Viaplay staat account delen toe (2 schermen tegelijk)

Veel mensen die willen kijken naar Viaplay—de streamingdienst die de uitzendrechten voor de Formule 1, een aantal voetbalcompetities, darts en films & series in handen heeft gekregen—vragen zich af: is het delen van een account mogelijk? In een interview van de redactie van Streamwijzer met het Viaplay-team zijn we een tijdje geleden al te weten gekomen dat je met één abonnement op 5 apparaten ingelogd kunt zijn en dat streamen op 2 schermen tegelijk mogelijk wordt. Inmiddels zijn er echter wel wat kanttekeningen aan deze afspraak toegevoegd, dus lees vooral goed verder.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Streamen bij Viaplay op 2 schermen tegelijkertijd en ingelogd op maximaal 5 apparaten

In een interview met de redactie van Streamwijzer heeft Marco Zwaneveld, Head of Sports bij Viaplay, ons het volgende laten weten: “Je kunt met 5 devices tegelijkertijd ingelogd zijn en je kunt op 2 van die apparaten tegelijkertijd kijken.” Dit betekent dat het, net als in de landen waar Viaplay nu al actief is, mogelijk werd om een account kunt delen met vrienden of familie en tegelijkertijd op verschillende locaties naar Formule 1-races kunt kijken. Dit geldt voor alle soorten abonnementen van de streamingdienst.

Als je dus bij meer dan 5 apparaten wilt inloggen met één account, dan zal dat geblokkeerd worden door het video on demand-platform. Ook zal er een maximum bereikt zijn zijn als twee mensen op verschillende locaties tegelijkertijd naar een Grand Prix van de Formule 1 kijken of als één gebruiker de F1 streamt en iemand anders tegelijkertijd bezig is met zijn film of serie. In deze gevallen zal het voor een derde kijker wel mogelijk zijn om gebruik te maken van het account, maar kan er niet naar films, series of sporten worden gekeken wanneer de stream wordt aangeklikt.

Belangrijk om te weten: er is recentelijk extra informatie aan de website van Viaplay toegevoegd over het aantal schermen. Allereerst wordt er een limiet van 24 uur gehandhaafd voor het aantal verschillende apparaten waarop je kunt inloggen. Mocht je dus proberen een 6e apparaat te verbinden aan je account binnen een periode van 24 uur, dan is dat niet mogelijk omdat je limiet is bereikt. Daarnaast krijg je sinds begin 2024 standaard een account op F1 TV Pro bij je abonnement op Viaplay. Daarom is het sindsdien bij live sport enkel mogelijk om binnen de Viaplay omgeving op twee verschillende apparaten te streamen als deze verbonden zijn met hetzelfde IP-adres. Deze voorwaarde geldt niet bij terugkijken of bij films/series.

Account delen bij streamingdiensten

Door de versplintering van het streaminglandschap wordt het delen van accounts steeds gebruikelijker. Zo kan het dat je neef zijn inloggegevens voor Disney+ deelt en je zus haar account voor Netflix, terwijl jij een abonnement op Viaplay hebt en dat beschikbaar stelt voor de familie. Streamingdiensten bieden vaak ook de mogelijkheid tussen verschillende abonnementsvormen, waarbij de gebruiker kan kiezen op hoeveel schermen tegelijk kan worden gestreamd. Viaplay heeft hier niet voor gekozen en biedt één soort abonnement aan.

Wel heeft Marco Zwaneveld in hetzelfde interview verklaard hoe hij de positie van Viaplay in het streaminglandschap voor zich ziet. Hij vertelt: “Viaplay is een aanvulling op het landschap, maar het fijne is dat je bij Viaplay nog iets extra’s krijgt. Iedereen heeft films, iedereen heeft series, iedereen heeft Originals. De meesten hebben ook kinderprogrammering. Wij hebben daar nog een takje bij en dat is sport. Dat gaat niet alleen over de Formule 1, maar ook Premier League voetbal, Bundesliga voetbal, darts en er gaat nog veel meer komen.”

Meer over Viaplay

In december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt dat wat abonnement op het video on demand-platform kost, inmiddels opgelopen tot een prijs van €15,99 per maand. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Dit is de enige prijs voor een abonnement op Viaplay, afgezien van de 20% korting op een jaarabonnement. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel. Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer.