Waar kun je de serie ‘House of the Dragon’ kijken in Nederland?

De langverwachte Game of Thrones-prequelserie ging in augustus 2022 eindelijk van start. Film- en serieliefhebbers waren direct razend enthousiast en vroegen zich dan ook af hoe ze de serie House of the Dragon (2022) online kijken kunnen. In dit artikel geven wij aan aan of deze serie op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten als HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, SkyShowtime, Viaplay, Videoland, Ziggo Movies & Series of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon’ (2022) online kijken?

Heb je je goed voorbereid op de lancering van House of the Dragon? Dan ben je niet de enige, want de Game of Thrones-koorts nam alweer flink toe in aanloop naar de startdatum van maandag 18 augustus 2022. HOTD speelt zich ongeveer 200 jaar vóór de gebeurtenissen van het legendarische kijkcijferkanon Game of Thrones af. Die serie is gemaakt door de studio HBO, net als de splinternieuwe prequelserie. Deze studio is onderdeel van Warner Bros. Discovery en deze content is exclusief op het video on demand-platform HBO Max in Nederland te zien. Hieronder lees je er alles over.

📚 BolNaast de dvd-box en Blu-ray van Game of Thrones is bij de online winkel Bol.com ook het boek Fire & Blood van George R.R. Martin te vinden met het verhaal waarop de serie House of the Dragon gebaseerd is.
📚 AmazonOok bij Amazon’s webwinkel kun je zowel de dvd-box (of Blu-ray) van GoT als het boek Fire & Blood aanschaffen.
✔️ HBO MaxJe kon hier al genieten van alle 8 seizoenen van Game of Thrones in 4K UHD, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos en sinds augustus ’22 is dit ook de enige streamingdienst in Nederland die House of the Dragon vertoont.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze serie niet kijken bij Disney+.
⛔️ NetflixDeze serie is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ Pathé ThuisDeze streamingdienst heeft enkel films in haar aanbod, maar series zijn er niet te zien.
⛔️ SkyShowtimeVlak na de release van HOTD werd in Nederland de nieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd, maar ook hier zal House of the Dragon niet te streamen zijn vanwege het gebrek aan uitzendrechten.
⛔️ Prime VideoDe serie is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazons videodienst Prime Video.
⛔️ ViaplayBij Viaplay kun je naast sportuitzendingen genieten van een flinke selectie aan films en series, maar HOTD zit daar niet bij.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de serie niet te vinden.
⛔️ Ziggo Movies & SeriesVroeger was Game of Thrones hier te zien, maar sinds 1 januari 2022 is Ziggo Movies & Series niet meer ‘The Home of HBO’ in Nederland. Ook House of the Dragon zal er dus niet te streamen zijn.

Uitzendschema: wanneer komt elke aflevering van de Game of Thrones-serie ‘House of the Dragon’ op HBO Max in Nederland?

Benieuwd wanneer alle afleveringen van House of the Dragon te zien zijn? Dan kun je het beste een kijkje nemen bij het onderstaande uitzendschema. In de Verenigde Staten zendt het tv-kanaal van HBO namelijk elke zondagavond een nieuwe episode uit vanaf de seizoensstart op 21 augustus 2022, waarna we in Nederland op maandag bij HBO Max konden genieten van de aflevering.

Hierdoor konden we in Nederland rekenen op een seizoensstart op maandag 22 augustus 2022. Er zijn in totaal 10 afleveringen die dus wekelijks uitgezonden werden. Hierdoor kwamen er in augustus 2 episodes online en vervolgens nog 4 in september en 4 in oktober. De finale van het eerste seizoen werd in Nederland vertoond op maandag 24 oktober 2022.

AfleveringTitelReleasedatum (VS)Releasedatum (NL)
1“The Heirs of the Dragon”21 augustus 202222 augustus 2022
2“The Rogue Prince”28 augustus 202229 augustus 2022
3“Second of His Name”4 september 20225 september 2022
4“King of the Narrow Sea”11 september 202212 september 2022
5“We Light the Way”18 september 202219 september 2022
6“The Princess and the Queen”15 september 202226 september 2022
7“Driftmark”2 oktober 20223 oktober 2022
8“The Lord of the Tides”9 oktober 202210 oktober 2022
9“The Green Council”16 oktober 202217 oktober 2022
10“The Black Queen”23 oktober 202224 oktober 2022

Hoe laat komen de afleveringen van ‘House of the Dragon’ op HBO Max in Nederland?

Wil je je wekker zetten om direct na de lancering te beginnen met het kijken van House of the Dragon, bijvoorbeeld als het nieuwe seizoen verschijnt? Dan ben je vast benieuwd hoe laat elke aflevering door de streamingdienst online wordt gezet. Wij hebben onderzoek gedaan naar de tijden waarop HBO Max films en series online zet en merken dat dit doorgaans tussen 06:00 uur en 09:00 uur ’s ochtends gebeurt. Er is echter niet één tijd die wordt gehandhaafd door het video on demand-platform.

Bij House of the Dragon zit dit echter anders. Zoals hiervoor vermeld worden de afleveringen in de VS uitgezonden op de televisiezender van HBO om 21:00 uur lokale tijd. Er zijn echter verschillende tijdzones in Amerika, waardoor ook hier schommelingen in releases zitten. De streamingdienst HBO Max heeft in ieder geval besloten om House of the Dragon pas online te zetten om 21:00 uur ET (Eastern Time), wat 6 uur eerder is dan de klok die we in Nederland hanteren. Hierdoor staan de afleveringen om 03:00 uur ’s nachts online bij HBO Max NL.

Wordt de nieuwe Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon’ op tv uitgezonden?

Veel televisiekijkers zijn benieuwd of deze ‘nieuwe Game of Thrones-serie’ ook op tv te zien zal zijn. Allereerst is het goed om te weten dat HBO, de maker van House of the Dragon, in de Verenigde Staten een eigen lineaire zender heeft. Daar wordt dan ook op tv elke zondag een nieuwe aflevering uitgezonden.

In Nederland zit het echter anders. Hier is geen kanaal op je televisie waarop HBO kan worden bekeken, maar er is wel een streamingdienst waarop alle afleveringen online komen te staan. Zoals hierboven beschreven kun je via HBO Max de serie House of the Dragon streamen. Het is eenvoudig om HBO Max via je tv te kijken, dus je kunt de serie op het grote scherm zien. Het is alleen niet via een zender zoals in de VS, maar via een streamingdienst.

🟢 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Amazon Prime Video?

We horen je denken: “Amazon lanceerde in hetzelfde jaar toch op Prime Video een langverwachte gigantische serie, gebaseerd op een wereldberoemde reeks?” Ja, dat klopt zeker. Maar het gaat hier niet om de House of the Dragon-serie, gebaseerd op het verhaal van Game of Thrones. Amazon Prime Video ging namelijk een paar weken later van start met de serie The Rings of Power, gebaseerd op de wereld van J.R.R. Tolkiens boekenreeks en de bijbehorende films over The Hobbit en The Lord of the Rings.

Beide series spelen zich dus af in een bekende en fantasierijke wereld, zijn gebaseerd op beroemde boeken en hebben al voorgaande populaire reeksen. Het is dan ook niet raar als je ze door elkaar hebt gehaald in je hoofd, maar House of the Dragon zal vanwege uitzendrechten in ieder geval niet op Amazon Prime Video te zien zijn.

🔵 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Disney+?

Men vraagt zich door de magische wereld van Westeros vaak af: staat Game of Thrones op Disney Plus? En komt House of the Dragon online op deze streamingdienst? Helaas is dat beide niet het geval, want de uitzendrechten van de Game of Thrones-franchise liggen in handen van HBO. Die studio maakt dus onderdeel uit van Warner Bros. Discovery, niet van het concurrerende bedrijf The Walt Disney Company.

Wel zijn er in het aanbod van Disney+ heel veel andere fantasierijke films en series te vinden. Zo stream je er fabuleuze animatiefilms van Pixar en Disney, maar ook superheldenverhalen van Marvel, vertellingen uit het Star Wars-universum, wereldse beelden van National Geographic en content voor oudere kijkers van Star. Hieronder bezoek je direct de officiële website van Disney+.

Ga direct naar Disney+ 🦸‍♂️

🔴 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Netflix?

Bij de lancering van elke grote serie vragen liefhebbers zich af of de marktleider van de streamingdiensten—Netflix—ook de uitzendrechten in handen zal krijgen. De videodienst heeft een selectie van eigen Originals en koopt daarnaast soms van studio’s rechten aan om grote titels als Spider-Man: No Way Home (2021) of Manifest (4 seizoenen) te mogen vertonen.

Bij House of the Dragon en Game of Thrones zit dit echter anders. Warner Bros. Discovery heeft namelijk besloten om de uitzendrechten exclusief bij haar eigen videodienst HBO Max te houden, omdat ze met hun eigen grote titels graag abonnees naar de streamingdienst trekken. De kans dat de GoT-reeks dus ooit nog in het aanbod van Netflix in Nederland vertoond zal worden, is jammer genoeg minimaal.

🟣 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

HBO Max, een van de nieuwste streamingdiensten in Nederland, is zoals voorheen vermeld eigendom van Warner Bros. Discovery. Dit kersverse bedrijf heeft een heleboel studio’s in handen en publiceert op de videodienst films en series van onder andere HBO, Max Originals, Warner Bros., DC, Cartoon Network en 3rd party providers.

Aangezien House of the Dragon net als Game of Thrones is gemaakt door de studio HBO, zal dit de enige streamingdienst zijn die in Nederland de uitzendrechten in handen krijgt. Hierdoor kun je op dit video on demand-platform in Nederland kijken naar alle afleveringen van de serie met een absolute sterrencast. Via de onderstaande link begin je meteen met kijken zodra de afleveringen online staan.

⚪️ Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Viaplay?

Binnen één week was Nederland begin dit jaar twee nieuwe streamingdiensten rijker: Viaplay (1 maart 2022) en HBO Max (8 maart 2022). Er is echter geen samenwerking op het gebied van content tussen deze twee video on demand-platforms. Zoals we hiervoor schreven, kun je dus alleen bij HBO Max terecht voor hitseries als Game of Thrones en House of the Dragon, terwijl je in het aanbod van Viaplay weer exclusieve titels als How to Train Your Dragon 2, Dragons’ Den, Unleashing the Dragon en sportuitzendingen van onder andere Formule 1, Premier League- en Bundesliga-voetbal en darts. Op de onderstaande officiële website van de streamingdienst vind je er alles over.

Ga direct naar Viaplay 🤩

⚫️ Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Videoland?

Videoland heeft Game of Thrones nooit in haar aanbod op kunnen nemen en ook de aanstaande spin-off serie House of the Dragon zal er niet verschijnen. Daarvoor heeft de streamingdienst van RTL niet de uitzendrechten aan kunnen kopen bij HBO / Warner Bros. Discovery.

🟤 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op SkyShowtime?

Na Viaplay en HBO Max mochten we in Nederland per 2022 nog een derde streamingdienst verwelkomen. SkyShowtime werd namelijk gelanceerd door Paramount Global en Comcast Corporation. Mocht je benieuwd zijn of House of the Dragon er te zien is, dan moeten we je helaas direct teleurstellen. Ook deze videodienst krijgt de uitzendrechten niet van Warner Bros. Discovery. Wel geven we je op onze website alvast een inkijkje in het aanbod.

🟠 Staat of komt ‘House of the Dragon’ op Ziggo Movies & Series?

Jarenlang kreeg je als klant van Ziggo via hun eigen streamingdienst Movies & Series toegang tot een grote catalogus van HBO-content. Het video on demand-platform stond tot en met eind 2021 dan ook bekend als ‘The Home of HBO’ in Nederland vanwege de samenwerking met de studio. Je kon er kijken naar Game of Thrones, maar ook Euphoria, The Sopranos, Chernobyl en andere hitseries.

Zoals te lezen is via de onderstaande pagina op de officiële website van Ziggo, heeft de lancering van HBO Max NL er echter voor gezorgd dat de meeste films en series van de geliefde studio permanent verdwenen zijn. Er is nog een kleine selectie van content die je wel via Ziggo kunt streamen, waaronder seizoenen van Succession, Insecure en Curb Your Enthusiasm.

Ga direct naar Ziggo Movies & Series 🍿

Verhaal en trailer van ‘House of the Dragon’ (2022)

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

Streaming informatie over de serie

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022-
SoortSerie
Duur1 seizoen van 10 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
Releasedatum22 augustus 2022
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max