Op hoeveel schermen tegelijk kun je F1 TV Pro kijken?

Voor Formule 1-liefhebbers is er een lastige keuze ontstaan. De twee streamingdiensten die de racesport mogen vertonen in Nederland, hebben namelijk allebei hele andere soorten abonnementen. Welke past nou het beste bij je? Daarvoor is het onder andere van belang om te weten of je je account kunt delen met vrienden en familie, zodat je de kosten kunt drukken. Hier vind je op hoeveel schermen je tegelijk Formule 1 kijken kunt bij F1 TV Pro.

Twee verschillende abonnementen: F1 TV Pro en Access

Allereerst is het goed om te weten hoe de verschillende abonnementen bij F1 TV precies werken. Laten we beginnen met de optie die het meest logisch is voor mensen die graag live Formule 1 volgen: het F1 TV Pro-lidmaatschap. Je betaalt hiervoor 11,90 euro per maand. Via dit lidmaatschap kijk je live naar Formule 1, maar ook naar de livestream van F2, F3 en Porsche supercup. Ook krijg je toegang tot alle onboardcamera’s en boardradio’s. Op de officiële website van F1 TV vind je alle informatie.

Daarnaast heb je ook nog het goedkopere lidmaatschap F1 TV Access. Hiervoor betaal je 3,99 euro per maand, maar je krijgt er ook aanzienlijk minder voor terug. Je kunt namelijk geen livestream kijken van de racesporten, maar vindt er enkel herhalingen van F1-races en exclusieve documentaires die ook binnen het Pro-abonnement vallen, samen met archiefmateriaal en livetijden tijdens de races.

Aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken door je account te delen

Met deze abonnementskosten is F1 TV goedkoper dan de concurrent Viaplay, maar belangrijk om te weten is dat je F1 TV Pro gratis bij elk Viaplay-lidmaatschap krijgt in 2024. Nu is men benieuwd of je de kosten nog verder kunt drukken door je account te delen en zo op meerdere schermen tegelijk naar de race te kijken?

Het werkt als volgt: bij F1 TV kun je op 6 verschillende apparaten ingelogd te zijn, maar je kunt slechts 1 stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Het platform laat hierover in hun kenniscentrum weten: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.” We hebben het hier dus over het Pro-abonnement, want die is het enige lidmaatschap waar je überhaupt livestreams van races af kunt spelen. Als je F1 TV Pro via Viaplay hebt, dan heb je dus de optie om in totaal twee streams tegelijk af te spelen (één via F1 TV Pro en één via Viaplay).

Account delen bij Viaplay is dus mogelijk

Bij Viaplay werkte het account delen tot een paar weken geleden nét iets makkelijker dan bij F1 TV Pro. Je kon daar namelijk op 5 apparaten tegelijk ingelogd zijn, maar daarnaast ook op 2 schermen gelijktijdig alles streamen. Zo werd het delen van een account met vrienden of familie makkelijker, kon je je abonnementskosten splitten en betaalde je in feite nog maar de helft. Wel is belangrijk om te weten dat sinds begin 2024 door Viaplay is besloten om bij live sport enkel gelijktijdige streams mogelijk te maken als de apparaten zich op hetzelfde IP-adres bevinden. De uitzondering is dus een tweede stream via F1 TV Pro.

Ook is een abonnement op Viaplay nog steeds iets duurder. Je betaalt er namelijk €15,99 per maand (en binnenkort €17,99 p/m), ten opzichte van F1 TV Pro met €11,90 per maand. Natuurlijk is het aanbod anders door bijvoorbeeld darts, Premier League-voetbal en films en series, maar de commentatoren zijn bijvoorbeeld hetzelfde. Ook kun je flink besparen door te kiezen voor een jaarabonnement met 20% korting (€12,79 per maand). Je vindt onze volledige vergelijking in het artikel F1 TV Pro vs. Viaplay. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.