Deze 15 doodenge horrorfilms komen er dit jaar nog aan

Het jaar is alweer eventjes op weg en horrorliefhebbers hebben al kunnen genieten van angstaanjagende pareltjes als The First Omen, Immaculate en Imaginary. Dat betekent niet dat het griezelen voorbij is, want er staan ons nog heel wat jump scares en moorddadige monsters te wachten. In dit artikel zetten we alle horrorfilms die in 2024 in de bioscoop verschijnen op een rijtje én geven we je vijf griezelige kijktips die je zeker niet mag missen.

Overzicht: alle nieuwe horrorfilms die in 2024 verschijnen

Hoewel we nog ‘maar’ acht maanden te gaan hebben in 2024, staan er nog heel wat horrorfilms op het programma. Tot nu toe zijn er nog vijftien horrorfilms aangekondigd. We zetten ze hieronder allemaal op een rij, inclusief de releasedatum en het video on demand-platform waar ze in de toekomst waarschijnlijk te streamen zijn. Let wel: dit overzicht is voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelDatumStreamen?
Abigail18 aprilSkyShowtime
Sting25 aprilPathé Thuis
Tarot2 meiSkyShowtime
The Strangers: Chapter 116 meiPathé Thuis
Winnie the Pooh: Blood and Honey 230 meiPathé Thuis
The Watchers13 juniHBO Max
A Quiet Place: Day One27 juniSkyShowtime
Longlegs11 juliPathé Thuis
Something in the Water18 juliPathé Thuis
Trap8 augustusHBO Max
Alien: Romulus14 augustusDisney+
Beetlejuice Beetlejuice5 septemberHBO Max
Speak No Evil12 septemberSkyShowtime
Smile 217 oktoberPathé Thuis
Terrifier 35 decemberPathé Thuis

Deze 5 nieuwe horrorfilms mag je in ieder geval zéker niet missen

5. Speak No Evil (12 september)

Vakantievrienden zijn leuk, zou je denken. Wacht maar tot je Speak No Evil ziet. Een Amerikaans en een Brits gezin raken op een paradijselijk oord bevriend. De Amerikanen hoeven er dan ook niet lang over na te denken als ze op het idyllische landgoed van hun kersverse vrienden uitgenodigd worden. Maar wat begint als een leuke trip, eindigt al gauw in een nachtmerrie… Komt dit verhaal je bekend voor? De makers hebben leentjebuur gespeeld bij de Nederlands-Deense horrorfilm Speak No Evil, die in 2022 in de bioscoop verscheen en volgens kijkers écht eng is. In de nieuwe variant speelt James McAvoy een van de hoofdrollen en dat hij een griezel kan neerzetten zagen we al in Split. Dat belooft veel goeds! De film verschijnt op 12 september op het witte doek.

→ Ook de Nederlandse versie bekijken? Check direct Speak No Evil 😱

4. Longlegs (11 juli)

Nicolas Cage speelt de hoofdrol in Longlegs, een film die je vanaf 11 juli kunt checken. Het verhaal speelt zich af in 1974. Lee Harker (gespeeld door Maika Monroe, die je misschien wel kent van It Follows) is een nieuwe FBI-agent die op de onopgeloste zaak van een seriemoordenaar gezet wordt. Als ze op bizar bewijsmateriaal stuit, blijkt dat ze ene persoonlijke link heeft met de moordlustige griezel…

3. The Watchers (13 juni)

Als horrorliefhebber ken je M. Night Shyamalan misschien wel, de regisseur die films als The Sixth Sense, Split en The Visit maakte. Maar wist je dat zijn dochter ook op de regisseursstoel heeft plaatsgenomen? Eerder maakte zij de serie Servant en op 13 juni is het tijd voor de film The Watchers. We volgen de 28-jarige Mina (Dakota Fanning), die strandt in een bos in Ierland. Ze komt terecht bij drie vreemdelingen die iedere nacht geteisterd worden door mysterieuze wezens.

2. A Quiet Place: Day One (27 juni)

In een doodstille wereld kan ieder geluidje het einde betekenen. Dat principe kennen we natuurlijk uit A Quiet Place. Maar in A Quiet Place: Day One was alles gewoon nog normaal en was New York een van de drukste plekken op aarde. We volgen niet de Abbotts maar het nieuwe personage Sam, die op een dag door een drukke winkelstraat loopt als de wereld ineens overspoeld wordt door buitenaardse wezens. Ze ontmoet Alex en moet samen met hem zien te overleven. De film heeft hoofdrollen voor Black Panther-actrice Lupita Nyong’o en Stranger Things-acteur Joseph Quinn. Je bekijkt hem vanaf donderdag 27 juni.

→ Eerst je geheugen opfrissen? Bekijk de eerste twee A Quiet Place-films 🤫

1. Terrifier 3 (5 december)

Na Terrifier uit 2016 en Terrifier 2 uit 2022 is het tijd voor een derde film over Art the Clown—en dat wordt een heuse kerstfilm. Verwacht geen vrolijke liedjes en gezellige diners, want Art is natuurlijk weer uit op een hoop bloedvergieten. De vorige film was volgens de bioscopen zó eng dat ze kotszakjes uitdeelden, dus hier verwachten we ook weer heel wat van. Je bekijkt hem op Pakjesavond, want 5 december verschijnt hij op het witte doek.

→ Benieuwd naar de andere avonturen van Art the Clown? Bekijk direct alle Terrifier-films 🤡

Alle horrorfilms die per week en maand verschijnen

Ben je meer van het streamen en ben je benieuwd welke kersverse horrorfilms de afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.