Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (11 – 17 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Disney+, NLZIET en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 11 (van 11 tot 17 maart 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 11 van 2024)

10. Mean Girls (film, 2024) – Pathé Thuis

Mean Girls was in 2024 terug. Twintig jaar nadat het origineel verscheen, konden we de wereld van The Plastics weer betreden. Cady Heron verhuist van Kenia naar de VS, waar ze te maken krijgt met een hele andere voedselketen: de middelbare school. Ze maakt kennis met het populairste groepje van de school, onder leiding van Regina George, en probeert hen te slim af te zijn. Deze nieuwe variant is een musical, dus maak je klaar voor een hele hoop catchy liedjes. Je bekijkt de film vanaf maandag 11 maart op Pathé Thuis.

9. Young Royals (serie, seizoen 3) – Netflix

Kroonprins Wilhelm choqueerde vriend en vijand met zijn speech aan het einde van seizoen 2, waarin hij de liefde verklaarde aan Simon. Wat voor impact dat heeft op het Zweedse koninkrijk, gaan we zien in het derde en laatste seizoen van Young Royals. Nog één keer kunnen we dus terugkeren naar Hillerska. Wel goed om te weten: de eerste vijf afleveringen verschijnen op maandag 11 maart op Netflix, voor de seizoens- én seriefinale moet je een weekje langer wachten.

8. Taylor Swift: The Eras Tour (film, 2023) – Disney+

Swifties, opgelet! Misschien heb je wel een ticket voor een van Taylor Swifts concerten in juli, maar haar show komt nu ook naar je eigen thuisbioscoop. Op vrijdag 15 maart verschijnt Taylor Swift: The Eras Tour op Disney+. Het complete concert, plus vier extra akoestische nummers, worden door de wereldster vertolkt. Dat wordt meezingen!

7. Neem Me Mee (film, 2023) – Pathé Thuis

Fan van Nederlandse films? Op donderdag 14 maart verschijnt Neem Me Mee op Pathé Thuis. De komedie van regisseur Will Koopman (bekend van onder meer Gooische Vrouwen en Oogappels) draait om handjevol senioren die op groepsreis gaan. Al snel is er onenigheid, met elkaar en met de jonge groepsleider. De film heeft rollen voor bekende Nederlandse acteurs als Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek en Minne Koole.

6. Kopen Zonder Kijken (serie, seizoen 7) – NLZIET

Ons favoriete klus- en woonprogramma keert volgende week terug. We hebben het natuurlijk over Kopen Zonder Kijken, waarvan alweer het zevende seizoen op het punt staat te beginnen. In de oververhitte woningmarkt geven stellen de zoektocht en aankoop van hun nieuwe woning uit handen. Presentator Martijn Krabbé, makelaar Alex van Keulen, bouwdeskundige Bob Sikkes en interieurstyliste Roos Reedijk springen bij. De eerste aflevering van seizoen 7 verschijnt op maandag 11 maart.

5. Girls5eva (serie, seizoen 3) – Netflix

De grappige serie Girls5eva krijgt een derde seizoen en die is al op donderdag 14 maart te zien. In de nieuwe afleveringen staat er een comeback-tour op het programma. De band bereidt zich voor, maar het grote regelwerk hebben ze achterwege gelaten. In plaats daarvan stappen ze in een busje om rond te reizen, hopende zo éíndelijk weer het grote publiek te bereiken.

4. The Holdovers (film, 2023) – Pathé Thuis

Nog even zin om weer in de kerstsferen te zijn? Kijk dan op woensdag 13 maart naar de heerlijke komedie The Holdovers op Pathé Thuis. In deze veelgeprezen film van regisseur Alexander Payne, die ook Nebraska en The Descendants maakte, bevinden we ons op een prestigieuze Amerikaanse school. Het is kerstvakantie en er blijven een aantal studenten achter. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en een chagrijnige onderwijzer. De film heeft maar liefst vijf Oscarnominaties in de wacht gesleept en kan bij de Oscars 2024 zelfs met de prijs voor Beste Film naar huis gaan.

3. Irish Wish (film, 2024) – Netflix

Lindsay Lohan heeft weer een hoofdrol in een Netflix-film te pakken. Het leven van haar personage Maddie gaat niet over rozen: haar grote liefde heeft zich net verloofd met haar beste vriendin. Ze vertrekt naar Ierland om daar bruidsmeisje te zijn op hun bruiloft. Als ze wenst dat ze zélf geluk heeft in de liefde, wordt ze ineens wakker… als aanstaande bruid. Maar is haar kersverse verloofde wel écht de liefde van haar leven? Irish Wish kijk je vanaf vrijdag 15 maart op Netflix.

2. Manhunt (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Op donderdag 14 maart gaat op Apple TV+ de nieuwe thrillerserie Manhunt van start. We worden meegenomen in de nasleep van de eerste Amerikaanse presidentiële moordaanslag, op Abraham Lincoln. De verdachte moet zo snel mogelijk gevonden worden, maar ook de reputatie van Lincoln moet opnieuw opgebouwd worden.

1. De Tatta’s 2 (film, 2023) – Pathé Thuis

De familie Van Kampen is terug in De Tatta’s 2, het veelbelovende vervolg op de hitfilm uit 2022. In deze nieuwe film zien we hoe de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Alle inwoners moeten hun beste beentje voorzetten om hun buurt te redden en vooral Erik doet daar erg zijn best voor. De familie Van Kampen krijgt daarnaast ook nog te maken met de komst van Eriks vader, Richard, die door zijn vrouw het huis uit is gezet en bij ze intrekt. Benieuwd? Je bekijkt De Tatta’s 2 vanaf donderdag 14 maart op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Disney+, NLZIET en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.