De Grote Podcastlas: een podcast als audioversie van de atlas

Luister je graag naar podcasts en is geografie, reizen en/of een verzameling van leuke feitjes jouw passie? Dan is De Grote Podcastlas misschien wel wat voor jou. Elke week delen drie geografen hierin de gekste feitjes, kleine quizjes en mooiste verhalen van steeds een ander land. Te beluisteren op Apple Podcasts, Spotify, Podimo en andere audiostreamers.

Podcast: ‘De Grote Podcastlas’, elke week bespreken drie geografen één nieuw land

Je kunt De Grote Podcastlas zien als de audioversie van de atlas, gemaakt door drie geografen. Elke week nemen Max, Leon en Hugo je mee op reis naar een ander land waar ze je van alles over vertellen. Aan de hand van een aantal vaste thema’s in drie blokken vertellen ze je de mooiste verhalen en de meest opvallende feitjes. Van Tadzjikistan tot Duitsland en van Zuid-Korea tot Tuvalu.

Waarin zijn andere landen het beste? Waarin het slechtste? Wat is voor hun een stroopwafels en wat is hun koningsdag? Wie is hun Erasmus en wie is hun Cruijff? Eigenlijk gewoon alles waarvan je zou willen dat het vroeger in je atlas stond.

Meer informatie over de hosts

Leon Boelens (1988) groeide op in Amersfoort. Zijn aantrekking tot politieke geografie bracht hem in Den Haag als online woordvoerder van Jesse Klaver bij GroenLinks. Nu verzorgt hij campagnes voor verschillende maatschappelijke organisaties. Leon’s favoriete reisbestemmingen liggen op het snijvlak van natuur en cultuur: Colombia, Iran en India zijn hier mooie voorbeelden van.

Max Gerritsen (1989) bracht zijn jeugd door in Wageningen. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich als cartograaf. In die hoedanigheid werkt hij als adviseur en als docent aan de Universiteit Utrecht. Max spendeert zijn vrije dagen het liefst allemaal aan het surfen van de mooiste golven van de wereld en sluit het liefst af met obscure lokale streetfood.

Hugo Noordman (1988) is geboren en getogen in Nijmegen. Na zijn studie werkte hij 6 jaar als docent aardrijkskunde op een middelbare school. Inmiddels houdt hij zich voor gemeente Diemen bezig met de inrichting van de openbare ruimte. Hugo reist het liefst af naar de Balkan, waar grenzen verdelen en verenigen, waar culturen elkaar verrijken en waar toeristen het natuurschoon nog nauwelijks hebben ontdekt.

Via deze audiostreamingdiensten kun je luisteren naar ‘De Grote Podcastlas’

Sommige podcasts zijn inmiddels exclusief verbonden aan de nieuwe podcastapp Podimo, waar je maandelijks een vast bedrag voor moet betalen om content te kunnen beluisteren. De Grote Podcastlas is ook bij Podimo in het aanbod van de audiostreamingdienst opgenomen, maar niet exclusief. Je kunt dus ook nog steeds gratis via platforms als Apple Podcasts en Spotify naar alle afleveringen luisteren.


Synopsis: Dag en Nacht Media