seizoen 2) – Apple TV+

De komische serie Loot keert terug voor een tweede seizoen op Apple TV+. Op woensdag 3 april is het zover en kunnen we weer genieten van de avonturen van Molly Novak. Vorig seizoen zagen we hoe haar huwelijk op de klippen liep en ze zichzelf opnieuw moest uitvinden. Ze houdt zich nu vooral bezig met liefdadigheidsprojecten, maar er gaat natuurlijk van alles mis…

5. Zussen (serie, seizoen 1) – NLZIET

Fan van Nederlandse series? Vanaf woensdag 3 april kijk je naar Zussen. De aflevering wordt op tv uitgezonden om 20:35 uur op NPO 1, maar je kunt vanaf die datum ook de complete serie bingen op NLZIET (via NPO Plus). Het verhaal draait om boerendochter Rolinde. Zij ontdekt na de dood van haar vader plotseling dat ze nog twee halfzussen blijkt te hebben. Steeds meer begint ze te twijfelen, want was de dood eigenlijk wel een ongeluk?

4. Ripley (serie, seizoen 1) – Netflix

Andrew Scott en Dakota Fanning spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-serie Ripley, vanaf donderdag 4 april te zien. Scott kruipt in de huid van beroepsleugenaar en oplichter Ripley. Als hij van New York naar Italië vertrekt om zijn zoon terug naar huis te halen, raakt hij verstrikt in een web van bedrog en moord.

3. Iwájú (serie, seizoen 1) – Disney+

Op woensdag 3 april staat de animatieserie Iwájú op het programma. Hierin volgen we de jonge Tola, die in het futuristische Nigeria woont. Daar gaat ze op een groots avontuur. In Amerika is de serie al te streamen en daar zijn kijkers razend enthousiast, dus dat belooft alvast veel goeds!

2. Medici (serie, seizoen 1-2) – CANAL+

Op CANAL+ kun je vanaf maandag 1 april de fantastische serie Medici kijken, met Game of Thrones-acteur Richard Madden en tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman in de hoofdrollen. Het verhaal brengt ons in het Florence van de vijftiende eeuw, waar de Medici-familie heerst. Veel mensen willen ze maar al te graag wegjagen.

1. The Rookie (serie, seizoen 5) – Netflix

De eerste vier seizoenen van de populaire serie The Rookie zijn nu al op Netflix te vinden, maar ook seizoen 5 komt er binnenkort aan. De datum die je in je agenda kunt zetten is maandag 1 april. In de nieuwe afleveringen krijgt John Nolan opnieuw te maken met seriemoordenaar Rosalind Dyer.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Apple TV+, NLZIET en CANAL+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.