Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 42 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 42 van 2023 (16 tot 22 oktober 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 42 van 2023)

5. Love At First Sight (film, 2023) – Netflix

Hadley en Oliver ontmoeten elkaar op het vliegveld van New York. Het klikt hartstikke goed tussen de twee en als ze daarna ook nog eens naast elkaar in het vliegtuig naar Londen blijken te zitten, lijkt het voorbestemd. Maar op Heathrow raken ze elkaar kwijt. Lukt het ze om toch nog bij elkaar te komen? De fijne romcom Love At First Sight is volgens veel kijkers een echte aanrader.

4. Scream: The True Story (film, 2022) – HBO Max

Ben jij fan van Scream? Wist je dan ook dat dit verhaal waargebeurd is? De Scream-moordenaar is gebaseerd op de Gainesville Ripper, die eigenlijk Danny Rolling heette. Rond 1990 pleegde hij maar liefst acht gruwelijke moorden. Hij beweerde dat dit allemaal niet zijn eigen schuld was geweest, maar dat hij dit deed omdat hij bezeten was door een demoon met de naam ‘Gemini’. In Scream: The True Story duiken twee paranormale onderzoekers in zijn leven en onderzoeken ze of er daadwerkelijk paranormale activiteiten te vinden zijn in zijn omgeving.

3. Haunted Mansion (film, 2023) – Disney+

Op Disney+ kijk je sinds kort naar Haunted Mansion. We volgen hierin een vrouw en haar zoon, die naar een statig herenhuis in New Orleans verhuizen. Daar blijken ze last te hebben van een aantal wel heel bijzondere krakers: spoken. Om hen te verjagen wordt de hulp ingeschakeld van een priester, een paranormale expert, een helderziende en een historicus. De griezelige horrorkomedie is alleen door de gigantische sterrencast al een echte aanrader. Zo maken onder meer Jamie Lee Curtis, LaKeith Stanfield, Owen Wilson en Danny DeVito hun opwachting.

2. Lovecraft Country (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Voor Lovecraft Country op HBO Max sloegen Jordan Peele (regisseur van onder meer Get Out en Us) en J.J. Abrams (maker van meerdere Star Wars– en Mission: Impossible-films) de handen ineen. Dat belooft dus al veel goeds! In de dramaserie zoeken Atticus Freeman, Letitia en Uncle George naar de vermiste vader van die eerste.

1. Flack (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Robyn is een ‘flack’. Dit betekent dat het haar taak is om haar (wereldberoemde) cliënten te beschermen tegen de harde mediagedreven maatschappij. Ligt er een schandaal op de loer? Dan bel je Robyn op en zij lost het voor je op. Helaas heeft ze niet het vermorgen om ook haar eigen leven op de rit te krijgen. Flack wordt ook wel de Britse Scandal genoemd en is nu op Disney+ te bingen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.