Waar kun je de hele reeks van Harry Potter-films in 2024 online kijken?

Nu het weer kouder begint te worden, staat voor veel filmliefhebbers een geliefde marathon op het programma. Zij vragen zich dan ook af hoe je Harry Potter online kijken kunt in Nederland. De populaire reeks gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling werd uitgezonden van 2001 (de eerste film) tot en met 2011 (het slotstuk) en wist gigantisch veel kijkers te trekken. Deze keiharde klassiekers blijven populair, maar ook de uitbreiding van de magische reeks wordt nog steeds veel bekeken. In dit artikel geven wij aan of de films op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Viaplay, Disney+ of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de films van Harry Potter online kijken?

Het aantal streamingdiensten in Nederland blijft maar groeien. Het is dan ook niet gek dat veel mensen het overzicht inmiddels kwijtraken. Waar kun je nou welke film streamen en welke partij heeft welke uitzendrechten in handen? Om je te helpen, hebben we hieronder genoteerd hoe het zit met de razend populaire Harry Potter-reeks en de mogelijkheden om hem te kijken per videodienst in Nederland.

✅ HBO Max➡️ Ga meteen naar Harry Potter bij HBO Max in Nederland. Alles uit deze magische wereld is sinds de lancering in maart 2022 te zien, zowel de originele HP-films als de Fantastic Beasts-reeks en meer gerelateerde films en series uit de Wizarding World. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je tot 37% korting op een jaarabonnement.
Pathé ThuisBij Pathé Thuis zijn alle Harry Potter-films momenteel te huur en te koop. Je kunt de films zowel in het Engels als in het Nederlands bekijken. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting. 👉 Kijk nu de Harry Potter-collectie op Pathé Thuis.
💿 Bol.comJe kunt de DVD-box en Blu-ray bij de online winkel Bol.com vinden. 👉 Ga direct naar Harry Potter bij Bol.com.
💿 Amazon.nlOok bij Amazon’s webwinkel is de DVD-box (of Blu-ray) te vinden. 👉 Ga direct naar Harry Potter bij Amazon.nl.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze films niet kijken bij Disney+.
⛔️ NetflixDe Harry Potter-films zijn op dit moment jammer genoeg niet op Netflix te bekijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video bood de films eerst wel aan, maar helaas zijn ze met de komst van HBO Max van het platform verdwenen.
⛔️ SkyShowtimeHelaas heeft deze splinternieuwe streamingdienst de legendarische filmreeks niet in zijn aanbod opgenomen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de filmreeks van Harry Potter nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland zijn de Harry Potter-films nu niet te vinden.

🔵 Staat of komt ‘Harry Potter’ op Disney+?

Men vraagt zich door de magische wereld van Harry Potter vaak af: staat Harry Potter op Disney Plus? Of komt de filmreeks in de toekomst nog naar de streamingdienst van The Walt Disney Company? Helaas is dat beide niet het geval, want de uitzendrechten van de Harry Potter-franchise liggen in handen van Warner Bros. Dat is een filmstudio die onderdeel uitmaakt van het bedrijf Warner Bros. Discovery, niet van The Walt Disney Company.

Wel zijn er in het aanbod van Disney+ heel veel andere magische films te vinden. Zo stream je er fabuleuze animatiefilms van Pixar en Disney, maar ook superheldenverhalen van Marvel, vertellingen uit het Star Wars-universum, wereldse beelden van National Geographic en content voor oudere kijkers van Star. Hieronder bezoek je direct de officiële website van Disney+.

Ga direct naar Disney+ 🦸‍♂️

🟣 Staat of komt ‘Harry Potter’ op HBO Max?

De streamingdienst HBO Max is eigendom van Warner Bros. Discovery, het bedrijf dat de uitzendrechten van alle Harry Potter- en Fantastic Beasts-films in handen heeft. Hierdoor kun je op dit video on demand-platform in Nederland kijken naar alle titels uit de franchise. Naast de 11 films uit de bovenstaande reeks gaat het hierbij bijvoorbeeld ook om de vierdelige serie Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses, Fantastic Beasts: A Natural History met Stephen Fry en de Harry Potter Reunion Return to Hogwarts.

Ga direct naar de filmcollectie van Harry Potter bij HBO Max 🧙

🔴 Staat of komt ‘Harry Potter’ op Netflix?

Vroeger was de Wizarding World in meerdere landen te bekijken op Netflix en men is nog steeds benieuwd: komt Harry Potter weer terug op Netflix? Helaas voor abonnees van het video on demand-platform heeft Warner Bros. Discovery besloten om de uitzendrechten exclusief bij haar eigen videodienst HBO Max te houden. De kans dat de HP-reeks dus ooit nog in het aanbod van Netflix in Nederland vertoond zal worden, is jammer genoeg minimaal.

🟡 Staat of komt ‘Harry Potter’ op Pathé Thuis?

Er bestaan SVOD-diensten en TVOD-diensten in Nederland. Bij een SVOD-dienst als Netflix, Videoland of Disney+ betaal je een vast bedrag per maand om allerlei films en series onbeperkt te kunnen kijken. Bij een TVOD-dienst als Pathé Thuis of Google Play betaal je per film een los bedrag om de titel te huren of kopen.

Momenteel is het volledige aanbod van Harry Potter-films niet op een SVOD-dienst naast HBO Max in Nederland te zien, maar de films zijn ook los verkrijgbaar bij TVOD-diensten. Je kunt bijvoorbeeld hier bij Pathé Thuis de complete Harry Potter-collectie kijken. Daar kun je kiezen tussen huren of kopen, tussen kijken in het Nederlands of in het Engels en tussen SD- en HD-kwaliteit.

➝ Ga direct naar de filmcollectie van Harry Potter bij Pathé Thuis 🪄

Verhaal van Harry Potter (8 films tussen 2001 en 2011)

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Wat de beste Harry Potter films zijn is natuurlijk subjectief, maar doorgaans vinden mensen de originele filmreeks het leukste om te kijken. Hierin is Harry (Daniel Radcliffe) een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.

Streaming informatie over de films (+ trailer)

TitelHarry Potter
Jaar2001-2011
SoortFilmreeks
Duur8 films
GenreAvontuur, Familie, Fantasie
CastDaniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Tom Felton, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Richard Griffiths
BoekenGebaseerd op de boekenreeks van J.K. Rowling

We hebben het hier natuurlijk over alle acht de films. In het onderstaande overzicht zie je gesorteerd op chronologische volgorde en productiejaar om welke titels het dan gaat.

TitelJaarIMDbRotten Tomatoes
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%