HBO Max biedt vertrokken abonnees jaaraanbieding met 50% korting om terug te keren

Inmiddels is de nieuwe videodienst HBO Max een paar maanden live in Nederland en is de streamingoorlog in volle gang. Er wordt dan ook niet alleen meer geconcurreerd op het gebied van serie- en filmaanbod, maar ook prijsacties wordt ingezet om klanten te binden. Uit een mail die in handen is van de redactie van Streamwijzer blijkt dat het video on demand-platform promotiecodes uitdeelt waarmee een jaar lang met 50% korting gestreamd kan worden.

HBO Max lanceert aanbieding: betaal 12 maanden vooruit, bespaar 50%

De normale prijs van een HBO Max-abonnement is €5,99 per maand / €46,99 per jaar voor ‘Basic’ en €7,99 p.m. / €59,99 p.j. voor ‘Standard’. Je krijgt nu dus al respectievelijk 34% en 37% korting bij een jaarabonnement ten opzichte van een maandabonnement. Uit de recent verzonden e-mail blijkt echter dat er abonnees zijn “die niet langer een actief abonnement hebben” (- HBO Max) en worden benaderd met een nóg aantrekkelijker aanbod. De streamingdienst schrijft: “We hebben zoveel in te halen! Kom nu bij ons terug en ontvang 50% korting op een abonnement van 12 maanden. Dat is een heel jaar vol bekroonde entertainment voor de helft van de prijs! Vraag nu je eenmalige code aan.”

Belangrijk om te vermelden is dat het niet gaat om een jaarabonnement, maar om de aanschaf van een maandabonnement dat eenmalig alvast vooruit wordt betaald. De mail laat dus weten dat het aanbod inhoudt: “€47,99 gedurende 12 maanden, daarna €7,99/maand”. Deze korting kan worden geclaimd door de promocode op of voor 31 maart 2023 te gebruiken. De voorwaarden vermelden dat je onmiddellijk toegang krijgt en het contract niet binnen 14 dagen kan worden herroepen. Restitutie is dan ook niet mogelijk. Na de periode van 12 maanden wordt het abonnement “automatisch elke maand verlengd tegen de dan geldende maandelijkse abonnementsprijs op terugkerende basis, tenzij u vóór de verlenging opzegt.” Daarnaast is er één aanbieding per persoon mogelijk en kan deze niet worden gecombineerd met een andere promotie of gratis proefaanbieding voor HBO Max.

Op de website van HBO Max is geen speciale pagina te vinden om deze aanbieding te claimen. De enige manier om er gebruik van te kunnen maken, is door als oud-abonnee te hopen dat je een mail krijgt met de titel “Krijg 12 maanden voor de prijs van 6 🎉” en zo met 50% korting terug kunt keren.

Eerder werd al een levenslange kortingsactie gelanceerd

Dit is niet de eerste keer dat HBO Max stunt met een innovatieve kortingsactie, want tijdens de eerste weken na de lancering was het al mogelijk om gebruik te maken van een levenslange korting van 50%. Het voordeel van de helft van het maandbedrag blijft voor de abonnees die er op tijd bij waren voor altijd gelden, tenzij ooit wordt besloten om het lidmaatschap te beëindigen.

Wat wél (voor zover bekend) de eerste keer is, is dat er een aanbieding wordt gelanceerd die enkel geldt voor klanten die zijn vertrokken. Ook van concurrerende streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland is door onze redactie nog niet eerder vernomen dat soortgelijke exclusieve deals worden verstrekt aan oude klanten middels het gebruik van promotiecodes.

Samenvoeging van streamingdiensten HBO Max en discovery+

Op het gebied van prijs concurreert HBO Max dus sterk, maar ook het aanbod krijgt binnenkort een extra boost. Recentelijk zijn WarnerMedia en Discovery samengevoegd tot Warner Bros. Discovery, waardoor ook HBO Max en discovery+ één streamingdienst zullen worden. Naar verwachting zal de merger van de twee video on demand-platforms niet lang meer duren, maar een exacte datum is nog niet officieel bekendgemaakt.

Momenteel is ook nog niet bekend wat de samenvoeging zal betekenen voor de abonnementskosten van de huidige abonnees van één of beide streamingdienst(en). We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website, social media-kanalen en via je mail.