Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (18 – 24 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Apple TV+, Videoland, Pathé Thuis en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 12 (van 18 tot 24 maart 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 12 van 2024)

10. Road House (film, 2024) – Amazon Prime Video

Ben jij fan van de film Road House met Patrick Swayze? Dan wil je deze vernieuwde versie waarschijnlijk ook wel zien. Het verhaal draait uiteraard om Dalton, die als uitsmijter in een bar gaat werken. Hij krijgt te maken met lastige gasten, maar het is vooral de beruchte misdaadbaas Brandt die hem bezighoudt… Road House verschijnt op donderdag 21 maart op Amazon Prime Video.

9. 3 Body Problem (serie, seizoen 1) – Netflix

Er komt een spiksplinternieuwe serie aan van de makers van Game of Thrones. Het heet 3 Body Problem, verschijnt op Netflix en is volgens de eerste reacties zeer veelbelovend. De serie neemt ons mee naar de jaren 60, want dan maakt een jonge vrouw een noodlottige beslissing die verstrekkende gevolgen heeft. In het heden moet een groep wetenschappers daardoor de grootste bedreiging van de mensheid onder ogen zien. Benieuwd? De serie is te bingen vanaf donderdag 21 maart.

8. X-Men ’97 (serie, seizoen 1) – Disney+

Eindelijk is het er, het vervolg op de animatieserie X-Men: The Animated Series. Op woensdag 30 maart gaat X-Men ’97 van start op Disney+. In de nieuwe serie volgen we de X-Men, die de wereld moeten beschermen terwijl ze er eigenlijk niet helemaal in thuishoren. Leuk feitje: een aantal oude bekenden is teruggekeerd om de stemmen in te spreken.

7. Palm Royale (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Het jaar is 1969. Maxine Simons wil niks liever dan het helemaal maken in de high society van Palm Royale. Maar is ze wel bereid om zo veel op te offeren? De nieuwe serie Palm Royale, die op woensdag 20 maart op Apple TV+ verschijnt, zit vol grote sterren als Kristen Wiig, Laura Dern en Ricky Martin.

6. Sphinx (serie, seizoen 1) – Videoland

Dol op Nederlandse series en baal je dat Sleepers alweer afgelopen is? Binnenkort staat er een nieuwe bloedstollende titel op het programma: Sphinx. Deze serie komt van de makers van Penoza en draait om de veertienjarige Minke Moorman, die drie jaar geleden spoorloos verdween. Als ze ineens weer opduikt met een geheimzinnige tatoeage van vleugels op haar rug, rijst al snel de vraag wat er precies gebeurd is. De serie is vanaf vrijdag 22 maart te bingen.

5. Migration (film, 2023) – Pathé Thuis

De filmstudio die ons Minions en Despicable Me bracht, kwam in 2023 met Migration. Deze animatiefilm draait om een familie van eenden die in een vijver nabij New England woont. Omdat ze dat wel een keer zat zijn, besluiten ze op vakantie te gaan. Maar tijdens hun reis raken ze verdwaald in New York City… en daar staan ze grootse avonturen te wachten. De komische film verschijnt op maandag 18 maart op Pathé Thuis.

4. Young Royals Forever (film, 2024) – Netflix

Deze maandag kon je al genieten van vijf afleveringen van Young Royals. De Zweedse serie over de verboden liefde tussen kroonprins Wilhelm en klasgenoot Simon komt met het derde seizoen tot een einde. Maar op maandag 18 maart staat de seizoensfinale gelukkig nog voor ons klaar. Ook verschijnt dan de documentaire Young Royals Forever, die ons meeneemt achter de schermen bij de productie van het laatste seizoen.

3. The Good Doctor (serie, seizoen 7) – Videoland

Eindelijk staat het zevende seizoen van The Good Doctor op het programma. De datum die je in je agenda kunt zetten is woensdag 20 maart. Vanaf dan kijk je naar de nieuwe afleveringen, die natuurlijk weer draaien om Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore). Hij is vader geworden, en het blijkt nog een lastige klus om het kersverse ouderschap te combineren met zijn carrière in het ziekenhuis.

2. Bon Bini: Bangkok Nights (film, 2023) – Amazon Prime Video

Het is tijd voor een nieuw avontuur van Judeska en Ping Ping. Ze sluiten een lening af bij een Aziatische zakenman, maar hij blijkt ze op te lichten. Dat moeten ze rechtzetten. Ze vertrekken naar Bangkok om terug te eisen wat van ze gestolen is. Maar dat loopt natuurlijk helemaal mis… Bon Bini: Bangkok Nights verschijnt op vrijdag 22 maart op Amazon Prime Video.

1. Oppenheimer (film, 2023) – SkyShowtime

De naam J. Robert Oppenheimer heb je vast wel een keer voorbij zien komen. Hij wordt gezien als de vader van de atoombom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Verenigde Staten aan het zogenaamde Manhattan Project. Ruim vierduizend medewerkers waren in 1945 in strikte afzondering bezig met het ontwikkelen van de verwoestende bom, die de manier van oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. Dit is het verhaal van Oppenheimer, de film die deze week maar liefst zeven Oscars binnensleepte. Vanaf donderdag 21 maart stream je hem op SkyShowtime.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Apple TV+, Videoland, Pathé Thuis en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.