6 fantastische series die in 2024 een nieuw seizoen krijgen

Ook in 2024 zitten de streamingdiensten niet stil. Niet alleen worden we getrakteerd op toffe nieuwe series, ook worden een hoop al bestaande pareltjes vernieuwd. Maar naar welke titels kun je nu eigenlijk uitkijken? In dit artikel zetten we 6 bekende series die in 2024 een nieuw seizoen krijgen op een rijtje.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

6x Series die een nieuw seizoen krijgen in 2024

6. Bridgerton (seizoen 3)

Eindelijk is het in 2024 tijd voor een splinternieuw seizoen van Bridgerton. Fans konden in maart 2022 voor het laatst van nieuwe afleveringen genieten, dus dat werd weleens tijd. In seizoen 3 staan Penelope Featherington en Colin Bridgerton centraal. Zij heeft zijn kleinerende woorden nog niet uit haar hoofd gezet en besluit op zoek te gaan naar een andere man. Colin wil haar helpen door haar wat zelfverzekerdheid bij te brengen. Maar zijn zijn eigen gevoelens eigenlijk wel vriendschappelijk? De eerste vier afleveringen kijk je op donderdag 16 mei, de laatste vier volgen een maand later op donderdag 13 juni.

5. Halo (seizoen 2)

In februari is het eindelijk tijd voor het tweede seizoen van Halo. De eerste twee afleveringen verschijnen op vrijdag 9 februari, daarna kun je wekelijks klaar zitten. Uiteraard neemt de serie ons ook in seizoen 2 weer mee naar de 26ste eeuw, waar Master Chief John-117 zijn team voorbereidt op een meedogenloze strijd tegen een buitenaardse dreiging, de Covenant. De sleutel tot de redding van de mensheid is de Halo.

4. Oogappels (seizoen 6)

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorig seizoen

Oogappels is al sinds 2019 niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Sinds seizoen 4 is het iedere nazomer, zo rond september, vaste prik op de buis. Doordat een zesde seizoen inmiddels al aangekondigd is, kunnen we daar ook dit jaar weer naar uitkijken. Niet verrassend, want de serie ging er in 2023 met een Televizier-Ring vandoor en wordt door kijkers altijd vol lof ontvangen. Wat er in de nieuwe afleveringen gaat gebeuren, is nog niet bekend. Uiteraard weten we wel dat vaste personages als Merel, Erik, Fabie, Carola en Tim terugkeren.

3. The Boys (seizoen 4)

Ook de fantastische serie The Boys keert in 2024 terug. Het is alweer tijd voor het vierde seizoen. De superheldenserie gaat verder waar we aan het einde van het eerste seizoen van de spin-off Gen V gebleven waren, dus met het gevecht tussen Homelander en Billy Butcher. Volgens Jack Quaid, een van de hoofdrolspelers, wordt dit het beste seizoen tot nu toe. Dat belooft alvast veel goeds! Het is nog niet bekend wanneer we weer naar The Boys kunnen kijken.

2. The Bear (seizoen 3)

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorig seizoen

Ook The Bear wordt dit jaar vernieuwd. Opnieuw opent de geprezen serie de keuken voor ons en mogen we meekijken met kok Carmy en alle anderen. Wat er precies gaat gebeuren in de nieuwe afleveringen én wanneer we ernaar kunnen kijken is nog niet bekend, maar dit is dus zeker iets om naar uit te kijken.

1. House of the Dragon (seizoen 2)

In de zomer van 2024 is het tot slot tijd voor seizoen 2 van House of the Dragon. Dat de Game of Thrones-spin-off na het waanzinnig populaire eerste seizoen nog niet afgelopen zou zijn, was te verwachten. Dit jaar kunnen we dus eindelijk naar acht splinternieuwe afleveringen kijken. Zoals de teaser al laat zien, gaat het er ook in seizoen 2 weer heftig aan toe.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Er komen dus nog heel wat leuke series naar de streamingdiensten in 2024. Benieuwd welke populaire series afgelopen maand op de platforms zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, SkyShowtime, NLZIET, Prime Video, Disney+ en HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.