Deze 5 films met Tom Holland moet je zien

Toen Tom Holland voor de Spider-Man-films in de rol van Peter Parker kroop, werd hij in één klap een van de bekendste acteurs van dit moment. De meeste mensen kennen hem dan ook alleen als Spider-Man. Toch heeft de Britse acteur ook in een hoop andere, wat minder bekende films gespeeld. In dit artikel vind je een top 5 van Tom Holland films die je écht gezien moet hebben. Daarnaast hebben we een overzicht gemaakt van alle films waar de geliefde acteur een rol in speelt.

5x Kijktips voor Tom Holland films op streamingdiensten in Nederland

Denk je aan Tom Holland (voluit Thomas Stanley Holland), dan denk je aan Spider-Man. De Britse acteur speelde samen met zijn vriendin Zendaya al in drie Spider-Man films en maakte ook in andere grote Marvel-films, zoals Avengers: Endgame (2019), zijn opwachting. In totaal heeft de acteur al 23 filmtitels op zijn naam staan. Hieronder zetten wij een aantal toffe en wat minder bekende Tom Holland films voor je op een rijtje en vind je een compleet overzicht van de films waar de Britse acteur een rol in heeft gespeeld.

5. The Devil All The Time (film, 2021) – Netflix

In The Devil All The Time bevinden we ons aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Tom Holland is Arvin Russell, de zoon van een getormenteerde oorlogsveteraan die zijn vrouw verliest aan kanker en zich op het geloof stort. In het afgelegen plaatsje lopen ook nog een aantal seriemoordenaars en een gevluchte pastoor rond. Arvin probeert in deze gewelddadige omgeving op het goede pad te blijven, maar dat wordt steeds moeilijker. Naast Tom Holland schitteren ook andere grote acteurs, zoals Robert Pattinson (The Batman) en Sebastian Stan (Captain America: The Winter Soldier), in deze film, die uitsluitend op Netflix te zien is.

4. Chaos Walking (film, 2021) – Amazon Prime Video

Tom Holland leeft in Chaos Walking op een planeet waar alle vrouwen verdwenen zijn en mannen geteisterd worden door ‘The Noise’: een kracht die ervoor zorgt dat al hun gedachten voor iedereen te horen (en zelfs te lezen) zijn. Als er een mysterieus meisje (Daisy Ridley) crasht op de planeet, belooft Toms personage Todd Hewitt haar te beschermen. Deze young adult-sciencefictionfilm, die je bekijkt op Amazon Prime Video en Pathé Thuis, is geschikt voor fans van films als The Hunger Games.

3. Cherry (film, 2021) – Apple TV+

Cherry, zo noemt het personage van Tom Holland zichzelf in de gelijknamige film op Apple TV+. Vlak nadat hij Emily (Ciaro Bravo) ontmoet, meldt hij zich aan bij het leger. Als hij een tijd later terugkeert van zijn missie in Irak kampt hij met een posttraumatische stressstoornis. Hoewel hij zich altijd al in een lagere sociale klasse bevond, zakt hij nu steeds dieper in een dal, zeker als hij verslaafd raakt aan drugs en zelfs besluit banken te overvallen om het allemaal te bekostigen. In deze film, die gebaseerd is op de autobiografie van oorlogsveteraan Nico Walker, zorgen de uitmuntende acteerprestaties van Tom Holland ervoor dat het bizarre proces van Cherry meeslepend en authentiek blijft.

2. Onward (film, 2020) – Disney+

Met Onward is het even tijd voor een heel ander soort film. In deze animatiefilm van Pixar spreekt Tom Holland de stem in van hoofdpersonage Ian Lightfoot. Als hij een toverstaf krijgt waar hij de helft van zijn overleden vader mee tot leven brengt, moet hij samen met zijn broer Barley (Chris Pratt) op ontdekkingsreis. Ze hebben 24 uur de tijd om de rest van hun vader te vinden. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en dit zou geen Pixar-film zijn als er niet de nodige levenslessen voorbij zouden komen. In deze film komen Avenger-collega’s Chris Pratt en Tom Holland samen. Dat ze al vaker samengewerkt hebben, merk je door de heerlijke chemie tussen de acteurs. De film is te zien op Disney+ en Pathé Thuis.

1. The Impossible (film, 2012) – Pathé Thuis

Onze laatste tip is direct ook de allereerste film waarmee Tom Holland op het grote scherm verscheen: The Impossible uit 2012. Hij was pas zestien toen hij zijn opwachting maakte in deze op de waarheid gebaseerde rampenfilm, over de tsunami in Thailand in 2004. Holland speelde Lucas, de zoon van Maria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor). Samen met zijn moeder wordt hij gescheiden van de rest van de familie en moet hij deze ramp weten te overleven. Deze film zorgde voor een gouden start van Hollands carrière; met deze rol sleepte de acteur zelfs al zijn eerste awards in de wacht.

23 Tom Holland films in één overzicht

Hierboven hebben we natuurlijk al een aantal interessante Tom Holland films uitgelicht die niet zo bekend zijn. Voor iedereen die benieuwd is naar de volledige filmografie van deze acteur hebben we hieronder een breed overzicht opgesteld. Hierin vind je informatie over de film, het releasejaar en de rol van Tom Holland.

FilmRol van Tom HollandSoort rolJaar
The Secret World of ArriettyShô Stem2010
The ImpossibleLucas BennetHoofdrol2012
How I Live NowIsaacHoofdrol2013
LockeEddie Stem2013
In the Heart of the SeaThomas NickersonBijrol2015
Captain America: Civil WarPeter Parker / Spider-ManHoofdrol2016
Edge of WinterBradley BakerHoofdrol2016
The Lost City of ZJack FawcettBijrol2016
PilgrimageBroeder DiarmuidHoofdrol2017
Spider-Man: HomecomingPeter Parker / Spider-ManHoofdrol2017
The Current WarSamuel InsullHoofdrol2017
Avengers: Infinity WarPeter Parker / Spider-ManHoofdrol2018
Avengers: EndgamePeter Parker / Spider-ManBijrol2019
Spider-Man: Far From HomePeter Parker / Spider-ManHoofdrol2019
Spies in DisguiseWalter BeckettStem2019
DolittleJip the dogStem2020
OnwardIan Lightfoot Stem2020
The Devil All the TimeArvin Eugene RussellHoofdrol2020
CherryCherryHoofdrol2021
Chaos WalkingTodd HewittHoofdrol2021
Venom: Let There Be CarnagePeter Parker / Spider-Man Cameo2021
Spider-Man: No Way HomePeter Parker / Spider-ManHoofdrol2021
UnchartedNathan DrakeHoofdrol2022

Meer kijktips op verschillende streamingdiensten

In dit artikel hebben we onze kijktips voor Tom Holland-films met je gedeeld. Eerder hebben we ook al kijktips voor Tom Hardy-films en Tom Cruise-films voor je op een rijtje gezet. Wil je nog meer toffe films en series ontdekken? In onze Streamwijzer Top 10 laten we wekelijks weten welke films en series je op je kijklijst moet zetten bij de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Daarnaast kun je in ons ‘Nieuw Deze Maand‘-overzicht vinden wat er de afgelopen maanden op de planning stond bij de video on demand-platforms, maar ook wat er binnenkort aan zit te komen. Veel kijkplezier gewenst!


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+ en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.