Viaplay staat account delen toe (2 schermen tegelijk)

Veel mensen die willen kijken naar Viaplay—de streamingdienst die in 2022 de uitzendrechten voor de Formule 1, een aantal voetbalcompetities, darts en films & series in handen heeft—vragen zich af: is het delen van een account mogelijk? In een interview van de redactie van Streamwijzer met het Viaplay-team zijn we te weten gekomen dat je met één abonnement op 5 apparaten ingelogd kunt zijn en dat streamen op 2 schermen tegelijk mogelijk wordt.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Streamen bij Viaplay op 2 schermen tegelijkertijd en ingelogd op maximaal 5 apparaten

In een interview met de redactie van Streamwijzer heeft Marco Zwaneveld, Head of Sports bij Viaplay, ons het volgende laten weten: “Je kunt met 5 devices tegelijkertijd ingelogd zijn en je kunt op 2 van die apparaten tegelijkertijd kijken.” Dit betekent dat het, net als in de landen waar Viaplay nu al actief is, mogelijk wordt om een account kunt delen met vrienden of familie en tegelijkertijd op verschillende locaties naar Formule 1-races kunt kijken. Dit geldt voor alle soorten abonnementen van de streamingdienst.

Als je dus bij meer dan 5 apparaten wilt inloggen met één account, dan zal dat geblokkeerd worden door het video on demand-platform. Ook zal er een maximum bereikt zijn zijn als twee mensen op verschillende locaties tegelijkertijd naar een Grand Prix van de Formule 1 kijken of als één gebruiker de F1 streamt en iemand anders tegelijkertijd bezig is met zijn film of serie. In deze gevallen zal het voor een derde kijker wel mogelijk zijn om gebruik te maken van het account, maar kan er niet naar films, series of sporten worden gekeken wanneer de stream wordt aangeklikt.

Verder is er recentelijk extra informatie aan de website van Viaplay toegevoegd over het aantal schermen. Er wordt namelijk een limiet van 24 uur gehandhaafd voor het aantal verschillende apparaten waarop je kunt inloggen. Mocht je dus proberen een 6de apparaat te verbinden aan je account binnen een periode van 24 uur, dan is dat niet mogelijk omdat je limiet is bereikt.

Account delen bij streamingdiensten

Door de versplintering van het streaminglandschap wordt het delen van accounts steeds gebruikelijker. Zo kan het dat je neef zijn inloggegevens voor Disney+ deelt en je zus haar account voor Netflix, terwijl jij een abonnement op Viaplay hebt en dat beschikbaar stelt voor de familie. Streamingdiensten bieden vaak ook de mogelijkheid tussen verschillende abonnementsvormen, waarbij de gebruiker kan kiezen op hoeveel schermen tegelijk kan worden gestreamd. Viaplay heeft hier niet voor gekozen en biedt één soort abonnement aan.

Wel heeft Marco Zwaneveld in hetzelfde interview verklaard hoe hij de positie van Viaplay in het streaminglandschap voor zich ziet. Hij vertelt: “Viaplay is een aanvulling op het landschap, maar het fijne is dat je bij Viaplay nog iets extra’s krijgt. Iedereen heeft films, iedereen heeft series, iedereen heeft Originals. De meesten hebben ook kinderprogrammering. Wij hebben daar nog een takje bij en dat is sport. Dat gaat niet alleen over de Formule 1, maar ook Premier League voetbal, Bundesliga voetbal, darts en er gaat nog veel meer komen.”

Meer over Viaplay bekendgemaakt

Op woensdagochtend 8 december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt dat een abonnement op het video on demand-platform €13,99 per maand kost. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile.

Dit is de enige prijs die voor een abonnement op Viaplay gecommuniceerd is. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel voor een abonnementsprijs van €13,99 p/m.

Daarnaast liet Viaplay weten dat de streamingdienst live zal gaan op 1 maart 2022. De eerste dagen dat de F1-uitzendingen van start gaan zijn vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022, tijdens de eerste testdagen op het circuit van Bahrein. De GP van Zandvoort en de samenvattingen van elke race zullen via de NOS uitgezonden worden.

Ook wordt het reeds bekendgemaakte F1-team van Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk wordt aangevuld met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock zal Stéphane Kox verslaggever zijn.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.