Update: dit is alles wat we weten over ‘House of the Dragon’ seizoen 2

Het is alweer een tijdje geleden dat we konden genieten van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Inmiddels weten we al zeker dat er een tweede seizoen naar HBO Max komt, maar zijn de details nog niet helemaal duidelijk. Wij praten je bij in dit artikel. Zo kunnen we je vertellen wanneer we ermaar kunnen kijken.

‘House of the Dragon’ was een groot succes

Met het eerste seizoen van House of the Dragon werd er een hoop succes geboekt. Als opvolger van Game of Thrones, een van de best beoordeelde series ooit, waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen en die werden zeker waargemaakt. Kijkers geven de serie gemiddeld een 8,5 op IMDb, wij waren lyrisch over de eerste afleveringen en het kon dus ook niet uitblijven: al na één uitzending werd er een tweede seizoen besteld.

Seizoen 2 verschijnt in juni 2024

Dan blijft een van de grote vragen natuurlijk wanneer we naar seizoen 2 kunnen kijken. De allerlaatste aflevering van seizoen 1 verscheen in het najaar van 2022 en dus wordt ons geduld behoorlijk getart. Gelukkig kunnen we bijna gaan aftellen. HBO Max heeft onlangs namelijk bekendgemaakt op welke datum House of the Dragon seizoen 2 in première gaat: woensdag 17 juni 2024.

Deze nieuwe castleden zijn te zien in het tweede seizoen

Na afloop van de afleveringen van het tweede seizoen zullen een flink aantal bekende namen opnieuw over de aftiteling glijden. Zo doen onder meer Matt Smith (Daemon Targaryen), Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Eve Best (Rhaenys Targaryen) en Steve Toussaint (Corlys Velaryon) weer mee. Er zullen ook een aantal nieuwe gezichten te zien zijn. Hieronder worden de toegevoegde castleden geïntroduceerd.

Dit kunnen we verwachten van ‘House of the Dragon’ seizoen 2

Dan moeten we het nog even hebben over de verhaallijn van het tweede seizoen. Het precieze verhaal is nog niet bekend, maar een van de makers, Ryan Condal, heeft een tijdje terug wel verklapt dat er vijf nieuwe draken geïntroduceerd zullen worden.

Wat we daarnaast ook al weten is dat het tweede seizoen twee afleveringen minder telt dan het eerste: er zullen er maar acht op de teller staan. Dit is voor nu slecht nieuws, maar heeft wel een hele prettige reden: er wordt vooruitgekeken en om het verhaal voor een mogelijk derde en zelfs vierde seizoen kloppend te maken kwamen acht afleveringen beter uit. De toekomst van de serie ziet er dus rooskleurig uit.

En dit zijn de eerste beelden

Op zondag 3 december 2023 heeft HBO Max eindelijk de langverwachte teaser met ons gedeeld. Hierin zien we de eerste spectaculaire beelden van het tweede seizoen. Bekijk hem hieronder.

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb8,5 uit 334.000 stemmen
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.