Tom Holland en Zendaya: alles wat je moet weten over dit wereldberoemde liefdeskoppel

Tom Holland en Zendaya kennen we natuurlijk allemaal als Peter Parker en Michelle Jones-Watson uit de Spider-Man-films. Het lijkt er een beetje bij te horen als je de hoofdrollen speelt in deze filmserie, want net als Tobey Maguire even samen was met Kirsten Dunst en Andrew Garfield een tijdje gedate heeft met Emma Stone sloegen de vonken ook tussen Tom Holland en Zendaya over. En dat was al ver voordat de meest recente film Spider-Man: No Way Home op het witte doek verscheen. In dit artikel vertellen we je alles over de liefde tussen deze Spider-Man-sterren en vind je een uitgebreide tijdlijn van hun relatie.

Tom Holland en Zendaya: de tijdlijn van hun relatie

Hoewel de chemie tussen de twee al vanaf het begin af aan van het scherm spatte, ontkenden Tom Holland en Zendaya jarenlang dat ze een relatie hadden. Wil je weten hoe de twee uiteindelijk toch samen zijn gekomen? Hieronder hebben we een uitgebreide tijdlijn voor je opgesteld.

2016: Tom Holland en Zendaya worden Peter Parker en MJ in ‘Spider-Man’-reeks

Het begint allemaal met de Marvel-reboot Spider-Man: Homecoming (2017), waarin de Engelse Tom Holland wordt gecast als Peter Parker en de Amerikaanse Zendaya de rol van MJ gaat spelen. Op de set blijkt het direct te klikken tussen de twee. Al snel noemt Tom Zendaya in een interview met People dan ook zijn beste vriendin. “Ze is zo geweldig,” zegt hij. “Ik ben een beetje bezorgd [over het omgaan met de roem], maar Zendaya is superberoemd en heeft dit allemaal al meegemaakt, dus dan bel ik haar gewoon op en zeg ik: ‘Hoe werkt dat nou, beroemd zijn?’ Ik ben erg blij dat ik een vriendin zoals zij heb.”

Zoals Tom al aangeeft was Zendaya een stuk bekender toen ze gecast werd voor de Spider-Man-reeks. Zo speelde ze al in de bekende Disney Channel sitcoms Shake It Up (2010-2013) en K.C. Undercover (2015-2017) en deed ze mee aan het zestiende seizoen van Dancing with the Stars.

→ Je kunt Tom Holland en Zendaya in ‘Spider-Man: Homecoming’ hier zien op Pathé Thuis. Daarnaast is de film ook te streamen via Netflix en Videoland op het moment van schrijven.

2017: Perstour ‘Spider-Man: Homecoming’ en ontkenning van de date-geruchten

Terwijl de promotietour van ‘Spider-Man: Homecoming’ in volle gang is, verschijnt het ene na het andere gerucht over een relatie tussen de hoofdrolspelers. Een anonieme bron vertelt bijvoorbeeld aan People dat de twee aan het daten zijn en zelfs samen op vakantie zijn geweest. Op Twitter drukken Zendaya en Tom dit gerucht direct de kop in.

Later verklaart Zendaya aan Variety dat Tom een van haar beste vrienden is. Op haar 21ste verjaardag post Tom Holland op zijn beurt weer wat foto’s van een shoot die ze samen deden, met als onderschrift: “Happy birthday mate.” Het lijkt op dat moment duidelijk: de twee zitten allebei in de friendzone.

2019-2020: De acteurs daten met andere mensen

Tussen 2017 en 2019 is het, ondanks het verschijnen van Spider-Man: Far From Home (2019), behoorlijk rustig tussen het koppel, op wat foto’s die de twee op Instagram van elkaar plaatsen na. In 2019 lijkt het liefdessprookje zelfs helemaal over als Zendaya een aantal keer samen gezien wordt met Jacob Elordi, haar tegenspeler in de HBO Max hitserie Euphoria (2019–). De twee gaan wél samen op vakantie, naar Griekenland, en worden zoenend gefotografeerd in New York.

Ook Tom is in deze periode met een ander aan het daten. In juli 2020 bevestigt hij door middel van een Instagram-post namelijk zijn relatie met actrice Nadia Parkes. Naar het schijnt gaan ze zelfs samen in zelfisolatie als de coronapandemie uitbreekt. Alle hoop op ‘Tomdaya’, zoals de fans het koppel zijn gaan noemen, lijkt op dat moment verloren.

Juli 2021: Tom Holland en Zendaya zoenend gespot in een auto

Toch is het in juli 2021 zover: Tom Holland en Zendaya hebben elkaar eindelijk gevonden. Het koppel wordt zoenend in een auto gefotografeerd door de paparazzi, voor het rode licht van een stoplicht in Los Angeles. Ook worden de acteurs gezien terwijl ze samen het huis van Zendaya’s moeder verlaten. Hoewel ze de relatie op dit moment zelf nog niet officieel bevestigen, lijkt het dan eindelijk officieel. Een maand later verschijnen ze ook samen op een bruiloft als elkaars date.

September 2021: Tom maakt ‘Tomdaya’ officieel door middel van een Instagram-post

In september 2021 lijkt Tom Holland de relatie eindelijk officieel te maken met een Instagram-post die hij plaatst voor Zendaya’s 25ste verjaardag. “Mijn MJ”, schrijft hij bij een foto van de twee op de set van Spider-Man. “Heb de allerbeste verjaardag. Bel me als je wakker wordt.” Zendaya reageert hierop: “Ik bel je nu.”

Dit lijkt het startsein voor de twee om meer open te zijn over hun relatie op social media. Zo post Tom op 18 oktober 2021 een zwart-witfoto van Zendaya, op de première van haar nieuwste film Dune (2021), met als onderschrift “Dune 😍”. In een Buzzfeed-interview grapt Timothée Chalamet, Zendaya’s tegenspeler in de sciencefictionfilm, bovendien dat zijn celebrity crush Tom Holland is, waarop Zendaya veelbetekenend lacht en dan snel overgaat op de orde van de dag. We kunnen er niet meer omheen: Tomdaya is eindelijk echt een ding.

Najaar 2021: Perstour voor ‘Spider-Man: No Way Home’

In het najaar van 2021 is het tijd voor de perstour van de nieuwste Spider-Man-film: Spider-Man: No Way Home (2021). Het koppel verschijnt hierdoor samen op verschillende rode loper-evenementen en geeft diverse interviews. Hierin hebben ze het onder meer over hun privacy en dat de geruchten over hun relatie hier best een weerslag op hebben gehad.

In The Graham Norton Show op 3 december 2021 hebben Tom Holland en Zendaya het daarnaast over hun lengteverschil, waar online veel over gepraat wordt. Omdat Tom kleiner is dan Zendaya was het moeilijk om bepaalde stunts uit te voeren. In de video hieronder laten ze zien hoe ze dit hebben opgelost tijdens het filmen van de Spider-Man-films.

Hoe zit het nu tussen Tom Holland en Zendaya?

Er is bijna een jaar verstreken sinds de kus van Tom Holland en Zendaya in hun auto en de start van hun relatie. Wat we nu weten is dat de twee nog steeds gelukkig zijn samen en regelmatig foto’s van elkaar op social media plaatsen. Ook verschijnen de acteurs geregeld samen in het openbaar en werden ze onlangs nog gespot in matching outfits. Schattig!

Samen een huis gekocht?

Geruchten over dat Tom Holland en Zendaya samen een huis gekocht hebben, worden door de acteurs overigens wel ontkend. De twee zouden namelijk samen gaan wonen in Zuid-Londen, maar hierop zegt Tom in een interview met Live with Kelly and Ryan: “Dit is niet waar. Ik heb geen nieuw huis gekocht. Ik denk dan: ‘Wow, wat een verrassing, ik vraag me af wanneer ik de sleutels krijg.'”

Wel sprak hij er eerder in een interview met People over dat hij ooit vader zou willen worden. Wij houden dit it-koppel in de toekomst dus goed in de gaten en kijken uit naar nog veel meer lieve Tomdaya-momentjes.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.