Op hoeveel schermen tegelijk kun je F1 TV Pro kijken?

Voor Formule 1-liefhebbers is de keuze inmiddels lastig. De twee streamingdiensten die de racesport vertonen in Nederland hebben allebei hele verschillende soorten abonnementen. Welke past nou het beste bij je? Daarvoor is het onder andere van belang om te weten of je je account kunt delen met vrienden en familie, zodat je de kosten kunt drukken. Hier vind je op hoeveel schermen je tegelijk Formule 1 kijken kunt bij F1 TV Pro.

Meld je nu aan bij F1 TV Pro en krijg 32% korting door te kiezen voor het jaarabonnement, zodat je kunt genieten van Formule 1, F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏁

Twee verschillende abonnementen: F1 TV Pro en Access

Allereerst is het goed om te weten hoe de verschillende abonnementen bij F1 TV precies werken. Laten we beginnen met de optie die het meest logisch is voor mensen die graag live Formule 1 volgen: het F1 TV Pro-lidmaatschap. Je betaalt hiervoor 7,99 euro per maand, maar krijgt 32% korting op een jaarabonnement. Daardoor kost het geen 95,88 euro, maar slechts 64,99 euro per jaar. Zo bespaar je ruim drie tientjes. Via dit lidmaatschap kijk je live naar Formule 1, maar ook naar de livestream van F2, F3 en Porsche supercup. Ook krijg je toegang tot alle onboardcamera’s en boardradio’s. Op de officiële website van F1 TV vind je alle informatie.

Daarnaast heb je ook nog het goedkopere lidmaatschap F1 TV Access. Hiervoor betaal je 2,99 euro per maand of 26,99 per jaar, maar je krijgt er ook aanzienlijk minder voor terug. Je kunt namelijk geen livestream kijken van de racesporten, maar vindt er enkel herhalingen van F1-races en exclusieve documentaires die ook binnen het Pro-abonnement vallen, samen met archiefmateriaal en livetijden tijdens de races.

Aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken door je account te delen

Met deze abonnementskosten is F1 TV aanzienlijk goedkoper dan de concurrent Viaplay. Maar kun je de kosten nog verder drukken door je account te delen en zo op meerdere schermen tegelijk naar de race te kijken? Dat vragen veel (potentiële) abonnees zich af vóórdat ze een abonnement op de streamingdienst nemen.

Het werkt als volgt: bij F1 TV kun je op 6 verschillende apparaten ingelogd te zijn, maar je kunt slechts 1 stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Het platform laat hierover in hun kenniscentrum weten: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.” We hebben het hier dus over het Pro-abonnement, want die is het enige lidmaatschap waar je überhaupt livestreams van races af kunt spelen.

Account delen bij Viaplay is mogelijk tegen hogere abonnementskosten

Bij Viaplay is het account delen nét iets makkelijker dan bij F1 TV Pro. Je kunt daar namelijk op 5 apparaten tegelijk ingelogd zijn, maar daarnaast ook op 2 schermen gelijktijdig alles streamen. Zo wordt het delen van een account met vrienden of familie makkelijker, kun je je abonnementskosten splitten en betaal je in feite nog maar de helft.

Toch is een abonnement op Viaplay dan nog steeds een stuk duurder. Je betaalt er namelijk €13,99 per maand (jaarabonnement) of €15,99 per maand (maandabonnement), ten opzichte van F1 TV Pro met omgerekend €5,42 (jaarabonnement) of €7,99 per maand (maandabonnement). Natuurlijk is het aanbod anders door bijvoorbeeld darts, Premier League-voetbal en films en series, maar de commentatoren zijn bijvoorbeeld hetzelfde. Je vindt onze volledige vergelijking in het artikel F1 TV Pro vs. Viaplay. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.