Komen er na ‘After Everything’ nog meer After-films?

Kijkers kunnen met After Everything voor de vijfde keer genieten van de avonturen van Tessa en Hardin. Maar met deze nieuwste uitbreiding van de populaire filmreeks, komt ook de vraag op of we voorgoed afscheid moeten nemen van het welbekende liefdesduo. Komt er eigenlijk een After 6? Of kunnen we nog andere films binnen de franchise verwachten? Wij zochten het voor je uit. Let op: dit artikel bevat spoilers over het verloop van After Everything.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Komt er een ‘After 6’?

In 2019 leerden we Tessa en Hardin voor het eerst kennen in After. De boekenreeks van Anna Todd werd daarna nog vier keer verfilmd, met in 2020 After We Collided, in 2021 After We Fell, in 2022 After Ever Happy en in 2023 After Everything. Die laatste film stort zich op het verhaal van Hardin, die er na de breuk met Tessa helemaal doorheen zit. Hij kampt ook met een writer’s block en besluit dat een verandering van omgeving hem goed zal doen: hij vertrekt naar Portugal. Daar wordt hij geconfronteerd met demonen uit het verleden.

Met After 5 komt de reeks waarin Hardin vertolkt wordt door Hero Fiennes Tiffin en Tessa door Josephine Langford officieel tot een einde. De twee geliefde acteurs zullen dus helaas niet meer in een After 6 verschijnen. Maar dit betekent niet dat de franchise hiermee voorgoed afgesloten wordt.

Komen er nog andere ‘After’-films aan?

Het verhaal van Hardin en Tessa is met After 5 dus klaar. Het is echter niet zo dat we nu voorgoed afscheid moeten nemen van de filmreeks. Er liggen namelijk nog wat ideeën op de plank. Regisseur Castille Landon heeft een tijdje geleden aan de Teen Vogue laten weten dat we misschien nog kunnen rekenen op twee films. De eerste zou een prequel zijn vanuit het perspectief van Hardin (gebaseerd op Anna Todds Before), de tweede een sequel over de kinderen van Hardin en Tessa. Nu focust After Everything zich ook al deels op het verleden van Hardin, maar alsnog zitten er dus nog meer verhalen in het vat.

Mochten ze er komen, dan zullen dit overigens wel twee losstaande films zijn: wel over dezelfde personages en zich afspelend in hetzelfde universum, maar waarschijnlijk met andere acteurs. Helaas verwachten we Hero Fiennes Tiffin en Josephine Langford niet meer terug te zien.

Sinds wanneer is ‘After Everything’ te streamen?

After Everything verscheen op 13 september 2023 op het witte doek. Maar misschien ben je meer van het streamen en wachtte je liever totdat je hem vanuit huis kunt zien. In andere landen heeft de film razendsnel een online releasedatum gekregen: in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kwam hij op dinsdag 3 oktober naar Prime Video, in Australië en Nieuw-Zeeland gebeurde dat op vrijdag 6 oktober.

Nederland was iets minder snel, maar toch is de film nu ook in ons eigen kikkerlandje te streamen. Op vrijdag 22 december 2023 werd hij toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video. Via de rode knop bovenaan deze pagina kun je direct beginnen met kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 30 dagen gratis.

Waar gaat het verhaal van de nieuwste film uit de reeks over?

In het vijfde en laatste deel van de After-serie worstelt Hardin om verder te gaan met zijn leven. Geplaagd door een writer’s block en de verpletterende breuk met Tessa, reist Hardin naar Portugal op zoek naar een vrouw die hij in het verleden heeft gekwetst – en om zichzelf te vinden. Hij realiseert zich dat hij moet veranderen om Tessa terug te winnen, voordat hij de ultieme verbinding aan kan gaan.

TitelAfter Everything
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
RegisseurCastille Landon
CastHero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Benjamin Mascolo, Mimi Keene, Stephen Moyer, Louise Lombard

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.