Nieuwe strategie: Viaplay biedt opnieuw jaarabonnement aan

Het gaat niet goed met streamingdienst Viaplay. Het aantal abonnees neemt af en ook de beurswaarde is tot het vriespunt gezakt. In september kondigde het bedrijf dan ook aan geen jaarabonnementen meer aan te bieden. Daar lijken ze nu echter op terug te komen. Het is namelijk weer mogelijk om een jaarlijks abonnement af te sluiten. Door deze nieuwe optie bespaar je maandelijks 20%, wat neerkomt op ruim €38 per jaar.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Geen jaarabonnementen meer beschikbaar

In september 2023 kondigde de streamingdienst aan per direct te stoppen met de goedkopere jaarabonnementen. Het pakket van twaalf maanden zou niet langer tot de opties behoren, waardoor alleen het (duurdere) maandabonnement nog beschikbaar zou zijn.

Een woordvoerder van Viaplay liet destijds aan de redactie weten dat verschillende aanbiedingen en pakketten van tijd tot tijd veranderen. De focus moest namelijk liggen op het maandelijkse aanbod. Huidige abonnees konden nog wel gebruikmaken van hun abonnementsvorm. Na de twaalf maanden zou dit lidmaatschap automatisch over gaan naar een maandelijks abonnement.

🗣️ “Onze streamingdienst heeft nu meer dan 1 miljoen abonnees in Nederland en we zijn erg blij met de ontwikkeling die we op de Nederlandse markt doormaken. Om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te blijven voldoen, passen onze verschillende aanbiedingen en pakketten zich aan en veranderen ze van tijd tot tijd. Naast ons reguliere aanbod kunnen we van tijd tot tijd verschillende bundels of prijsacties aanbieden.”
– Woordvoerder Viaplay

Toch wél jaarabonnementen (20% besparing per maand)

Met het verdwijnen van het jaarabonnement verdween ook de goedkopere abonnementsvorm. De keuze voor een jaarabonnement leverde je voorheen nog een korting op van 12,5% en dit betekent dat je omgerekend 24 euro bespaarde op jaarbasis. Deze optie kwam te vervallen, tot groot ongenoegen van kijkers.

Viaplay lijkt toch niet helemaal afscheid te kunnen nemen van het jaarabonnement. Want na een korte afwezigheid, keert de goedkopere abonnementsvorm nu weer terug. Dit keer betaal je echter geen €13,99 p/m op jaarbasis, maar is een jaarabonnement beschikbaar voor €12,79 per maand. De keuze voor een jaarabonnement levert je nu dus een korting op van 20%, waardoor je omgerekend ruim 38 euro op jaarbasis bespaart. Wel moeten we erbij vermelden dat deze vorm in tegenstelling tot het maandelijkse abonnement niet op ieder moment opzegbaar is.

Viaplay krijgt financiële tegenslag na tegenslag

De nieuwe strategie van Viaplay lijkt te maken te hebben met de tegenvallende resultaten van afgelopen tijd. Het gaat namelijk al een poos niet goed met de streamingdienst. De tegenslagen zorgden er eerder al voor dat topman Anders Jensen in 2023 opstapte. Ook de verminderde advertentie-inkomsten zorgden voor een grote klap. Daarbij komt kijken dat het abonnees aanzienlijk daalt. Naar alle waarschijnlijkheid hoopt Viaplay door het goedkopere jaarabonnement meer abonnees aan te trekken. Of dit het gewenste effect heeft, moet op een later moment blijken.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.