Kijktip voor Harry Potter-fans: vierdelige serie ‘Hogwarts Tournament of Houses’ op HBO Max

Bij de nieuwe streamingdienst HBO Max is van alles van Warner Bros. te zien, waardoor we ook van alle titels uit de Wizarding World kunnen genieten (Harry Potter, Fantastic Beasts en gerelateerde shows). Maar ken je als HP-fan ook al de vierdelige spelshow Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses? Met miljoenen kijkers in de Verenigde Staten was deze show een groot succes.

Vierdelige spelshow ‘Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses’ kwam op 1 april naar HBO Max in Nederland

De geliefde Oscarwinnares Dame Helen Mirren presenteerde eind 2021 in de Verenigde Staten de vierdelige spelshow Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses, speciaal voor fans die alles weten van de Wizarding World. Onder de bekendmaking van alle nieuwe films en series op HBO Max in april 2022 bleek ook deze titel te vallen voor Nederland.

In de special verschijnen beroemde gasten, maar ook acteurs uit de magische films op het podium. Benieuwd naar een eerste inkijkje in de Harry Potter-spelshow? In de onderstaande trailer vind je alvast de eerste beelden, vergezeld met de tekst “Only one house can win. ❤️💚🏆💙💛”.

‘Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses’ was met miljoenen kijkers een groot succes in de Verenigde Staten

In Amerika werd deze magische spelshow vanaf november 2021 uitgezonden op TV via de zenders TBS en Cartoon Network. WarnerMedia liet hierover weten dat het programma debuteerde als de #1 unscripted serie van 2021 en dat de eerste aflevering de meest bekeken première van het jaar was voor beide televisienetwerken met meer dan 3,1 miljoen kijkers.

Alles van Harry Potter en Fantastic Beasts is te zien op HBO Max

Alle Harry Potter-films zijn momenteel al op HBO Max te zien, net als de Fantastic Beasts-films (bekijk hier de volledige volgorde). Verder kun je op de videodienst ook genieten van de speciale reünie-aflevering met de originele cast van Harry Potter. Deze special van ongeveer 1½ uur staat al sinds de lancering van het nieuwe video on demand-platform in Nederland online en was sinds 1 januari 2022 in de VS te zien. We schreven er eerder al over in het artikel over de Harry Potter-reünie. Daarin zijn ook reacties van Nederlandse fans te vinden die dolblij zijn met de release van Harry Potter: Return to Hogwarts.