Podimo podcasts: welke zitten in het Nederlandse aanbod?

Door de lancering van Podimo in Nederland zijn nu niet al je favoriete podcasts meer te vinden bij Spotify of Apple Podcasts. Met meer dan 250.000 abonnees is het audiostreaminglandschap een grote speler rijker, maar welke podcasts zijn er momenteel allemaal in het aanbod in Nederland terug te vinden?

Deze podcasts beluister je bij Podimo in Nederland

Er is niet één grote lijst van Podimo podcasts op de app of het platform te vinden, maar de audiostreamer heeft alle verschillende titels ingedeeld in categorieën: Business, Culture & leisure, Entertainment, History & religion, Kids, News & politics, Personal stories & conversations, Sex & erotica, Sports en True crime & mysteries.

Verder vind je op het platform overzichten als ‘aanbevelingen‘ met onder andere De Juice Show en De Beste Vrienden Podcast, terwijl ‘alleen bij Podimo’ je wijst op onder andere De Jacht op het Heineken-losgeld en Pro Forma. Daarnaast worden Reality Check en De Vlaamse Kunstroof als ‘vakantietips’ genoemd en neem je een duik in de ‘geschiedenis’ met The Agent en Tante Jos.

Populaire podcasts bij Podimo

Het is in ieder geval niet moeilijk om uit te zoeken wat momenteel de meest populaire podcasts zijn bij Podimo. De audiostreamingdienst heeft hiervoor namelijk een eigen lijst op de website en app gelanceerd, waarin terug te vinden is welke titels nu door de meeste abonnees worden beluisterd. Je vindt dit overzicht op de officiële website van Podimo bij alle shows bovenaan bij het kopje ‘Meest populair’.

Exacte luistergetallen, zoals kijkuren in de Netflix Top 10, zijn daarin niet terug te vinden. Wel is duidelijk te zien dat op het moment van schrijven Man man man, de podcast een geliefde titel is, maar ook Zelfspodcast Extra, Moorden in het Noorden, Poespas de Podcast, POM – Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen en Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets zijn bekend bij het grote publiek. Daarnaast luistert men ook graag naar de Zelfspodcast, Radio Romano, Moordcast en De Grote Podcastlas.

Ook audioboeken in aanbod te vinden

Mocht je je niet alleen voor podcasts aangemeld hebben, dan kun je ook een selectie van luisterboeken bij de streamer vinden. Het gaat hierbij onder andere om De verdwenen meisjes uit Parijs, Italië voor altijd, Leven en laten leven en De hemel is van blik. Hierbij is het overigens wel belangrijk om te weten dat voor een selectie van audioboeken een aanvullend abonnement vereist is.

Je betaalt voor Podimo Premium namelijk, na je gratis proefperiode, een bedrag van €6,99 per maand. Hiermee luister je ongelimiteerd naar de exclusieve podcasts en voor 10 uur aan populaire audioboeken, maar de functie ‘onbeperkt luisteren naar audioboeken’ staat bij dit lidmaatschap niet aangevinkt. Om deze optie toe te voegen, zul je moeten kiezen voor Premium PLUS. Dat lidmaatschap kost €9,99 per maand.


Afbeelding ter illustratie