Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (25 – 31 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, SkyShowtime, NLZIET, Disney+, Netflix, Amazon Prime Video en CANAL+. In dit artikel vind je tips voor week 13 (van 25 tot 31 maart 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 13 van 2024)

10. The Beekeeper (film, 2024) – Pathé Thuis

Jason Statham ken je natuurlijk als de koning van de actiefilms en ook dit voorjaar mocht hij er weer op los slaan in The Beekeeper. Het verhaal draait om de gepensioneerde staatsagent Adam Clay. Hij leeft een teruggetrokken bestaan als bijenhouder en heeft zijn vechtersmentaliteit achter zich gelaten. Maar als er iets gebeurt met de enige persoon om wie hij ooit gegeven heeft, zint hij al gauw op wraak. En laat dát maar aan Jason Statham over. Benieuwd? De film verschijnt op woensdag 27 maart op Pathé Thuis.

9. Doggy Style (film, 2023) – SkyShowtime

De komedie Doggy Style komt naar SkyShowtime. Vanaf vrijdag 29 maart kijk je naar de leuke film, die ons meeneemt in de wereld van hond Reggie. Hij snapt er niks van als hij door zijn baasje Doug achtergelaten wordt in de grote stad. Moet hij hem nou terugvinden of… wraak nemen? De stemmen in deze film worden onder andere ingesproken door Will Ferrell en Jamie Foxx.

8. De Mol (serie, seizoen 12) – NLZIET

Wie is de Mol? De Nederlandse saboteur werd enkele weken geleden ontmaskerd en nu is het de beurt aan onze zuiderburen. In België heet het programma De Mol, zijn de deelnemers onbekende Vlamingen en blijft het spel hetzelfde: iedereen probeert geld in de pot te spelen, behalve de Mol. Veel Nederlandse kijkers zijn al jaren enthousiast over de Vlaamse variant en gelukkig kun je het programma ook dit jaar vanuit ons koude kikkerlandje volgen. Vanaf maandag 25 maart kijk je iedere maandagavond om 20:00 uur naar een nieuwe aflevering op NPO Start en NLZIET.

7. Renegade Nell (serie, seizoen 1) – Disney+

Renegade Nell neemt ons mee naar het Engeland van 1705. Nell Jackson is gezegend met bovenmenselijke vechtkunsten. Als ze onterecht beschuldigd wordt van moord, wordt ze gedwongen te leven van roofovervallen. Uiteindelijk raakt ze betrokken bij een complot dat haar naar de koningin van Engeland leidt… De nieuwe serie wordt vanaf vrijdag 29 maart op Disney+ verwacht.

6. The Expendables 4 (film, 2023) – Netflix

De Expendables moeten opnieuw de wereld redden. In The Expendables 4 dreigt een Derde Wereldoorlog. Een groep terroristen heeft namelijk kernwapens gestolen van een vrachtschip. Aan de Expendables om te zorgen dat ze die niet gebruiken. Het actiespektakel, waarin Sylvester Stallone en Jason Statham uiteraard weer van de partij zijn, is vanaf woensdag 27 maart te zien op Netflix.

5. Freelance (film, 2023) – Prime Video

Op zaterdag 30 maart verschijnt de actiekomedie Freelance op Amazon Prime Video. John Cena en Alison Brie spelen de hoofdrollen. Het verhaal draait om voormalig Special Forces-soldaat Mason Pettits. Hij heeft het helemaal niet naar zijn zin nu hij een ‘normaal’ leventje leidt en grijpt de kans om de lijfwacht van journalist Claire Wellington te worden dan ook met beide handen aan. Terwijl zij een Zuid-Amerikaanse dictator interviewt, wordt er echter ineens een militaire coup gepleegd. Nu moeten de twee, samen met de krankzinnige dictator, overleven in de jungle.

4. Wisting (serie, seizoen 1-3) – CANAL+

Op zoek naar een nieuwe misdaadserie om te bingen? Vanaf maandag 25 maart kijk je op CANAL+ naar Wisting. We reizen af naar een klein plaatsje in Noorwegen, waar een Amerikaanse seriemoordenaar actief is. De FBI stuurt twee agenten naar het koude stadje om de lokale recherche te helpen.

3. All of Us Strangers (film, 2023) – Pathé Thuis

Paul Mescal en Andrew Scott vertolken de hoofdrollen in de geprezen dramafilm All of Us Strangers, die je vanaf zondag 31 maart op Pathé Thuis bekijkt. Ze kruipen in de huid van buren Adam en Harry. Ze wonen in een gure torenflat in Londen en worden verliefd. Ondertussen worstelt Adam ook met de dood van zijn ouders. Als hij zijn ouderlijk huis bezoekt, loopt hij zijn vader en moeder weer tegen het lijf. Ze zien er precies hetzelfde uit als dertig jaar geleden.

2. The Boys in the Boat (film, 2023) – Amazon Prime Video

George Clooney neemt nu eens niet vóór, maar áchter de camera plaats. Hij brengt het verhaal van een Amerikaans roeiteam in 1936 tot leven in The Boys in the Boat. De jongens komen uit een land dat financieel compleet in de put zit en besluiten zich toch op te geven voor de Olympische Spelen in Berlijn. Maar kunnen ze als underdogs het verschil maken? Onder meer Masters of the Air-acteur Callum Turner is in deze film te zien.

1. Poor Things (film, 2023) – Pathé Thuis

Poor Things vertelt het verhaal van Bella Baxter, een jonge vrouw die tot leven gewekt wordt door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Ze heeft de hersenen van een pasgeborene en het lichaam van een volwassene. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar seksualiteit, gaat ze op reis. Deze film wist maar liefst elf Oscarnominaties in de wacht te slepen en verzilverde er daar vier van, waaronder die voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Je mag hem dus eigenlijk niet missen. Op woensdag 27 maart staat de film op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, SkyShowtime, NLZIET, Disney+, Netflix, Amazon Prime Video en CANAL+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.