Waar kun je de film ‘Uncharted’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Uncharted (2022) online kijken kunnen. In deze avontuurlijke actiefilm van Ruben Fleischer schittert een absolute topcast met onder andere Tom Holland, Mark Wahlberg en Antonio Banderas. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Uncharted’ (2022) online kijken?

✅ Pathé Thuis➡️ Ga direct naar Uncharted bij Pathé Thuis. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
🔜 Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video, maar daar komt binnenkort verandering in. De streamingdienst voegt de film op 6 oktober 2023 toe aan het aanbod.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Uncharted niet in het aanbod opgenomen.
✔️ NetflixDeze film is sinds oktober 2022 ook te zien in het aanbod van Netflix in Nederland.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Uncharted nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Verder kun je natuurlijk de gelijknamige videogames, waarop de film uit 2022 gebaseerd is, bij verscheidene online webwinkels bestellen. Zo zijn ze hier bij Bol.com te vinden, maar ook hier bij Amazon.nl.

Staat of komt ‘Uncharted’ op Netflix?

De distributie van de film Uncharted wordt verzorgd door het bedrijf Sony Pictures Releasing. Zij brachten recentelijk onder andere films als Spider-Man: No Way HomeVenom: Let There Be Carnage en Morbius uit. Alledrie deze titels zijn razendsnel in het aanbod van Netflix uitgekomen, maar er zijn ook nieuwe en oude films van de distributeur die je momenteel niet bij Netflix in Nederland kunt kijken.

Je kon dus lange tijd nog niet met zekerheid zeggen of Uncharted (2022) naar Netflix zou komen, omdat Sony Pictures Releasing dus de rechten in handen heeft. Zij konden deze uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. Dat hebben ze eerder in de Verenigde Staten al gedaan, want daar verscheen de film op 5 augustus 2022 in het aanbod. Vervolgens werd de film op 6 oktober in Nederland ook toegevoegd.

Staat of komt ‘Uncharted’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Sony Pictures Releasing doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. Dit gebeurde ook met de superheldenfilm No Way Home en Let There Be Carnage. De kans was dus al groot dat Uncharted enkele weken of maanden na de bioscooppremière op de TVOD-dienst te streamen zou zijn. Inmiddels weten we dat het één van de nieuwe films op Pathé Thuis in mei 2022 was. Om precies te zijn, landde de film er op maandag 16 mei.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Verhaal en trailer van ‘Uncharted’ (2022)

In Uncharted, een film gebaseerd op een van de succesvolste en best gewaardeerde gameseries aller tijden, maken nu ook filmkijkers kennis met de jonge, handige schatzoeker Nathan Drake (Tom Holland) tijdens het eerste avontuur met zijn partner, grappenmaker Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). In dit spectaculaire actie-avontuur maken zij een gevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’ en komen zo tegelijkertijd op het spoor van Nathans vermiste broer.

Streaming informatie over de film

TitelUncharted
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieAvontuur, Actie
IMDb6,5 uit 86.000 stemmen
RegisseurRuben Fleischer
CastTom Holland, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Mark Wahlberg, Antonio Banderas

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)