Wanneer komt ‘Dune: Part Two’ op HBO Max?

Het verhaal van Paul Atreides werd vervolgd in Dune: Part Two. Het tweede deel is nóg spannender en spectaculairder. Paul zint op wraak en wil de mensen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben terugpakken. Hoewel dit echt een bioscoopfilm is, wil je hem misschien toch liever vanuit huis bekijken. Dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt ‘Dune: Part Two’ op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt ‘Dune: Part Two’ naar HBO Max?

Dune: Part Two is een gloednieuwe film die gedistribueerd is door Warner Bros. Pictures. Deze filmstudio brengt hun films vrijwel altijd uit op hun eigen streamingdienst, HBO Max. Dat we ook Dune: Part Two in de toekomst op het platform mogen verwelkomen, staat dus buiten kijf. Ook het eerste deel, Dune, is daar immers nú te streamen. We weten alleen niet wanneer Dune 2 daadwerkelijk te vinden zal zijn in het aanbod van de paarse streaminggigant.

Wanneer komt ‘Dune: Part Two’ op HBO Max?

De online releasedatum van Dune 2 is nog niet bekend. HBO Max hield eerst altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, maar inmiddels zijn ze daarvan afgestapt. De window lijkt nu gemiddeld tussen de 60 en 70 dagen te liggen. Zo duurde het bij Aquaman and the Lost Kingdom 68 dagen voordat de film de overstap maakte van het grote naar het kleine scherm. Echter kiest de paarse streamingdienst er bij écht grote films soms voor om de bioscooprelease wat meer te omarmen.

Bij Barbie moesten we bijvoorbeeld maar liefst 149 dagen wachten voordat we de film vanaf de bank konden kijken (van 19 juli tot 15 december 2023). Het is dus even afwachten welke window HBO Max bij Dune: Part Two aanhoudt. Duurt het tussen de 60 en 70 dagen, dan kunnen we hem tussen 29 april en 9 mei vanaf de bank kijken. Maar waarschijnlijk duurt het dus nóg langer. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Tot wanneer draait ‘Dune: Part Two’ in de bioscoop?

Het duurt dus nog wel even voordat we Dune: Part Two kunnen streamen, dus dat betekent dat je eerst aangewezen bent op de bioscoop. Sinds 29 februari schittert de film op het witte doek. Maar hoe lang draait hij dan nog? Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

TitelDune: Part Two
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 46 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurDenis Villeneuve
CastTimothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.