Kun je gratis naar Viaplay kijken in 2024?

De nieuwe streamingdienst Viaplay is inmiddels alweer een paar jaar live in Nederland. Natuurlijk blijven we Hollanders, dus we zitten graag op de centen en willen voor zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk toffe sporten, films en series kunnen kijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om gratis Viaplay te kijken en zo deels zonder kosten te genieten van het Formule 1-seizoen van 2024, maar ook andere sporten, films en series. In dit artikelen leggen we uit hoe het precies werkt en of er ook proefperiodes worden aangeboden.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Gratis Viaplay door tijdelijke aanbieding van de streamingdienst

De kosten van een abonnement op Viaplay bestaan bij een normaal abonnement uit €15,99 per maand, maar door aanbiedingen van providers kun je soms wat van dat maandbedrag af snoepen. Viaplay heeft zelf bijvoorbeeld een deal die wel heel interessant is voor je portemonnee. Je kunt namelijk tijdelijk een actie claimen met een goedkoper jaarabonnement, waardoor je 20% korting krijgt en nog maar €12,79 p/m hoeft af te rekenen. Zo kun je omgerekend ruim twee maanden gratis kijken per jaar. Je kunt deze actie hier op de officiële website van Viaplay claimen.

Belangrijk om te weten: binnenkort gaat de maandprijs van Viaplay omhoog naar €17,99 p/m. Als je een jaarabonnement afsluit vóór dat moment, dan bespaar je dus eigenlijk 29% per maand en dus ruim €62 per jaar.

Viaplay biedt sinds kort weer gratis proefperiode van 7 dagen aan

Andere streamingdiensten als Videoland, Apple TV+, Amazon Prime Video, SkyShowtime en NLZIET maken gebruik van gratis proefperiodes, waardoor je respectievelijk 14, 7, 30, 7 en wederom 14 dagen gratis de videodienst uit kunt proberen voordat je een betalende klant wordt. Netflix en Disney+ hadden dit systeem vroeger ook, maar zijn hier de laatste jaren mee gestopt.

Nu zijn aanstaande abonnees van Viaplay natuurlijk benieuwd of deze streamingdienst ook een gratis proefperiode voor nieuwe klanten instelt. Eerste was dit niet het geval, maar sinds kort is er wél weer een gratis proefperiode van een week beschikbaar. Als je een maandabonnement neemt, dan kun je dus de eerste zeven dagen kosteloos kijken. Let wel op hetgeen wat we hiervoor noemden, want je uiteindelijke kosten komen hoger uit als je per maand betaalt in plaats van per jaar.

Nieuwe KPN klanten krijgen combinatievoordeel met Viaplay en Odido biedt 1 maand korting

De tv-aanbieder KPN heeft overigens net als Ziggo vorig jaar een aantrekkelijke actie gelanceerd. Klanten van de provider krijgen tot €12,50 per maand combinatievoordeel bij het afnemen van internet, mobiel en Viaplay. Ook Odido biedt korting: de eerste maand betaal je 50% minder voor een lidmaatschap bij Viaplay. Bij Ziggo is de vorige actie van tijdelijk gratis kijken inmiddels helaas afgelopen, maar via DELTA & Caiway krijg je nog drie maanden lang een euro korting per maand.

Viaplay in Nederland