F1 TV abonnement: kosten, korting, delen, afsluiten en meer informatie

In 2024 zijn er wederom twee partijen die het mogelijk maken om naar alles Formule 1 te kijken met een live stream: Viaplay en F1 TV Pro. In dit artikel vind je wat de kosten van een abonnement op F1 TV Pro zijn, maar vind je ook een eenvoudig stappenplan om een lidmaatschap af te sluiten, de beschikbare korting op dit moment, mogelijkheden om je account te delen met vrienden of familie, beschikbaarheid van Nederlands commentaar en meer informatie.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting of 7 dagen gratis kijken naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series. Je krijgt hier ook kosteloos een lidmaatschap bij F1 TV Pro bij ✅

Overzicht: de kosten van een abonnement op F1 TV Pro in 2024

Inmiddels is velen bekend wat de prijs van een abonnement op Viaplay is. Toch klinken er online geluiden van mensen die besluiten om vanwege de kosten over te stappen naar F1 TV Pro. In dit artikel lichten we de mogelijkheid toe om een abonnement te nemen op deze Formule 1-streamingdienst en vertellen we wat de kosten daarvan zijn.

F1 TV heeft twee abonnementsvormen. De goedkoopste, F1 TV Access, kost slechts €3,99 per maand. Hiermee kun je echter niet live naar de races kijken en zijn er enkele andere beperkingen (geen livestream van de F2, F3 en Porsche supercup en geen toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio. Het is dus enkel een manier om races terug te kijken. Voor het tweede abonnement, F1 TV Pro, betaal je €11,90 per maand. Er is sinds dit jaar geen jaarabonnement meer in de verkoop tegen een lagere prijs.

Abonnement op F1 TV Pro afsluiten: stap voor stap uitleg

Heb je nu besloten te gaan voor een lidmaatschap? Een abonnement afsluiten op F1 TV werkt heel simpel. Hieronder vind een stap voor stap uitleg.

  1. 👉 Ga hier naar de officiële website van F1 TV om de verschillende abonnementen te bekijken.
  2. Kies via de rode knop met ‘Abonneren’ voor F1 TV Pro om live te kunnen kijken. Als je niet live hoeft te kijken, dan kun je ook kiezen voor het Access abonnement.
  3. Vul je gegevens in om je account aan te maken en selecteer in het volgende scherm nogmaals de keuze voor je soort abonnement en of je per maand of per jaar (met korting) zou willen betalen.
  4. Vul je betalingsgegevens in en klik op ‘Bestelling afronden‘.

Nederlands commentaar en het delen van je account met vrienden of familie

Veel mensen zijn benieuwd hoe het zit met de beschikbaarheid van Nederlands commentaar bij F1 TV. Het is goed om te weten dat de commentatoren van Viaplay, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, ook degenen zijn die je bij F1 TV van verslaggeving voorzien. Je kunt bij deze streamingdienst echter ook kiezen voor Engels commentaar (of andere talen) als dat je voorkeur heeft. Overigens is er bij het beeld nog een mogelijkheid om op deze manier commentaar van Olav Mol in te stellen.

Daarnaast vraagt men zich af of het delen van een account op F1 TV mogelijk is. Volgens de streamingdienst kun je op 6 verschillende apparaten ingelogd zijn, maar kun je maar 1 stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Het platform laat hierover in hun kenniscentrum weten: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.”

F1 TV Pro Viaplay
Beeld: Pixabay

Welke acties met korting zijn beschikbaar bij F1 TV Pro in Nederland?

We blijven natuurlijk Hollanders, dus willen graag altijd voor een dubbeltje op de eerste rang proberen te zitten. Daarom krijgen we vaak vragen binnen van mensen die benieuwd zijn of het momenteel mogelijk is om met korting een lidmaatschap op F1 TV Pro af te sluiten.

De streamingdienst lanceert wel eens prijsaanbiedingen, maar niet heel vaak. We legden hiervoor al uit dat het nieuwe Formule 1-seizoen dikwijls wordt afgetrapt met een kortingsactie. Beide vorige keren kreeg je 20% korting op een jaarabonnement, maar dit liep ten einde vóór de start van het raceseizoen. Sindsdien is er vorig jaar ook geen andere actie meer geweest, dus aanbiedingen van F1 TV blijken een unieke kans te zijn voor raceliefhebbers. We zullen je echter via onze website en social media-accounts op de hoogte houden van eventuele toekomstige aanbiedingen. Daarnaast updaten we via je mail.

Verschil van deze streamingdienst en Viaplay bij het kijken van Formule 1 in 2024

Aangezien de twee aanbieders van Formule 1 live streams in 2024 Viaplay en F1 TV Pro zijn, is men vaak benieuwd naar de verschillen tussen de twee streamingdiensten. We hebben hier eerder een uitgebreid artikel aan gewijd en deze kun je vinden op de pagina F1 TV Pro vs. Viaplay. Daarnaast hebben we hieronder een tabel aan het artikel toegevoegd, waarin we kort de conclusies van dit artikel uitlichten.

ViaplayF1 TV Pro
Prijs€15,99 per maand of €12,79 p/m bij jaarabonnement11,90 per maand
AanbodFormule 1, voetbal, films/series en meerFormule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup
CommentaarUitgebreid Nederlands teamNederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees
Aantal apparatenIngelogd bij 5 tegelijkIngelogd bij 6 tegelijk
Aantal schermenMaximaal 2 schermen tegelijkMaximaal 1 scherm voor streamen race
BestellenHier op de officiële website van ViaplayHier op de officiële website van F1 TV