Opvallend: dit jaar géén korting bij F1 TV in Nederland

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat in de startblokken. Liefhebbers kunnen vanaf 1 maart weer iedere week klaarzitten voor alle races. Ook dit jaar lanceert F1 TV vlak voor de start een kortingsactie waarmee je 15% kunt besparen op een jaarabonnement. Opvallend is dat deze korting niet voor Nederlandse kijkers geldt en dat zelfs de jaarlijkse optie uit het aanbod is verdwenen.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting op een lidmaatschap inclusief F1 TV-account en met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

F1 TV lanceert kortingsactie op jaarabonnement

Het is niet nieuw dat F1 TV met een kortingsactie voorbij racet. Ook dit jaar lanceert de streamingdienst vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen een actie waarmee nieuwe abonnees 15% korting op een jaarabonnement van F1 TV Pro kunnen krijgen. Dit komt neer op een besparing van ruim €14 euro op jaarbasis. De actie is ingegaan op 15 februari en duurt tot en met 25 februari 2024.

Helaas is er ook minder leuk nieuws. De korting geldt namelijk niet in Oostenrijk, Chili, Frankrijk, Guadeloupe, Monaco én Nederland. Voor Nederlandse F1-kijkers is het dus niet mogelijk om de actie te claimen. Zij betalen voor een abonnement op F1 TV Pro nog steeds dezelfde prijs van €11,90 per maand.

Jaarabonnement helemaal niet meer mogelijk

Er is echter nog meer slecht nieuws. Het lijkt namelijk helemaal niet meer mogelijk te zijn om een jaarabonnement voor F1 TV Pro af te sluiten. Ineens kunnen nieuwe abonnees alleen nog maar kiezen voor het maandabonnement van €11,90. Dit nieuws komt op dezelfde dag als de maandelijkse prijsverhoging van Viaplay. Onze redactie heeft navraag gedaan bij F1 TV om te checken of het verdwijnen van de jaarlijkse optie om een tijdelijke actie gaat of dat deze in de toekomst terugkeert. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Geen korting, wél prijsverhoging

In plaats van een kortingsactie, maakte F1 TV in januari bekend de prijzen vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen juist te verhogen. Nieuwe abonnees moeten daardoor flink meer gaan betalen. Voor het maandabonnement op F1 TV Pro betaalde je voorheen €7,99 per maand. Tegenwoordig is de maandelijkse prijs gestegen met bijna €3, waardoor je iedere maand €11,90 kwijt bent. Ook het jaarabonnement kon rekenen op een fikse prijsverhoging. Eerder betaalde je hiervoor €64,99 op jaarbasis, maar dit bedrag is veranderd naar €94,99 per jaar. Dit is een stijging van bijna 50%.

In de toekomst mogelijk wel een kortingsactie

Helaas kunnen nieuwe abonnees in Nederland dus niet profiteren van de kortingsactie op het jaarabonnement van F1 TV Pro. Wie weet lanceert F1 TV tijdens het F1-seizoen een nieuwe actie, bijvoorbeeld in de zomerstop. Dit is echter niet zeker, waardoor kijkers voorlopig dezelfde prijs moeten betalen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.