F1 TV abonnement: kosten, korting, delen, afsluiten en meer informatie

In 2022 zijn er twee partijen die het mogelijk maken om naar alles Formule 1 te kijken met een live stream: Viaplay en F1 TV Pro. In dit artikel vind je wat de kosten van een abonnement op F1 TV Pro zijn, maar vind je ook een eenvoudig stappenplan om een lidmaatschap af te sluiten, de beschikbare korting op dit moment, mogelijkheden om je account te delen met vrienden of familie, beschikbaarheid van Nederlands commentaar en meer informatie.

Bespaar nu 32% op F1 TV Pro en geniet van het Formule 1-seizoen, maar ook F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏁

Overzicht: de kosten van een abonnement op F1 TV Pro in 2022

Inmiddels is velen bekend wat de prijs van een abonnement op Viaplay is, maar hier wordt binnenkort een prijsverhoging van 40% doorgevoerd (en mogelijk komt er daarna binnen korte tijd nóg een verhoging). Daarom klinken er online geluiden van mensen die besluiten om over te stappen naar F1 TV Pro of om met een VPN naar Formule 1 te kijken. In dit artikel lichten we echter de mogelijkheid toe om een abonnement te nemen op de streamingdienst F1 TV en vertellen we wat de kosten daarvan zijn.

F1 TV heeft twee abonnementsvormen. De goedkoopste, F1 TV Access, kost slechts €2,99 per maand of €26,99 per jaar. Hiermee kun je echter niet live naar de races kijken en zijn er enkele andere beperkingen (geen livestream van de F2, F3 en Porsche supercup en geen toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio. Het is dus enkel een manier om races terug te kijken. Voor het tweede abonnement, F1 TV Pro, betaal je €7,99 per maand. Je krijgt echter 32% korting op een jaarabonnement tegen €64,99 in plaats van (12 x €7,99 =) €95,88. Met die keuze bespaar je dus €30,89 per jaar.

Abonnement op F1 TV Pro afsluiten: stap voor stap uitleg

Heb je nu besloten te gaan voor een lidmaatschap? Een abonnement afsluiten op F1 TV werkt heel simpel. Hieronder vind een stap voor stap uitleg.

  1. Ga hier naar de officiële website van F1 TV om de verschillende abonnementen te bekijken.
  2. Kies via de rode knop met ‘Abonneren‘ voor F1 TV Pro om live te kunnen kijken. Als je niet live hoeft te kijken, dan kun je ook kiezen voor het Access abonnement.
  3. Vul je gegevens in om je account aan te maken en selecteer in het volgende scherm nogmaals de keuze voor je soort abonnement en of je per maand of per jaar (met korting) zou willen betalen.
  4. Vul je betalingsgegevens in en klik op ‘Bestelling afronden‘.

Nederlands commentaar en het delen van je account met vrienden of familie

Veel mensen zijn benieuwd hoe het zit met de beschikbaarheid van Nederlands commentaar bij F1 TV. Het is goed om te weten dat de commentatoren van Viaplay, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, ook degenen zijn die je bij F1 TV van verslaggeving voorzien. Je kunt bij deze streamingdienst echter ook kiezen voor Engels commentaar (of andere talen) als dat je voorkeur heeft. Overigens is er bij het beeld nog een mogelijkheid om op deze manier commentaar van Olav Mol in te stellen.

Daarnaast vraagt men zich af of het delen van een account op F1 TV mogelijk is. Volgens de streamingdienst kun je op 6 verschillende apparaten ingelogd zijn, maar kun je maar 1 stream tegelijkertijd van de daadwerkelijke race afspelen. Het platform laat hierover in hun kenniscentrum weten: “Je kunt live timing en de livestream naast elkaar bekijken. Om dat mogelijk te maken kun je tot maximaal 6 apparaten tegelijk registreren. De race zelf kun je slechts op één apparaat streamen. Er zit een restrictie op het aantal streams van de race.”

F1 TV Pro Viaplay
Beeld: Pixabay

Is er momenteel een actie met korting beschikbaar bij F1 TV Pro in Nederland?

We blijven natuurlijk Hollanders, dus willen graag altijd voor een dubbeltje op de eerste rang proberen te zitten. Daarom krijgen we vaak vragen binnen van mensen die benieuwd zijn of het momenteel mogelijk is om met korting een lidmaatschap op F1 TV Pro af te sluiten.

De streamingdienst lanceert wel eens prijsaanbiedingen, maar niet heel vaak. Soms wordt het nieuwe Formule 1-seizoen afgetrapt met een kortingsactie, zoals begin dit jaar. Toen kreeg je 20% korting op een jaarabonnement aangeboden, maar dit liep ten einde tegen de start van het raceseizoen. Sindsdien is er jammer genoeg geen actie meer geweest en dit zal ook naar verwachting (op basis van vorige jaren) de rest van dit seizoen niet meer gebeuren. We zullen je echter via onze website en social media-accounts op de hoogte houden van eventuele toekomstige aanbiedingen. Daarnaast updaten we via je mail.

Verschil van deze streamingdienst en Viaplay bij het kijken van Formule 1 in 2022

Aangezien de twee aanbieders van Formule 1 live streams in 2022 Viaplay en F1 TV Pro zijn, is men vaak benieuwd naar de verschillen tussen de twee streamingdiensten. We hebben hier eerder een uitgebreid artikel aan gewijd en deze kun je vinden op de pagina F1 TV Pro vs. Viaplay. Daarnaast hebben we hieronder een tabel aan het artikel toegevoegd, waarin we kort de conclusies van dit artikel uitlichten.

ViaplayF1 TV Pro
Prijs€13,99 per maand7,99 per maand of €64,99 per jaar (omgerekend €5,42 p/m)
AanbodFormule 1, voetbal, films/series en meerFormule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup
CommentaarUitgebreid Nederlands teamNederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees
Aantal apparatenIngelogd bij 5 tegelijkIngelogd bij 6 tegelijk
Aantal schermenMaximaal 2 schermen tegelijkMaximaal 1 scherm voor streamen race
BestellenHier op de officiële website van ViaplayHier op de officiële website van F1 TV

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.