Alle 5 After-films in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Dit jaar ging het verhaal van Hardin en Tessa eindelijk verder in de film After Everything, die je sinds het eind van de zomer in de bioscoop kunt zien. Nu is de After-serie niet vreselijk lang, dus een marathon houden is zeker mogelijk. Ben jij alleen even kwijt in welke volgorde de films ook alweer gekeken moesten worden? Dan helpen wij je uit de brand. In dit artikel hebben we de chronologische volgorde van alle After-films voor je op een rijtje gezet. Ook laten we weten waar de films allemaal online te streamen zijn.

Chronologische volgorde van alle After-films

Wat ooit begon als Anna Todds Wattpad-fanfiction over One Direction en Harry Styles groeide uit tot een ontzettend populaire filmreeks met Josephine Langford (Moxie) en Hero Fiennes Tiffin (Harry Potter and the Half-Blood Prince) in de hoofdrollen. We hebben het natuurlijk over After.

In 2019 verscheen de eerste film in de bioscoop, er volgden nog twee delen en het vierde deel komt er in augustus ook alweer aan. Maar met namen die best op elkaar lijken (After Ever Happy, After We Fell, After We Collided), snappen we dat het best verwarrend kan zijn. Daarom vind je hieronder de juiste kijkvolgorde, inclusief een trailer en korte omschrijving. Let op: de synopsis van elke film legt de rode draad van de verhaallijn bloot, dus lees die alleen als je de eerdere film(s) al gezien hebt of als dit je niet uitmaakt. Hetzelfde geldt voor de tekst erna over de bekendmaking van de films in de After-reeks die mogelijk hierna nog zullen volgen.

1. After (2019)

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met de brave, toegewijde studente Tessa Young en haar absolute tegenpool Hardin Scott. Terwijl Tessa wanhopig probeerde om de weg van haar al lang uitgestippelde toekomst te bewandelen, gooide de mysterieuze Brit roet in het eten. Hij is het tegenovergestelde van haar perfecte middelbare schoolvriendje, dus ze zou nooit op hem kunnen vallen…

2. After We Collided (2020)

Al na een jaar kwam de After-serie terug met After We Collided. Aan het einde van After zijn de wegen van Hardin en Tessa gescheiden, en ze verwerken hun break-up ieder op hun eigen manier: door terug te vallen in slechte gewoontes (Hardin) of door te flirten met een aantrekkelijke nieuwe collega tijdens haar droomstage bij uitgeverij Vance (Tessa). Toch kunnen ze elkaar niet loslaten, al blijkt dat ook samenzijn nog zo makkelijk niet is.

3. After We Fell (2021)

In After We Fell begint Tessa aan een spannend nieuw hoofdstuk in haar leven: ze moet verhuizen naar Seattle om te beginnen met haar droombaan. Haar relatie met Hardin wordt voor de zoveelste keer op scherp gezet door zijn jaloerse en onvoorspelbare gedrag. Langzaamaan komen we meer te weten over zijn verleden en verschijnt ook Tessa’s vader ten tonele. En weer moeten de tortelduifjes de keuze maken: kiezen ze voor elkaar of zijn ze beter af in hun eentje?

4. After Ever Happy (2022)

Het vierde deel van de After-serie, After Ever Happy, vertelt het verhaal van Tessa en Hardin die voor eens en altijd een keuze moeten maken: eindigt hun liefdesverhaal in een sprookje of komt het toch nog tot een einde? Door een onthulling uit het verleden stoot Hardin iedereen van zich af—waaronder de liefde van zijn leven. Wil zij nog wel voor hem blijven vechten?

5. After Everything (2023)

En dan is daar ineens het moment waar je gelijktijdig naar uit hebt gekeken en voor hebt moeten vrezen: het slotstuk van de After-reeks is ingezet met de release van After Everything. De emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa staat hierin op het programma. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er ‘na dit alles’?

Overzicht van alle After-films

VolgordeTitelReleasejaar
1After2019
2After We Collided2020
3After We Fell2021
4After Ever Happy2022
5After Everything2023

Overigens lijkt het na After 5 nog niet helemaal klaar te zijn. De makers hebben aan Teen Vogue verteld dat er nog twee After-films aankomen: een prequel, losjes gebaseerd op het boek Before van Anna Todd, en een sequel over de kinderen van Hardin en Tessa.

Waar zijn de After-films te bekijken?

Hierboven hebben we al deels aangegeven waar de After-films online te kijken zijn. Zo kun je de eerste drie After-films vinden bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en zijn After We Fell en After Ever Happy ook te zien bij Amazon Prime Video. Deze laatstgenoemde videodienst is de enige die de uitzendrechten van alle vijf de titels in handen heeft. Daarnaast kun je After (2019) eveneens streamen bij Netflix en zijn de films ook op dvd te bestellen. 👉 Bekijk direct alle After-films bij Bol.com.

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de After-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Minions-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.