Viaplay verrast met gratis proefperiode

Het is een bewogen dag in de wereld van Viaplay. De streamingdienst kondigde vanmorgen aan dat ze in mei de prijzen gaan verhogen met maar liefst 12,5%, wat al de derde prijsverhoging is sinds het platform in Nederland actief is. Het is echter niet alleen maar slecht nieuws, want nu komen ze ook met een leuker bericht. Het blijkt namelijk dat ze opnieuw een gratis proefperiode introduceren, zodat je de eerste 7 dagen gratis naar naar Formule 1dartsPremier League– en Bundesliga-voetbal en een selectie van films en series kunt kijken.

Viaplay introduceert voor de tweede keer gratis proefperiode

In mei 2023 werd het voor het eerst mogelijk om Viaplay door middel van een gratis proefperiode uit te proberen. Destijds ging het om een tijdelijke actie en nu is de proefperiode weer voor eventjes terug. Nieuwe abonnees kunnen op dit moment 7 dagen gratis kijken naar alle content van de streamingdienst.

Daarna wordt het proefabonnement automatisch omgezet naar een maandelijks abonnement (voor €15,99 per maand). Deze is iedere maand opzegbaar, dus als het aanbod je toch niet bevalt zit je er niet aan vast. De actie loopt tot 28 februari, daarna vervalt de gratis proefperiode weer. Wel goed om te weten: de maandelijkse prijs gaat binnenkort omhoog, zo heeft de streamingdienst laten weten.

Per mei gaat de maandelijkse prijs van Viaplay omhoog

In mei voert Viaplay voor de derde keer een prijsstijging door. Maandelijkse abonnees betalen nu €15,99 per maand, maar in mei wordt dat €17,99 per maand. Dit houdt in dat abonnees een prijsstijging van 2 euro en omgerekend 12,5% voor de kiezen krijgen.

Een exacte datum waarop dit allemaal ingaat is er nog niet; we weten alleen dat het in mei zover zal zijn. De verhoging geldt naar alle waarschijnlijkheid voor zowel bestaande als nieuwe abonnees. Het jaarabonnement lijkt voor nu wel dezelfde prijs te behouden, dus daar blijf je €12,79 per maand voor betalen.

Meer informatie over deze streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit platform? Laat je dan informeren via je mail en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse Viaplay-kijkers.

Viaplay in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.