Aha! Hier herken je de ‘House of the Dragon’ cast van

In augustus ging de Game of Thrones-prequel House of the Dragon in première bij HBO Max. Inmiddels is deze titel uitgegroeid tot dé hitserie van het jaar. Maar omdat dit zich tweehonderd jaar vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt, zie je Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Sophie Turner en Lena Headey hier niet in terug. Toch kunnen ook de acteurs van de spin-off serie je best bekend voorkomen. Vraag jij je af waarvan? Wij hebben in dit artikel op een rijtje gezet in welke films en series je de House of the Dragon cast nog meer kunt zien.

De ‘House of the Dragon’ cast en waar je ze van kunt herkennen

Oude bekenden uit Game of Thrones verschijnen in House of the Dragon dus niet op het scherm. Wel zijn er een aantal bekende acteurs opgetrommeld om de hoofdrollen te spelen. Maar waar kun je de House of the Dragon cast nog meer in zien? Hieronder vertellen we je waar je de belangrijkste castleden van kunt kennen.

1. Matt Smith | Prince Daemon Targaryen

House of the Dragon Daemon
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Daemon Targaryen is de jongere broer van King Viserys, erfgenaam van de troon én directe concurrent Rhaenyra, en wordt gespeeld door een van de bekendste Britse acteurs van dit moment: Matt Smith. Hem ken je waarschijnlijk van zijn rollen in de serie Doctor Who, waarin hij van 2010 tot 2020 de elfde Doctor speelde, en van de met een Emmy bekroonde show The Crown. Ook Smith zelf sleepte voor die rol een Emmy-nominatie in de wacht. Je hebt hem recentelijk ook in de Marvel-film Morbius (2022) en de thriller Last Night in Soho (2021) kunnen bewonderen.

2. Paddy Considine | King Viserys Targaryen

House of the Dragon Viserys
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Paddy Considine speelt King Viserys Targaryen, de koning van Westeros. Dit is een goedaardige man—misschien wel een beetje té goed om deze rol te kunnen vervullen. Het spelen van dit karakter kun je wel aan deze bekroonde Engelse acteur overlaten. Niet alleen voor de camera, maar ook achter de schermen heeft hij een indrukwekkend resumé opgebouwd. Zo kun je hem kennen van de film Macbeth (2015) of de serie The Outsider (2020). Ook op Broadway ben je hem misschien tegengekomen; hij speelde namelijk in het toneelstuk The Ferryman en bemachtigde hiermee zelfs een Tony Award-nominatie.

3. Olivia Cooke | Alicent Hightower

House of the Dragon Alicent
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Olivia Cooke is in House of the Dragon Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, maar je kunt haar ook kennen uit Steven Spielbergs film Ready Player One (2018). Hierin speelde ze de rol van Samantha Cooke, ook wel Art3mis. Andere grote rollen die de actrice gespeeld heeft waren in Bates Motel (2013-2017) en Vanity Fair (2018).

4. Emma D’Arcy | Princess Rhaenyra Targaryen

House of the Dragon Rhaenyra
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Emma D’Arcy ken je misschien wel van haar rol in de Amazon Original Truth Seekers (2020). Op het CV van deze talentvolle actrice staan naast House of the Dragon pas tien andere rollen, met de series Wanderlust (2018) en Hanna (2020) als de belangrijkste. In de Game of Thrones-prequel is ze Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning. Samen met Daemon strijdt ze om de troon.

5. Steve Toussaint | Lord Corlys Velaryon

House of the Dragon Corlys
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Het karakter van Lord Corlys Velaryon wordt gespeeld door Steve Toussaint. Hij is ‘The Sea Snake‘, de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Ook de acteur zelf is beroemd, maar dan niet als zeevaarder. Met meer dan zeventig acteerklussen op zijn CV is het moeilijk te zeggen waar je hem precies van herkent. Zijn belangrijkste rollen waren in de film Prince of Persia: The Sands of Time (2010) en de series CSI: Miami (2002-2012), Skins (2007-2013) en It’s A Sin (2021). Daarnaast kan het ook zijn dat de stem van Toussaint je enigszins bekend voorkomt: hij sprak namelijk ook teksten in voor videogames als Jurassic World Evolution 2 en Wolrd of Warcraft: Battle for Azeroth.

6. Eve Best | Princess Rhaenys Targaryen

House of the Dragon Rhaenys
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Als Eve Best je bekend voorkomt, dan heb je in 2010 misschien de film The King’s Speech gekeken, waarin ze de vrouw van King Edward VIII speelde. Daarnaast kun je haar ook kennen van de Netflix-serie Fate: The Winx Saga (2021-). In House of the Dragon speelt ze de rol van Rhaenys Targaryen, de vrouw van Lord Corlys Velaryon. Zij werd ooit gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.

7. Fabien Frankel | Ser Criston Cole

House of the Dragon Criston
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Fabien Frankel is relatief nieuw in de acteerwereld, met kleine rollen in de serie The Serpent (2021) en de kerstfilm Last Christmas (2019) als belangrijkste klussen op zijn resumé. In House of the Dragon zie je hem terug als Ser Criston Cole. Hij is een ridder zonder aanspraak op land of titels, maar is wel buitengewoon goed in zwaardvechten. Hierdoor houden sommigen aan het hof hem graag bij zich.

8. Sonoya Mizuno | Mysaria

House of the Dragon Mysaria
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Mysaria is nu al een van de meest mysterieuze karakters van House of the Dragon. Begonnen als danseres en nu werkzaam als een van de handlangers van Daemon Targaryen is zij voor niets en niemand bang. De Japans-Britse actrice die deze rol speelt heet Sonoya Mizuno. Zij is niet alleen een getraind balletdanseres, maar verscheen ook al in diverse bekende films, zoals Beauty and the Beast (2017), La La Land (2016) en Crazy Rich Asians (2018). Je kunt haar ook kennen van de miniseries Maniac (2018) en Devs (2020).

9. Rhys Ifans | Otto Hightower

House of the Dragon Otto
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Dit is niet het eerste fandom dat Rhys Ifans betreedt. Eerder heb je hem al terug kunnen zien als de vader van Luna Lovegood in Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010). Ook het Marvel-publiek werd door de acteur aangesproken toen hij verscheen als Lizard in Spider-Man: No Way Home (2021). En dat is nog maar het begin van het gigantische oeuvre van de Britse acteur, die op IMDb meer dan tachtig acteerklussen achter zijn naam heeft staan en voor zijn rol in de Hugh Grant-romkom Notting Hill (1999) onder meer genomineerd werd voor een BAFTA Award. In House of the Dragon speelt hij Otto Hightower.

10. Milly Alcock | Princess Rhaenyra Targaryen (jonge versie)

House of the Dragon Rhaenyra jong
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Milly Alcock is de jongere versie van Rhaenyra Targaryen (in de oudere versie gespeeld door Emma D’Arcy). Ondanks dat de Australische actrice pas 22 jaar oud is, heeft ze al een flinke lijst van series achter haar naam staan. Zo speelde ze in Janet King (2014-2017) en A Place to Call Home (2013-2018).

11. Emily Carey | Alicent Hightower (jonge versie)

House of the Dragon Alicent jong
Serie: House of the Dragon (2022) | Beeld: HBO via WarnerMedia

Tot slot speelt Emily Carey de jongere versie van Alicent Hightower. Ook deze actrice is piepjong, pas 19 jaar, en is nu al in diverse producties verschenen. Zo kun je haar kennen als de jongere versie van Lara Croft in Tomb Raider (2018), als Mika in de Netflix-serie Get Even (2020) en als de jonge Diana in Wonder Woman (2017).

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 10 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
Release datum22 augustus 2022
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.