Wanneer komt The Crown seizoen 5 op Netflix?

Na vier ontzettend succesvolle seizoenen zijn we in afwachting van nieuwe afleveringen van de Britse serie The Crown. In seizoen 5 zal de rol van Queen Elizabeth II worden gespeeld door actrice Imelda Staunton. Wanneer kunnen we dit zien? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer komt The Crown seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt The Crown seizoen 5 op Netflix Nederland?

Tijdens het fanevenement TUDUM in september 2021 werd door Netflix een video geplaatst waarin de actrice Imelda Staunton meer duidelijkheid geeft over de release datum van The Crown seizoen 5.

Een jaar later maakte het officiële kanaal van de serie pas bekend wanneer het in november 2022 zover is: op woensdag 9 november. Nog maar een maandje wachten dus!

Waar gaat het verhaal van The Crown over?

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

→ Alle huidige en nieuwe seizoenen van The Crown vind je hier 🍿

Jaar2016
SoortSerie
Duur6 seizoenen
GenreDrama, Geschiedenis
IMDb8,6 uit 169.000 stemmen
MakersPeter Morgan
CastImelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Elizabeth Debicki, Jonny Lee Miller
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een The Crown seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Eerst leek het er niet op dat de Britse serie een zesde deel zou krijgen, maar uiteindelijk heeft de maker toch besloten tot de maak van seizoen 6 over te gaan! Op de pagina over The Crown seizoen 6 op Netflix lees je hier alles over.

Welke teaser of trailer is er van The Crown seizoen 5?

Jammer genoeg is er nog geen trailer, maar hieronder kun je eerdere beelden terugkijken om alvast op te warmen!

Wie spelen er in de cast van The Crown seizoen 5?

De grootste uitdaging van de cast van The Crown is dat de acteurs moeten veranderen omdat er zulke grote sprongen in de tijd worden gemaakt. Gelukkig zijn inmiddels de eerste namen van de cast van The Crown seizoen 5 bekendgemaakt:

  • Imelda Staunton: in de rol van Queen Elizabeth II
  • Jonathan Pryce: in de rol van Prince Philip
  • Lesley Manville: in de rol van Princess Margaret
  • Elizabeth Debicki: in de rol van Diana
  • Jonny Lee Miller: in de rol van Sir John Major

Ook heeft Netflix de eerste foto van Imelda Staunton in de rol van Queen Elizabeth II al gedeeld in de onderstaande tweet. De actrice is bij het grote publiek vooral bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films.


Veelgestelde vragen