Alle Harry Potter- en Fantastic Beasts-films in chronologische volgorde (+ waar je ze online kijkt)

Het universum van de populaire Harry Potter-reeks, de ‘Wizarding World’, is vorig jaar met een nieuwe film verder uitgebreid. De derde film in de nieuwe prequelserie is toen namelijk in première gegaan. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) is hiermee de elfde film die zich plaatsvind in de magische wereld van Harry Potter. De nieuwste film vindt plaats vóór de gebeurtenissen van de originele Harry Potter-films. Verwarrend? Maak je maar geen zorgen: hier lees je de juiste volgorde om zowel de Harry Potter– als de Fantastic Beasts-films chronologisch te streamen. Ook vind je op welke streamingdiensten je ze online kunt kijken (met onder andere HBO Max en Pathé Thuis).

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Volgorde van alle films in de Fantastic Beasts-serie (jaren ’20)

De films in de Fantastic Beasts-reeks volgen het verhaal van Newt Scamander, de magische dierenliefhebber die gespeeld wordt door Eddie Redmayne. Newt zou je kunnen kennen als de auteur van Harry Potter’s lesboek ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. Deze films dienen als prequel van de Harry Potter-reeks en spelen zich af vanaf het begin van de jaren ’20 in de 20e eeuw. Dit is dus vóór de beroemde gebeurtenissen rondom Harry Potter en Voldemort die in de jaren ’90 van dezelfde eeuw worden geplaatst. In de Fantastic Beasts-films krijgen we onder ander een jonge Dumbledore te zien en worden we op een uitbreiding van de magische wereld getrakteerd door de avontuurlijke reizen van Newt Scamander.

VolgordeTitelJaar in verhaallijnPremièreOnline kijken
1Fantastic Beasts and Where to Find Them19262016HBO Max + Pathé Thuis
2Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald19272018HBO Max + Pathé Thuis
3Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore19322022HBO Max + Pathé Thuis

→ Bekijk nu de Fantastic Beasts-films op HBO Max. Daarnaast zijn de films ook te streamen bij Pathé Thuis en andere TVOD-diensten 🪄

De nieuwste film in de reeks—Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)—is sinds april 2022 in de bioscoop te zien en volgt het verhaal van Professor Albus Dumbledore (Jude Law) wanneer te weten komt dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (voor het eerst gespeeld door Mads Mikkelsen na twee films met Johnny Depp) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere ‘Muggle’ (‘Dreuzel’) een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoe lang kan Dumbledore zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat? Hieronder bekijk je direct de trailer van de nieuwe film.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore – Official Trailer 2 – Warner Bros. UK & Ireland

Vervolgens: de volgorde van de films in de originele Harry Potter-reeks (jaren ’90)

De volgende filmtitels zijn de originele verfilmingen van de gelijknamige boekenreeks van J.K. Rowling. De Harry Potter-serie volgt een jonge wees die een ongelukkige leven leidt bij zijn oom en tante in huis. Wanneer Harry elf jaar wordt, ontvangt hij echter een brief die zijn leven voorgoed zal veranderen: een uitnodiging tot Hogwarts School of Witchraft and Wizardry. Daar zal hij tot tovenaar opgeleid worden. Op de school leert hij de kneepjes van zijn toverstaf en komt hij meer te weten over de mysterieuze dood van zijn ouders. Volg Harry Potter en zijn fenomenale strijd tegen de donkere magiër Voldemort in deze acht films over goed tegen kwaad, met onder andere Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson.

VolgordeTitelJaar in verhaallijnPremièreOnline kijken
1Harry Potter and the Philosopher’s Stone19912001HBO Max + Pathé Thuis
2Harry Potter and the Chamber of Secrets19922002HBO Max + Pathé Thuis
3Harry Potter and the Prisoner of Azkaban19932004HBO Max + Pathé Thuis
4Harry Potter and the Goblet of Fire19942005HBO Max + Pathé Thuis
5Harry Potter and the Order of the Phoenix19952007HBO Max + Pathé Thuis
6Harry Potter and the Half-Blood Prince19962009HBO Max + Pathé Thuis
7Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 119972010HBO Max + Pathé Thuis
8Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 219972011HBO Max + Pathé Thuis

→ Bekijk nu de Harry Potter-films op HBO Max. Verder heeft ook Pathé Thuis, net als andere TVOD-diensten in Nederland, de titels in haar aanbod opgenomen om te huren of kopen 🍿

Beleef de magie met de eerste uitgebrachte film in de reeks en het begin van Harry’s tovenaarsreis in Harry Potter and the Philosopher’s Stone (zie de trailer hieronder). In zijn eerste jaar op Hogwarts zal hij zijn zwaarste uitdaging tot nu toe moeten aangaan om zijn nieuwe vrienden en school tegen het kwaad te beschermen. “The magic starts here.”

Harry's First Flying Lesson | Harry Potter and the Philosopher's Stone

Andere titels in de Wizarding World (en op HBO Max)

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de magische Wizarding World van Harry Potter en Fantastic Beasts, is er gelukkig nog meer leuk kijkmateriaal te vinden. Allereerst bestaat er een toneelstuk met de titel Harry Potter and the Cursed Child. Deze is niet op een streamingdienst terug te vinden, maar wel in het theater te bekijken.

Op WarnerMedia’s streamingdienst HBO Max zijn gelukkig wel nog meer programma’s over de Wizarding World te vinden. Zo lanceerde het video on demand-platform ook recentelijk de magische vierdelige spelshow Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses. Daarnaast kun je op de videodienst genieten van de documentaire Fantastic Beasts: A Natural History. Stephen Fry gaat hierin op reis om de geheimen van Fantastic Beasts te ontdekken.