Deze 5 wielerpodcasts moet je tijdens de Tour de France luisteren

Kijkers kunnen hun geluk niet op, want de een na de andere koers raast deze zomer voorbij. Na het succes van de roze race tijdens de Giro d’Italia is het nu de beurt aan de Tour de France. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de populaire sport, hebben wij vijf wielerpodcasts op een rij gezet om deze zomer te luisteren. Zo blijf je altijd op de hoogte van al het laatste nieuws uit de wielerwereld.

Top 5: tips voor de leukste podcasts over wielrennen

Hieronder vind je onze top 5 van podcasts over wielrennen om alles te weten te komen over de ins en outs van de fietssport, zowel over de geschiedenis ervan als interessante feiten en grappige weetjes. Weet je bijvoorbeeld al hoeveel prijzengeld de winnaars van de Tour de France op hun bankrekening bij mogen schrijven? De podcasts zijn allemaal te vinden op je favoriete podcastapps, waaronder Podimo, Spotify en Apple Podcasts. We hebben bij elke titel ook een knop toegevoegd om direct te beginnen met luisteren.

5. AD In koers

We trappen de lijst af met wel twee hele bijzondere podcastmakers. Wielercollega’s, voormalig teamgenoten en bovenal vrienden Dylan van Baarle en Wout Poels delen hun ervaringen als profs en geven je alle ins en outs vanuit het peloton. Wie altijd al een unieke kijk achter de schermen heeft willen krijgen, kan zeker bij deze twee heren terecht. Want wie kunnen er nu beter over de sport praten dan twee ervaren pedaleurs?

4. Live Slow Ride Fast

De naam geeft het al deels weg, maar dat de mannen van deze podcast een passie voor wielrennen hebben is één ding dat vaststaat. De podcast van voormalig profwielrenners Laurens ten Dam en Stefan Bolt is razend populair en wij snappen wel waarom. De heren vertellen je allerlei soorten handige informatie en mooie anekdotes over het peloton. Dit doen ze niet alleen, want ook vaste tafelgast Thomas Dekker schuift aan om over de koersen mee te praten. Ook vertellen de mannen je alles over het leven naast de fiets.

3. Wegkletsen

De wielerpodcast ‘Wegkletsen’ van Roxane Knetemann en Ellen van Dijk mag ook zeker niet ontbreken in de lijst. Deze twee wielervrouwen kletsen er flink op los over allerlei onderwerpen uit de sport. Zo stond recent nog de vraag centraal of de Giro Donne wel of niet door zou gaan door de slechte weersomstandigheden. Als je alles over de koers en het dagelijks leven van de dames wilt weten, zit je bij deze podcast op het juiste adres. Ook bellen de vrouwen wekelijks met een professional uit de sport. Zo scheurden onder andere Marianne Vos en Annemiek van Vleuten al eens voorbij.

2. De Kopgroep

Een betere naam voor een wielerpodcast bestaat er bijna niet, maar de mannen van NPO Radio 1 zijn hier zeker in geslaagd. In de podcast ‘De Kopgroep’ komen het heden en het verleden van het wielrennen samen. De presentatie ligt in handen van journalist Joost Vullings en cabaretier en schrijver Peter Heerschop. Mart Smeets, Michael Boogerd en Roxane Knetemann schotelen deskundige analyses voor, terwijl Martijn Hendriks van de NOS en Maxim Horssels van Wielerflits je bijpraten over al het laatste nieuws omtrent de koers. Extra goed om te weten: tijdens de Tour de France staat er iedere dag een nieuwe aflevering online.

1. De Rode Lantaarn

Of je nu net begint met kijken naar wielrennen of al jaren fan bent, ‘De Rode Lantaarn’ wordt gezien als dé podcast voor wielerkijkers. Presentatoren Tim de Gier, Jonne Seriese en Maike van Leeuwen delen meerdere keren per week met veel plezier alle laatste updates en hoogtepunten uit de koers die op dat moment verreden wordt. Staat er geen wedstrijd op het programma? Wees niet getreurd, want ook dan spreken ze over al het laatste nieuws uit de wielerwereld. De podcast levert dan ook veelvuldig enthousiaste reacties op bij luisteraars. Ook schuiven er iedere keer vaste gasten aan tafel. Zo hoor je regelmatig de stemmen van journalist Frank Heinen, acteur Benja Bruijning en voormalig profwielrenner Bram Tankink. Stuk voor stuk diehard wielerfanaten die je razendsnel bijpraten over het peloton.

Meer podcasts bij Podimo

De bovenstaande podcasts zijn te beluisteren via al je favoriete podcastapps, terwijl andere producties soms exclusief bij Podimo te vinden zijn. In ons artikel over de podcasts in het aanbod van Podimo praten we je bij over andere titels die er momenteel op staan. Van de Zelfspodcast tot Man man man, de podcast en van De Juice Show tot Moorden in het Noorden.

Blijf je daarnaast graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van streaming? Dan updaten we je wekelijks via je mail over de meest recente gebeurtenissen en kijktips. Het is daarnaast ook mogelijk om ons op social media te volgen voor berichtgeving. Zo delen we op de Instagram-pagina, Twitter-pagina en Facebook-pagina van Streamwijzer Podcasts allerlei updates. Alvast veel luisterplezier gewenst.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.