Giro Donne 2023: live kijken op tv en online | 30 juni – 9 juli (Ronde van Italië voor vrouwen)

Na de roze race van de Giro d’Italia voor mannen is het nu de beurt aan de vrouwen tijdens de Giro Donne. Negen etappes lang strijden de rensters om de felbegeerde titel. Vorig jaar wist Annemiek van Vleuten de koers naar haar pedaal te zetten en er zo met de winst vandoor te scheuren. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de tiendaagse wielerwedstrijd Ronde van Italië voor vrouwen (Giro Donne) op tv en online kijken kunnen op 30 juni t/m 9 juli 2023. Inmiddels is de eerste etappe door het slechte weer in het water gevallen, maar zal de koers snel zijn weg vervolgen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Ronde van Italië voor vrouwen’ (op 30 juni – 9 juli 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Italië voor vrouwen per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Giro Donne bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar de Giro Donne is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Giro Donne jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Ronde van Italië voor vrouwen 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Ronde van Italië voor vrouwen in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit de Giro Donne.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Giro Donne 2022 Compilation - All The Best Bits!

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Italië voor vrouwen

De Ronde van Italië voor vrouwen, ook wel bekend als de Giro Donne, is een tiendaagse wielerwedstrijd die ieder jaar wordt verreden. In totaal rijden de rensters in negen etappes naar de finish in Olbia. Door het prachtige afwisselende landschap is dit jaar de route van de Ronde van Italië weer om te smullen. Voor de pedaleurs zal het op momenten flink aanpoten zijn. Zo fietsen de vrouwelijke profs namelijk een aantal zware beklimmingen tegen het lijf. Naast de fiets zullen de dames tevens veel in de auto te vinden zijn, want de startplaatsen liggen ver uit elkaar.

De start van de Giro Donne ligt net als de Giro d’Italia in Toscane. Deze zou bestaan uit een individuele tijdrit van 4,4 kilometer, maar kon helaas door de extreme weersomstandigheden niet doorgaan. De openingsrit heeft eerst een tijd stilgelegen voordat de organisatie besloot om deze definitief te schrappen. Annemiek van Vleuten en Marianne Vos stonden op dat moment op de tweede en derde plek.

CompetitieRonde van Italië / Giro Donne
SportWielrennen
DatumVrijdag 30 juni 2023 tot en met zondag 9 juli 2023
LocatieItalië

  • Kun je op tv naar de tiendaagse wielerwedstrijd Ronde van Italië kijken op 30 juni – 9 juli 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van de Giro Donne op vrijdag t/m zondag op 30 juni – 9 juli 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de etappes uit het wielrennen van de Ronde van Italië uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook de Ronde van Italië voor vrouwen dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.