Kun je gratis naar Podimo luisteren in 2022?

Bij de lancering van de nieuwe audiodienst Podimo begin 2022 werd direct gestrooid met aantrekkelijke acties. Zo bleek het mogelijk te zijn om tijdelijk gratis te luisteren naar alle podcasts en een selectie van audioboeken. Deze kosteloze proefperiode is standaard 30 dagen, maar wordt soms verlengd tot 3, 6 of zelfs 12 maanden. In dit artikel leggen we uit hoe het precies werkt en welke acties er momenteel zijn.

Gratis proefperiode bij Podimo van 1, 3, 6 of 12 maanden

Heb je besloten je aan te melden voor een abonnement bij Podimo in Nederland? Dan trakteert de streamingdienst je standaard via de website op een gratis proeflidmaatschap van 30 dagen. Dit is echter niet de maximale tijd die als actie aangeboden wordt, want je kunt deze testperiode via verschillende pagina’s op de website verlengen tot 3 maanden. Sterker nog: eerder was het voor sommige groepen abonnees zelfs mogelijk om 6 maanden tot een jaar gratis audio te streamen.

Dit werkt als volgt. Bij het live gaan van Podimo in Nederland zijn er veel podcasts verhuisd vanaf gratis platforms als Spotify en Apple Podcasts naar de nieuwe audiodienst. Om luisteraars mee te nemen, werden ze getrakteerd op een tijdelijke aanbieding. Zo kun je tot 3 maanden gratis luisteren en dit is nog steeds mogelijk via de nieuwere podcasts. Daarnaast werden betalende luisteraars, die maandelijks een bijdrage leverden voor extra content, beloond met 6 tot zelfs 12 maanden proeflidmaatschap bij Podimo.

Verschillende actieperiodes via aangesloten podcasts

Nu kun je via de homepage van de website dus een abonnement starten met 30 gratis dagen. Als je gebruik wil maken van de acties van aangesloten podcasts, dan kun je hun eigen actiepagina bezoeken. De grotere aanbieders die al sinds het begin bij de audiodienst zitten, bieden hier echter alleen de gebruikelijke 30 dagen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zelfspodcast en Man man man, de podcast.

Andere, vaak nieuwere, podcasts hebben echter langere deals voor je. Zo kun je onder andere hier op de actiepagina van Moordcast, hier op de actiepagina van Hannelore in je oren en hier op de actiepagina van De Juice Show Podimo 90 dagen gratis uitproberen. Zonder extra moeite krijg je dus zomaar 2 maanden erbij, voor nul euro.

Kosten van een abonnement bij Podimo na het gratis testlidmaatschap

Maar wat gebeurt er na je gratis proefperiode bij Podimo? Allereerst is het goed om te weten dat je direct na het afsluiten van je kosteloze testlidmaatschap kunt beslissen om je abonnement stop te zetten. Daarna houd je toegang tot de beschikbare catalogus tot het einde van de vastgestelde periode. Heb je dus 3 maanden gratis weten te claimen via een lopende actie? Dan luister je 3 maanden onbeperkt naar alle podcasts (en maximaal 10 uur p/m naar een selectie van audioboeken) zonder betaling. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een eenmalige betaling van €0,01 om je bankrekening te verifiëren. Deze ene eurocent wordt hierna ook weer direct op je rekening teruggestort.

Na de gratis proefperiode betaal je een vast bedrag per maand. De kosten per abonnement verschillen. Kies je voor Premium? Dan betaal je €4,99 per maand voor alle podcasts en max. 10 uur per maand luisteren naar alle populaire audioboeken. Het andere lidmaatschap—Premium PLUS—kost €9,99 per maand en biedt je naast de podcasts ook de mogelijkheid om onbeperkt naar alle audioboeken in het aanbod van de streamingdienst te luisteren. Beide soorten lidmaatschap zijn altijd opzegbaar.

Meer informatie over streaming en en de nieuwe audiodienst Podimo

Benieuwd wat je allemaal kunt streamen? Daar helpen we je bij Streamwijzer graag mee. Op onze website vind je alles over films en series, maar ook leggen wat uit wat streaming is. Verder kun je bij ons terecht voor alle informatie over sport, luisterboeken en natuurlijk podcasts.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.