HBO Max voegt 5 Spider-Man films toe aan aanbod in Nederland

Abonnees van HBO Max kunnen genieten van een paar toffe superheldenfilms die aan het Nederlandse aanbod zijn toegevoegd. Op vrijdag 10 juni 2022 plaatste de streamingdienst namelijk vijf Spider-Man films online: Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) met Tobey Maguire, maar ook The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014) met Andrew Garfield.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Vijf films uit Spider-Man reeks vanaf vrijdag 10 juni te zien op HBO Max in Nederland

HBO Max heeft ons begin deze week laten weten dat er voor het eerst Spider-Man films onderweg waren naar de streamingdienst. Eerder publiceerden wij al een overzicht met de volgorde en streaming locaties van alle Spider-Man films, waaruit blijkt dat de films op dit moment nog verspreid zijn over video on demand-platforms als Viaplay, Netflix, Videoland, Pathé Thuis en Disney+.

Daar lijkt echter verandering in te komen, want in het overzicht van nieuwe films en series op HBO Max in juni 2022 stond vermeld dat zowel de reeks van 3 films uit 2002-2007 met Tobey Maguire als gemaskerde spinnenheld als de duologie uit 2012-2014 met Andrew Garfield naar de streamingdienst zouden komen op vrijdag 10 juni. Daarentegen lijkt Netflix de rechten juist te verliezen, zo wordt vermeld in het verdwijnsein van de streaming service.

Samenwerking tussen Sony Pictures Television en WarnerMedia

Het toevoegen van de Spider-Man films komt niet geheel onverwacht. In februari wist Deadline namelijk al te melden dat Spider-Man distributeur Sony Pictures Television en mediabedrijf WarnerMedia (het voormalige bedrijf achter HBO Max, inmiddels samengevoegd tot Warner Bros. Discovery) hun samenwerking voor content hebben verlengd, waardoor films als Ghostbusters: AfterlifeVenom: Let There Be CarnageUnchartedMorbiusHappiest SeasonThe Broken Hearts GalleryMonster Hunter en ook de nieuwste Spider-Man beschikbaar zouden worden op streamingdienst HBO Max in Europa.

Belangrijk om te vermelden is wel dat het in deze berichtgeving om de Oost-Europese landen ging, namelijk: Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Moldavië, Slovenië, Kroatië, Servië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina en Noord-Macedonië. Over Nederland en andere West-Europese landen werd dus nog niets vermeld. De samenwerking tussen Sony en WarnerMedia maakte echter verdere uitbreiding van de contentdeal waarschijnlijker en daar lijken we nu de eerste resultaten van te zien.

Komen de nieuwe Spider-Man films met Tom Holland ook naar HBO Max?

Nu is men natuurlijk benieuwd of de nieuwste reeks van Spider-Man films, waarin de geliefde acteur Tom Holland samen met zijn beroemde vriendin Zendaya te zien is, ook naar HBO Max zal komen. Hij schitterde al in Disney’s Marvel-films Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019), allemaal hier op Disney+ te zien. Daarnaast verscheen hij in drie eigen films: Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) en Spider-Man: No Way Home (2021).

Helaas kunnen we momenteel nog niet laten weten of, en zoja wanneer, deze films op HBO Max te zien zullen zijn. Zodra hierover meer nieuws naar buiten wordt gebracht, zullen we het direct vermelden via je mail en natuurlijk op onze website en social media-kanalen. Daarnaast kun je je aansluiten bij de Facebook-groep met HBO Max-kijkers om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom de streamingdienst.

HBO Max in Nederland