In de spotlight: wielerpodcast ‘De Rode Lantaarn’ is razend populair

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij alle vele wielerwedstrijden op de kalender van dit jaar. Zo vond eerder al de Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix plaats, waar ‘onze’ Mathieu van der Poel de eerste podiumplaats wist te bemachtigen. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de populaire sport is er ook de wielerpodcast ‘De Rode Lantaarn’, waarin je alle updates, voor- en na beschouwingen over de verschillende koersen voorbij hoort komen. Reden genoeg om de podcast in de spotlights te zetten.

Hier gaat de wielerpodcast ‘De Rode Lantaarn’ over

Of je nu net begint met kijken naar wielrennen of al jaren fan bent, de ‘De Rode Lantaarn’ wordt gezien als dé podcast voor wielerkijkers. Presentatoren Tim de Gier, Jonne Seriese en Maike van Leeuwen delen meerdere keren per week met veel plezier alle laatste updates en hoogtepunten uit de koers die op dat moment verreden wordt. Staat er geen wedstrijd op het programma? Wees niet getreurd, want ook dan praten ze je bij omtrent al het nieuws uit de wielerwereld.

Ook schuiven er iedere keer vaste gasten aan tafel. Zo hoor je regelmatig de stemmen van journalist Frank Heinen, acteur Benja Bruijning en voormalig profwielrenner Bram Tankink. Stuk voor stuk diehard wielerfanaten die je razendsnel bijpraten over het peloton. De afleveringen worden met veel plezier en humor opgenomen. Dat de makers van een grap houden, blijkt wel uit de titels van de afleveringen. Zo zijn er uitzendingen met de naam ‘De eerste pannenkoeken zijn voor God’ en ‘De Brabantse pijl of toch een achtbaan?’.

Benieuwd geworden naar een paar voorbeelden? Begin nu met luisteren naar het laatste nieuws over de eerste etappes van de Giro d’Italia, bijvoorbeeld over dag 1 waarin Remco Evenepoel heer en meester was en er met de eerste trui vandoor scheurde.

Fans zijn enthousiast over alle afleveringen van ‘De Rode Lantaarn’

Ook is de wielerpodcast ‘De Rode Lantaarn’ actief op sociale media. Zo plaatsen ze regelmatig op Instagram en versturen ze tweets waarmee ze hun meer dan tienduizend volgers van al het laatste nieuws voorzien. Veel van deze posts zitten vol humor en grappige weetjes. Fans reageren dan ook massaal op de berichten en zijn erg betrokken bij alle updates omtrent de verschillende koersen. Laatst nog beleefde het twitteraccount van de podcast een hoogtepunt, toen bleek dat profwielrenner Wout van Aert van Team Jumbo-Visma ze was gaan volgen. De pedaleur zal ongetwijfeld alle updates nauwlettend in de gaten houden. Opvallend is trouwens wel dat ‘De Rode Lantaarn’ zelf de prof nog niet volgde, maar inmiddels staat de podcast ook tussen de vele volgers van Wout.

Podimo: de plek voor alle podcasts

Je kunt De Rode Lantaarn luisteren op al je favoriete podcastapps, waaronder Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en natuurlijk Podimo. Het is precies een jaar geleden dat de laatstgenoemde audiostreamingdienst zijn entree op de Nederlandse markt maakte. Inmiddels is het platform niet meer weg te denken en luisteren duizenden mensen iedere dag naar de meer dan 70 beschikbare shows, zowel exclusief als op het open netwerk. Natuurlijk vind je tussen het aanbod dus ook deze wielerpodcast die op het moment van schrijven het indrukwekkende aantal van 1.579 abonnees aan zich verbonden heeft.

De focus van Podimo lag al vanaf het begin op unieke kwaliteitscontent. Bekende podcasts zoals Moordcast van Dionne en Henrik Slagter, de Zelfspodcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck en Man man man, de podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren maakten zelfs de exclusieve overstap naar het aanbod van Podimo. Het platform heeft tevens bekende namen nieuw leven ingeblazen, zoals Francine Oomen die na haar populaire boekenreeks ‘Hoe overleef ik…’ nu een podcast lanceert.

Hoe kan ik luisteren naar alle podcasts?

Je kunt gratis een account aanmaken, waarbij je toegang krijgt tot alle open content. Of je kunt ervoor kiezen de exclusieve podcasts 14 dagen gratis te proberen, waarna je €6,99 per maand kwijt bent om onbeperkt naar al je favoriete afleveringen te blijven luisteren. Goed om te weten: via een actiepagina op de officiële website van de streamingdienst wordt deze gratis proefperiode nu tijdelijk verviervoudigd tot 60 dagen.

Na de proefperiode kun je kiezen tussen twee soorten abonnementen: Premium en Premium Plus. Bij beiden kun je alle originele, exclusieve en reclamevrije content beluisteren. Maar dat is nog niet alles. Ook is er een uitgebreide verzameling aan audioboeken te vinden en kun je naar openbare podcasts van over de hele wereld luisteren. Het enige verschil tussen beide abonnementen is dat je bij het Premium abonnement maximaal 10 uur kunt genieten van alle luisterboeken, terwijl je bij Premium Plus ook hiervan onbeperkt kunt profiteren.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.