F1 TV Pro vs. Viaplay: waar kijk je Formule 1 in 2024?

Viaplay heeft een tijd geleden de rechten weten te bemachtigen van het Formule 1-seizoen en ook in 2024 zullen alle races hier bekeken kunnen worden. Er is echter nog een streamingdienst die dat mogelijk maakt in Nederland: F1 TV Pro. Welke van de twee moet je kiezen? Wij hebben een vergelijking opgesteld op basis van de kosten, het aanbod, het commentaar, het aantal schermen waarop tegelijk kan worden gekeken en meer.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

F1 TV Pro vs. Viaplay: Formule 1 kijken in 2024

Laten we beginnen bij het belangrijkste: de centen. We zijn en blijven toch Nederlanders en houden graag de hand op de knip, dus wat zijn de kosten van een abonnement op F1 TV Pro en een abonnement op Viaplay? De laatstgenoemde aanbieder een abonnement van €15,99 per maand of bij een jaarabonnement €12,79 p/m. F1 TV Pro is met een abonnementsprijs van €11,90 per maand ietsje goedkoper dan de concurrent, dus op dit punt wint F1 TV Pro het net.

Er is wel een groot verschil in het aanbod van de twee streamingdiensten. Via F1 TV Pro kun je namelijk enkel kijken naar de Formule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup en exclusieve onboard-beelden. Viaplay heeft echter een veel breder aanbod, want bij deze streamingdienst kun je ook kijken naar andere sporten als Premier League– en Bundesliga-voetbal, darts en MMA, maar tevens naar films en series (zowel Originals als aangekochte content). Ook zijn er meerdere programma’s, waaronder documentaires, studio-uitzendingen en talkshows, verzorgd voor fans van F1. Wat betreft aanbod wint Viaplay dus. Bekijk ook het volledige aanbod van Viaplay in Nederland.

Verder is het commentaar bij de races natuurlijk van belang. Bij Viaplay staan Amber Brantsen, Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel voor je klaar als studio-team en wordt het live commentaar door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk verzorgd. Daarnaast zijn Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts en is Stéphane Kox als verslaggever in de paddock aanwezig. Bij F1 TV Pro kon voorheen worden gekozen voor Nederlands of Engels commentaar, maar de vraag was of dat na het Ziggo-tijdperk stand zou houden. Eerst begon het seizoen met enkel de Engelse keuze (of andere talen), maar Nederlands miste nog. Inmiddels zijn echter dezelfde commentatoren als bij Viaplay te horen bij F1 TV. Overigens is er bij het beeld van beide diensten nog een mogelijkheid om op deze manier commentaar van Olav Mol in te stellen.

Daarnaast is het interessant om te letten op de vraag op welk aantal schermen tegelijk naar de races kan worden gekeken. Bij F1 TV Pro is het namelijk mogelijk om op 6 verschillende apparaten ingelogd te zijn, maar kun je maar 1 stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Het platform laat hierover in hun kenniscentrum weten: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.” Viaplay biedt echter bij veel content de mogelijkheid om op 5 apparaten ingelogd te zijn, maar wel op 2 schermen tegelijkertijd alles te streamen. Bij live sport is het anders: doordat F1 TV Pro sinds begin 2024 standaard bij je Viaplay-abonnement zit, kun je alleen nog live sport kijken bij Viaplay binnen de eigen omgeving op één IP-adres. Samen met het ‘extra’ F1 TV-scherm komt het totaal bij Formule 1 dan nog steeds op twee gelijktijdige streams uit.

ViaplayF1 TV Pro
Prijs€15,99 per maand of bij een jaarabonnement €12,79 per jaar11,90 per maand
AanbodFormule 1, voetbal, films/series en meerFormule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup
CommentaarUitgebreid Nederlands teamNederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees
Aantal apparatenIngelogd bij 5 tegelijkIngelogd bij 6 tegelijk
Aantal schermenMaximaal 2 schermen tegelijkMaximaal 1 scherm voor streamen race
BestellenHier op de officiële website van ViaplayHier op de officiële website van F1 TV

Dit is wat we weten over Viaplay

Belangrijk om te weten over de streamingdienst die vorig jaar live ging: een abonnement op Viaplay is rechtstreeks af te sluiten via de app of website, maar ook via verschillende providers als Ziggo (één bedrijf samen met de aanvullende voordelen van Vodafone) en KPN. De prijs voor een abonnement is dikwijls hetzelfde, maar er kunnen acties georganiseerd worden door de verschillende kanalen. Wel is het altijd één pakket, dus je kunt niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, darts, Premier League, Bundesliga of films en series. Alles zit bij elkaar in één bundel.

Meer informatie over F1 TV Pro

F1 TV Pro is al langer aanwezig in de markt en is voor velen een bekende speler. Tegen een abonnementsprijs van €11,90 per maand kun je er naar de Formule 1 en enkele andere race-classes kijken. Ook zijn er exclusieve onboard-beelden aanwezig, wat bij de concurrentie niet het geval is. Maar belangrijk: als je lid bent van Viaplay, dan zit een abonnement op F1 TV Pro ook al standaard in je pakket.

Welke streamingdienst kies je?

Of je voor F1 TV Pro of Viaplay zult gaan om het Formule 1-seizoen van 2024, is volledig aan jou. Je kunt natuurlijk beiden een maandje uitproberen en kiezen wat je het fijnst vind in kwaliteit, gebruik en commentaar. Voor de uiteindelijke keuze zijn voornamelijk de prijs, het aanbod, de verslaggeving en het mogelijke delen van accounts van belang. We houden je op de hoogte en helpen je bij je keuze via de website en social media kanalen van Streamwijzer.