Disney+-abonnement mét reclames wordt in de Verenigde Staten even duur als huidig abonnement

Op dit moment betaal je in Nederland maandelijks €8,99 voor een Disney+-abonnement en ben je in Amerika per maand 8 dollar kwijt. Vanaf 8 december 2022 gaat de prijs in de Verenigde Staten echter omhoog, zo heeft de streamingdienst zojuist aangekondigd. Bovendien zullen zij daar dan ook officieel een abonnement met advertenties introduceren.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ kondigt prijsverhogingen én abonnement met advertenties aan

Vanaf 8 december 2022 kunnen de Amerikanen kiezen voor twee soorten Disney+-abonnementen: een Basic-abonnement voor 8 dollar per maand of een Premium-abonnement voor 11 dollar per maand. Wel handig om te weten: het Basic-abonnement zal reclames bevatten. Naar verluidt kun je rekenen op ongeveer vier minuten aan reclame per uur. De prijs voor een reclamevrij abonnement stijgt dus met 3 dollar; een prijsverhoging van ongeveer 38%.

Uiteraard gaat dit om de situatie in Amerika. Of we in Nederland in toekomst ook meer gaan betalen is nog niet zeker, al heeft Disney+ wel laten weten het goedkopere abonnement mét reclames in 2023 internationaal uit te willen rollen. Dit zou dus mogelijk betekenen dat ook voor ons de prijzen komend jaar gaan stijgen.

The Walt Disney Company streeft Netflix voorbij op het gebied van abonnees

Op hetzelfde moment dat dit nieuws over de prijsstijgingen naar buiten kwam, liet Deadline ook weten dat de streamingdiensten van The Walt Disney Company (Disney+, Hulu en EPSN+) eindelijk streaminggigant Netflix ingehaald hebben qua abonnees. Met ruim 221 miljoen betalende klanten tegenover 220 miljoen Netflix-abonnees pakt Disney nu voor het eerst de koppositie.

Dat dit nu gebeurt is in principe geen verrassing. Al langer komen er berichten naar buiten over het abonneeverlies van Netflix. Toch is deze overwinning ook niet helemaal eerlijk, want eigenlijk nemen drie streamingdiensten het in dit geval op tegen eentje. Plaats je het in perspectief, dan zie je dat Netflix nog steeds met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Disney+ heeft in zijn eentje namelijk ‘slechts’ 152 miljoen betalende abonnees. Hulu (46,2 miljoen) en ESPN+ (22,8 miljoen) blijven helemaal achter.

De streamingoorlog is dus in volle gang, waardoor ook op het gebied van prijzen geconcurreerd wordt. Zo werkt naar Disney momenteel ook Netflix aan een goedkopere abonnementsvorm met reclames, net als HBO Max en discovery+. Warner Bros. Discovery, de eigenaar van de laatstgenoemde twee video on demand-platforms, liet zelfs recentelijk weten te werken aan een manier om een gratis lidmaatschap mogelijk te maken.

Aanbod van Disney+

Welke prijsverhogingen waar zullen worden doorgevoerd voor de abonnees van Disney+, weten we op dit moment nog niet. De streaminggigant heeft wel één groot voordeel, en dat is dat zij hun bioscoopfilms snel op hun streamingdienst lanceren, gemiddeld 49 dagen na de première. HBO Max lijkt bijvoorbeeld juist weer van deze snelle streamingrelease af te stappen. Dit kan een voordeel voor Disney+ zijn, zeker omdat er in 2022 en 2023 een hoop toffe bioscoopfilms aankomen. Zo verschijnt Black Panther: Wakanda Forever op 11 november 2022 in de bioscoop, verwachten we Avatar: The Way of Water op 16 december 2022 en zitten Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels er allemaal aan te komen in 2023.

Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de streamingdienst? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt. En uiteraard hoor je het ook direct van ons als de prijzen van een Disney+-abonnement ook in Nederland stijgen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.