Kun je gratis naar Podimo luisteren in 2024?

Bij de lancering van de nieuwe audiodienst Podimo begin vorig jaar werd direct gestrooid met aantrekkelijke acties. Zo bleek het mogelijk te zijn om tijdelijk gratis te luisteren naar alle podcasts en een selectie van audioboeken. Deze kosteloze proefperiode is standaard 14 dagen, maar wordt soms verlengd tot 2 maanden. In dit artikel leggen we uit hoe het precies werkt en welke acties er momenteel in 2024 zijn.

Gratis proefperiode bij Podimo van twee maanden

Toen Podimo voet aan de grond zette in Nederland, verhuisde er direct een aantal podcasts vanaf gratis platforms als Spotify en Apple Podcasts naar de nieuwe audiodienst. Om luisteraars mee te nemen, werden ze getrakteerd op een tijdelijke aanbieding. Zo kun je een aantal maanden gratis luisteren. Daarnaast werden betalende luisteraars, die maandelijks een bijdrage leverden voor extra content, beloond met een proeflidmaatschap bij Podimo.

Inmiddels zijn die acties niet meer te claimen, want dit werd echt alleen voor de eerste Nederlandse lancering gedaan. Toch kun je nu nog steeds een abonnement bij Podimo in Nederland meer dan de gebruikelijke 14 dagen testen. Via een speciale Steamwijzer-pagina op de Podimo-website kun je namelijk je gratis proeflidmaatschap verlengen tot 2 maanden.

Verschillende actieperiodes

Graag leggen we nog even kort uit hoe deze aanbieding nou precies werkt. Je kunt sowieso altijd al via de homepage van de Podimo-website een abonnement starten met 14 gratis dagen. Als je liever gebruik wil maken van een viervoudig verlengde gratis proefperiode, dan kun je die momenteel op de officiële website van Podimo claimen.

Die actiepagina is namelijk speciaal voor bezoekers van Streamwijzer.nl ingericht. Je hoeft niet aan te tonen dat je ons volgt, maar kunt gewoon je gegevens invullen. Daarna begin je direct met audio streamen en kun je dus Podimo 60 dagen gratis uitproberen. Zonder extra moeite krijg je zomaar 1½ maand erbij, voor nul euro.

Kosten van een abonnement bij Podimo na het gratis testlidmaatschap

Maar wat gebeurt er na je gratis proefperiode bij Podimo? Allereerst is het goed om te weten dat je direct na het afsluiten van je kosteloze testlidmaatschap kunt beslissen om je abonnement stop te zetten. Daarna houd je toegang tot de beschikbare catalogus tot het einde van de vastgestelde periode. Heb je dus 2 maanden gratis weten te claimen via een lopende actie? Dan luister je 2 maanden onbeperkt naar alle podcasts (en maximaal 10 uur p/m naar een selectie van audioboeken) zonder betaling. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een eenmalige betaling van €0,01 om je bankrekening te verifiëren. Deze ene eurocent wordt hierna ook weer direct op je rekening teruggestort.

Na de gratis proefperiode betaal je een vast bedrag per maand. De kosten per abonnement verschillen. Kies je voor Premium? Dan betaal je €6,99 per maand voor alle podcasts en max. 10 uur per maand luisteren naar alle populaire audioboeken. Het andere lidmaatschap—Premium PLUS—kost €9,99 per maand en biedt je naast de podcasts ook de mogelijkheid om onbeperkt naar alle audioboeken in het aanbod van de streamingdienst te luisteren. Beide soorten lidmaatschap zijn altijd opzegbaar.

Meer informatie over streaming en en de nieuwe audiodienst Podimo

Benieuwd wat je allemaal kunt streamen? Daar helpen we je bij Streamwijzer graag mee. Op onze website vind je alles over films en series, maar ook leggen wat uit wat streaming is. Verder kun je bij ons terecht voor alle informatie over sport, luisterboeken en natuurlijk podcasts.