Gratis F1 TV Pro kijken in 2023: zo werkt het (2 opties)

Elk jaar weer lijkt het alsof die winterstop jaren in plaats van maanden duurt, maar eindelijk is het vandaag weer zo ver: het gloednieuwe Formule 1-seizoen begint weer. Gelukkig kun je dit jaar wederom alles volgen via de streamingdienst F1 TV, maar wie graag op de centen wil letten is ook benieuwd of dit kosteloos kan. Daarom nemen we je in dit artikel mee langs twee opties waarop je gratis F1 TV Pro kunt kijken in 2023.

Meld je nu aan bij F1 TV Pro en krijg 32% korting door te kiezen voor het jaarabonnement, zodat je kunt genieten van Formule 1, F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏁

Formule 1 kijk je in 2023 onder andere bij F1 TV Pro en F1 TV Access

Laten we beginnen bij het begin: samen met Viaplay is de streamingdienst F1 TV de enige partij die in Nederland live alle vrije trainingen, kwalificaties en races van het Formule 1-seizoen in 2023 mag uitzenden. Vorig jaar was dit ook al zo, nadat voorheen Ziggo de rechthebbende was. Inmiddels kun je voor €7,99 per maand of €64,99 per jaar een abonnement op F1 TV Pro nemen, waarmee je de livestream van iedere F1-sessie volgt. Ook krijg je toegang tot live boordcamera’s, teamradio’s, livetijden en het voorprogramma met F2, F3 en Porsche Supercup. Daarnaast kun je herhalingen en hoogtepunten van F1-races en andere voorprogrammaklasses terugkijken, kijk je naar exclusieve F1-programma’s en krijg je toegang tot archiefmateriaal en documentaires.

Daarnaast is er nog een abonnement om uit te kiezen onder de titel F1 TV Access. Die is met €2,99 per maand of €26,99 per jaar een stuk goedkoper, maar het is belangrijk om te weten dat je hiermee onder andere niet live naar F1 kunt kijken. Het enige wat je hiermee kunt is herhalingen van F1 races kijken en toegang krijgen tot de documentaires, archiefmateriaal en livetijden.

Twee manieren om gratis de streamingdienst F1 TV Pro te gebruiken

Bij verre de meeste mensen nemen F1 TV Pro om live naar F1 te kijken. Hieronder vind je twee manieren om gratis toegang te krijgen tot een account. Voorheen waren het er drie, omdat er als tijdelijke (en eenmalige voor dit Formule 1-seizoen) actie tot 6 maart 2023 de optie was om 7 dagen gratis een F1 TV Pro-abonnement uit te proberen. Deze actie is dus inmiddels verlopen, waardoor de onderstaande mogelijkheden overblijven.

Optie 1: omgerekend bijna 4 maanden per jaar gratis kijken door jaarabonnement

Hiervoor lieten we je al weten dat een maandabonnement op F1 TV Pro €7,99 p/m kost, terwijl je jaarlijks slechts €64,99 betaalt voor een jaarabonnement. Een snelle rekensom laat zien dat je met die laatste keuze elk jaar €30,89 bespaart door die keuze, want 12 maanden betalen voor een maandabonnement zou je in totaal €95,88 kosten. Je betaalt dus ruim 32% minder voor het jaarabonnement, waardoor je in feite bijna 4 maanden per jaar gratis kijkt naar F1 TV Pro door deze keuze bij je bestelling.

Optie 2: account van vrienden of familie gebruiken

Ten slotte is het ook nog mogelijk om een account op F1 TV Pro te delen met vrienden of familie. Je mag namelijk op zes verschillende apparaten ingelogd zijn van de streamingdienst, al is er wel een grote ‘maar’. Je kun namelijk maar één stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Dit is dus alleen een mogelijkheid als je zeker weet dat er op het moment van kijken geen anderen op het account zitten. In het kenniscentrum van het platform vertellen ze hierover: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.”

Meer mogelijkheden om kosteloos naar Formule 1 te kijken in 2023

Zijn dit dan de enige opties om op kostenbesparende wijze naar Formule 1 te kijken dit jaar? Nee hoor, dat zeker niet. We hebben eerder al acht opties op een rijtje gezet in ons artikel over gratis Formule 1 kijken in 2023. Daar kun je wat inspiratie opdoen om alles van F1 te volgen en tóch voorzichtig met je portemonnee om te gaan.

Daarnaast hebben we ook al eens een uitgebreide vergelijking van F1 TV Pro vs. Viaplay gemaakt. Veel mensen vragen zich namelijk af hoe het bij beide Formule 1-streamingdiensten zit met gratis proefperiodes, het delen van je account, de commentator, het aanbod en nog veel meer factoren. Als je twijfelt tussen de twee, dan is het dus zeker verstandig om die informatie even te raadplegen.


Veelgestelde vragen

  • Kun je gratis Formule 1 kijken via de streamingdienst F1 TV Pro in 2023?

    Ja, dat kan. In dit artikel beschrijven we twee manieren waarop je momenteel tijdelijk gratis F1 TV kunt gebruiken.

  • Wat is er nog meer op F1 TV te zien?

    Naast alle vrije trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1 kun je op F1 TV ook kijken naar raceklasses als F2, F3 en de Porsche Supercup. Daarnaast vind je er tijdens F1-uitzendingen onder andere alle onboard-camera’s en boardradio, maar ook historische races, documentaires en meer.