Update: dit is alles wat we weten over ‘House of the Dragon’ seizoen 2

Het is alweer een tijdje geleden dat we konden genieten van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Inmiddels weten we al zeker dat er een tweede seizoen naar HBO Max komt, maar is het misschien nog niet helemaal duidelijk wanneer we ernaar kunnen kijken en wat we er precies van kunnen verwachten. Wij praten je bij in dit artikel.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

‘House of the Dragon’ seizoen 2 is in productie

Met het eerste seizoen van House of the Dragon werd er een hoop succes geboekt. Als opvolger van Game of Thrones, een van de best beoordeelde series ooit, waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen en die werden zeker waargemaakt. Kijkers geven de serie gemiddeld een 8,5 op IMDb, wij waren lyrisch over de eerste afleveringen en het kon dus ook niet uitblijven: al na één uitzending werd er een tweede seizoen besteld. Maar inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en weten we nog steeds niet wanneer de serie verschijnt.

Wat we in ieder geval wel kunnen vertellen is dat de productie van seizoen 2 gestart is. De cast en de crew zijn op dit moment dus druk bezig met het filmen van nieuwe afleveringen.

Een vraag die we vaak horen is: hebben de Hollywood-stakingen nog impact op de populaire serie? Het lijkt erop van niet. Het script voor de acht nieuwe afleveringen was namelijk al helemaal klaar voordat de stakingen begonnen. Dit betekent echter niet dat we al een duidelijke releasedatum of -periode in beeld hebben. HBO heeft dit nog niet met ons gedeeld.

Het enige wat we op dit moment dus kunnen doen, is kijken naar het vorige seizoen. Het filmen daarvan begon in april 2021, de serie verscheen uiteindelijk in augustus 2022. Mocht de productie nu weer ongeveer dezelfde tijd in beslag nemen, dan zal je pas halverwege 2024, op zijn vroegst, voor de buis kunnen plaatsnemen om de draken aan het werk te zien. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail, onze website en onze social media-kanalen.

Deze nieuwe castleden zijn te zien in het tweede seizoen

Na afloop van de afleveringen van het tweede seizoen zullen een flink aantal bekende namen opnieuw over de aftiteling glijden. Zo doen onder meer Matt Smith (Daemon Targaryen), Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Eve Best (Rhaenys Targaryen) en Steve Toussaint (Corlys Velaryon) weer mee. Er zullen ook een aantal nieuwe gezichten te zien zijn. Hieronder worden de toegevoegde castleden geïntroduceerd.

Dit kunnen we verwachten van ‘House of the Dragon’ seizoen 2

Dan moeten we het tot slot nog even hebben over de verhaallijn van het tweede seizoen. Het precieze verhaal is nog niet bekend, maar een van de makers, Ryan Condal, heeft een tijdje terug wel verklapt dat er vijf nieuwe draken geïntroduceerd zullen worden.

Wat we daarnaast ook al weten is dat het tweede seizoen twee afleveringen minder telt dan het eerste: er zullen er maar acht op de teller staan. Dit is voor nu slecht nieuws, maar heeft wel een hele prettige reden: er wordt vooruitgekeken en om het verhaal voor een mogelijk derde en zelfs vierde seizoen kloppend te maken kwamen acht afleveringen beter uit. De toekomst van de serie ziet er dus rooskleurig uit.

House of the Dragon | Official Trailer | Max

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb8,5 uit 334.000 stemmen
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.