Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 43 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 43 van 2023 (23 tot 29 oktober 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 43 van 2023)

5. Wonder (film, 2017) – HBO Max

August Pullman heeft een aangeboren gezichtsafwijking. Zijn ouders (gespeeld door Julia Roberts en Owen Wilson) hebben hem lang thuis gehouden, maar besluiten dat het nu toch echt tijd is om hem naar een echte school te laten gaan. Maar wordt hij daar wel geaccepteerd? Deze lieve dramafilm wordt door kijkers geprezen: zo belonen ze hem met een dikke 7,9 op IMDb. Je bekijkt Wonder nu op HBO Max en Netflix.

4. Appendage (film, 2023) – Disney+

Hannah is druk bezig met haar carrière als modeontwerpster, maar de slopende twijfel aan zichzelf begint steeds maar aan haar te knagen. En dan krijgt ze er fysiek last van: ze ontwikkelt ‘The Appendage’, een levensgevaarlijk aanhangsel dat zich voedt met haar negatieve gedachten. Dit is het unieke concept van de nieuwe horrorfilm Appendage, die je nú op Disney+ kunt bekijken.

3. The Curse of Robert the Doll (film, 2022) – HBO Max

Bang voor Annabelle en Chucky? Dan ken je Robert the Doll nog niet. Ooit was deze pop eigendom van een schrijver en schilder uit Key West, tegenwoordig woont hij in een museum in Florida. Je kunt hem wel bezoeken, maar dat is niet zonder risico’s. Robert the Doll wordt namelijk beschouwd als de meest behekste pop ter wereld. Hij heeft naar het zeggen meer dan duizend slachtoffers op zijn geweten: mensen die, nadat ze de pop aanraakten, ongelukken kregen, ziek werden of zelfs stierven. Het verhaal van deze doodenge pop wordt uit de doeken gedaan in de docu The Curse of Robert the Doll op HBO Max.

2. What We Do in the Shadows (serie, 4 seizoenen) – Disney+

What We Do in the Shadows draait om vier vampiers die dromen van totale wereldoverheersing. Voordat ze dat kunnen bereiken, moeten ze zich eerst zien aan te passen aan de gewoontes van de moderne mens. Er wordt gefilmd in een mockumentary-achtige stijl, zoals je misschien wel herkent van de populaire serie The Office. Met een 8,6 op IMDb en een Rotten Tomatoes-score van 98% liegen de reacties er niet om: dit is echt een aanrader. En helemaal leuk: het vijfde seizoen verschijnt deze week.

1. Sick Note (serie, 2 seizoenen) – Netflix

10 Britse series discovery plus
Serie: Sick Note (2018) | Beeld: Netflix

Ben jij ook nog steeds fan van Ron Weasley uit de populaire Harry Potter-reeks? Dan moet je de serie Sick Note ook zeker zien! Rupert Grint kruipt in de hoofdrol en speelt Daniel Glass, een totale nietsnut die door een onjuiste kankerdiagnose verstrikt raakt in een web van leugens, geheimen en chantage. Naast Grint spelen ook Nick Frost en Lindsay Lohan grote rollen in deze donkere komedie.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.