‘Disney+ lanceert abonnement met 4 minuten reclame per uur’

Volgend jaar gaat streamingdienst Disney+, waarop je onder meer naar films en series van Star Wars, Marvel, Walt Disney en Pixar kunt kijken, een goedkoper abonnement lanceren. Minder betalen betekent in dit geval wel dat je niet meer reclamevrij naar series of films kunt kijken. Het video on demand-platform zou namelijk volgens meerdere bronnen in het nieuwe abonnement 4 minuten reclame per uur verwerken. Dat komt neer op ongeveer 6,7% van de totale kijktijd van films en series.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Goedkoper Disney+-abonnement mét advertenties

Recentelijk meldden we dat Netflix voor het eerst sprak over een goedkoper abonnement met reclame, maar een paar weken daarvoor kondigde Disney+ al aan dat zij van plan waren een soortgelijk abonnement te introduceren. De streamingdienst doet dit vooral om een abonnement toegankelijker te maken en een breder publiek te trekken, maar gaat als tegenprestatie wel advertenties uitzenden.

Naast het normale, duurdere abonnement kun je er binnenkort dus ook voor kiezen om minder te betalen en niet meer reclamevrij te kijken. Het zou volgens bronnen van Variety en The Wall Street Journal gaan om vier minuten aan reclame per uur bij programma’s van een uur of minder. Dit zullen alleen familievriendelijke reclames zijn, dus advertenties over alcohol of politieke onderwerpen zul je niet snel op de streamingdienst terugzien. Het kindvriendelijke imago van Disney+ wordt daarnaast in stand gehouden door geen advertenties te tonen op kinderprofielen of tijdens programma’s voor peuters en kleuters.

Wanneer wordt het goedkopere Disney+-abonnement beschikbaar?

Het goedkopere abonnement op Disney+ wordt aan het einde van het jaar gelanceerd in de Verenigde Staten, waar er al meerdere streamingdiensten zijn die een abonnement met reclame aanbieden (Peacock en Paramount+ bijvoorbeeld, hier samengevoegd in SkyShowtime). In Nederland zou het abonnement op zijn vroegst pas in 2023 verschijnen, maar wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend.

Ook de kosten zijn op dit moment nog niet duidelijk. Voor een abonnement op Disney+ betaal je momenteel €8,99 per maand. Je kunt al geld besparen door een jaarabonnement af te sluiten; dan betaal je €89,90 per jaar, wat neerkomt op €7,49 per maand. Hiermee bevindt de streamingdienst zich ergens in het midden van het totale spectrum van de kosten van alle streamingdiensten in Nederland.

Voor het goedkopere abonnement zal je dus sowieso een lagere prijs betalen, maar hoeveel dat precies is wordt nog bekendgemaakt. Houd onze social media-kanalen en nieuwspagina in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.