Gratis F1 TV Pro kijken in 2024: zo werkt het (2 opties)

Het gloednieuwe Formule 1-seizoen staat op het punt te beginnen en gelukkig kun je dit jaar wederom alles volgen via de streamingdienst F1 TV, maar wie graag op de centen wil letten is ook benieuwd of dit kosteloos kan. Daarom nemen we je in dit artikel mee langs twee opties waarop je gratis F1 TV Pro kunt kijken in 2024.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Formule 1 kijk je in 2024 onder andere bij F1 TV Pro en F1 TV Access

Laten we beginnen bij het begin: samen met Viaplay is de streamingdienst F1 TV de enige partij die in Nederland live alle vrije trainingen, kwalificaties en races van het Formule 1-seizoen in 2024 mag uitzenden. Vorig jaar was dit ook al zo, nadat voorheen Ziggo de rechthebbende was. Inmiddels kun je hier op de officiële website van F1 TV voor €11,90 per maand een abonnement op F1 TV Pro nemen, waarmee je de livestream van iedere F1-sessie volgt. Ook krijg je toegang tot live boordcamera’s, teamradio’s, livetijden en het voorprogramma met F2, F3 en Porsche Supercup. Daarnaast kun je herhalingen en hoogtepunten van F1-races en andere voorprogrammaklasses terugkijken, kijk je naar exclusieve F1-programma’s en krijg je toegang tot archiefmateriaal en documentaires.

Daarnaast is er nog een abonnement om uit te kiezen onder de titel F1 TV Access. Die is met €3,99 per maand een stuk goedkoper, maar het is belangrijk om te weten dat je hiermee onder andere niet live naar F1 kunt kijken. Het enige wat je hiermee kunt is herhalingen van F1 races kijken en toegang krijgen tot de documentaires, archiefmateriaal en livetijden.

Twee manieren om gratis de streamingdienst F1 TV Pro te gebruiken

Bij verre de meeste mensen nemen F1 TV Pro om live naar F1 te kijken. Hieronder vind je twee manieren om gratis gebruik te maken van een account.

Optie 1: kosteloze toevoeging aan je abonnement op Viaplay

Hiervoor lieten we je al weten dat een maandabonnement op F1 TV Pro €11,90 p/m kost. Voorheen kon je ook nog een jaarabonnement nemen, maar inmiddels is de uitzender gestopt met het aanbieden van dat type lidmaatschap. Gelukkig is er wel een nieuwe deal en die is voor veel mensen bijzonder aantrekkelijk.

Je krijgt namelijk sinds begin 2024 gratis F1 TV bij Viaplay. Hierdoor kun je nog steeds op twee schermen tegelijk naar alle vrije trainingen, kwalificaties en races kijken dit jaar. Normaal gesproken kost een lidmaatschap €15,99 per maand, en binnenkort €17,99 p/m, maar door een tijdelijke kortingsactie betaal je nu ruim 20% minder voor het jaarabonnement. Na de prijsverhoging van het maandelijkse lidmaatschap loopt je besparing zelfs op tot 29% en dus ruim 62 euro per jaar. Daarmee krijg je dus toegang tot het volledige aanbod van de streamingdienst én F1 TV Pro.

Optie 2: account van vrienden of familie gebruiken

Ten slotte is het ook nog mogelijk om een account op F1 TV Pro te delen met vrienden of familie. Je mag namelijk op zes verschillende apparaten ingelogd zijn van de streamingdienst, al is er wel een grote ‘maar’. Je kun namelijk maar één stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Dit is dus alleen een mogelijkheid als je zeker weet dat er op het moment van kijken geen anderen op het account zitten. In het kenniscentrum van het platform vertellen ze hierover: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.”

Meer mogelijkheden om kosteloos naar Formule 1 te kijken in 2024

Zijn dit dan de enige opties om op kostenbesparende wijze naar Formule 1 te kijken dit jaar? Nee hoor, dat zeker niet. We hebben eerder al acht opties op een rijtje gezet in ons artikel over gratis Formule 1 kijken in 2024. Daar kun je wat inspiratie opdoen om alles van F1 te volgen en tóch voorzichtig met je portemonnee om te gaan.

Daarnaast hebben we ook al eens een uitgebreide vergelijking van F1 TV Pro vs. Viaplay gemaakt. Veel mensen vragen zich namelijk af hoe het bij beide Formule 1-streamingdiensten zit met gratis proefperiodes, het delen van je account, de commentator, het aanbod en nog veel meer factoren. Als je twijfelt tussen de twee, dan is het dus zeker verstandig om die informatie even te raadplegen.


Afbeelding ter illustratie