FC Groningen kijken in 2024: live stream van elke wedstrijd

Het voetbalseizoen van 2024 is weer in volle gang en er staan heel wat wedstrijden op het programma voor FC Groningen, het grote team uit het noorden van het land dat dit jaar na degradatie naar de KKD alles op alles zal zetten om ’24/’25 terug te keren op het hoogste niveau in de Eredivisie. Benieuwd waar de Groningse club vandaag speelt, tegen welk team en in welke league het is en waar je gratis + legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar de uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van FC Groningen live kijken in 2024.

Waar kun je alle wedstrijden van FC Groningen live kijken in 2024 op tv en met online stream?

FC Groningen speelt in 2024 wederom in meerdere competities en een deel van deze wedstrijden is zowel met een live stream online als op een tv-zender te zien. Natuurlijk kennen we allemaal de Keuken Kampioen Divisie, waarvan de uitzendrechten in handen zijn van ESPN (met vier eigen tv-zenders). De selectie van matches die lineair en hierdoor tevens via online tv wordt uitgezonden, is te vinden in de tv-gids van de vier kanalen. Daarnaast worden de wedstrijden van de KNVB Beker tevens via ESPN uitgezonden en kun je Europees voetbal volgen via Veronica (en dus bij NLZIET), al komt FC Groningen dit jaar niet in het continentale voetbal uit. Daarnaast kun je de spelers van FC Groningen natuurlijk in actie zien bij hun eigen land tijdens internationale duels en oefenwedstrijden.

Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om via internet naar je favoriete uitzendingen te kijken. Hieronder vind je de online mogelijkheden om bij streamingdiensten met een live stream naar wedstrijden van FC Groningen in verschillende competities te kijken in 2024.

CANAL+➡️ Kijk meteen gratis naar FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie bij ESPN via CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen moment van de uitgezonden wedstrijden uit deze Nederlandse voetbalcompetitie te missen, omdat je hier de Keuken Kampioen Divisie zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen het pakket met tv-zenders inclusief ESPN. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Ziggo GOJe vindt hier één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s, maar ook het complete aanbod van alle FC Groningen-wedstrijden uit de KKD en nog veel meer sport bij ESPN Compleet. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN via Ziggo GO.
KPN iTVOok bij deze provider krijg je één gratis zender met elke speelronde een selectie van live Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en kun je toegang krijgen tot het totale pakket ESPN Compleet met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN via KPN iTV.
⚽️ NLZIET➡️ Kijk direct live voetbal op NLZIET. Hier vind je up-to-date welke wedstrijden momenteel worden uitgezonden, waaronder de Champions, Europa en Conference League. Hier speelt de club uit het moorden echter niet in, maar FC Groningen spelers zijn natuurlijk wel in actie te zien bij internationaal voetbal. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van FC Groningen aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van FC Groningen bij Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland doorgaans niet in het aanbod van de streamingdienst gezet, maar live wedstrijden op tv bij zenders van RTL kun je er wel op dat moment kijken. Ze zijn echter niet achteraf terug te kijken.

Speelschema: het programma van FC Groningen per league dit jaar

Zit je vandaag al de hele dag te springen om vanavond naar een lekker potje voetbal met FC Groningen te kijken? Dan ken je het speelschema vast al uit je hoofd. Maar voor wie niet alle wedstrijden helemaal scherp meer op zijn netvlies heeft staan, kun je online gidsen het programma van de club met datum, tegenstander, weekdag, tijd en league overzichtelijk vinden. Je ziet bijvoorbeeld door te googelen op ‘FC Groningen’ een box met wedstrijden, nieuws, standen en spelers. Door op de eerste kolom—wedstrijden—te klikken, krijg je een inkijkje in het speelschema tot het einde van het seizoen.

Spelers van FC Groningen in seizoen 2023/2024

Dit seizoen is de selectie van FC Groningen weer goed gevuld met toptalenten en spelers met ervaring. In het eerste team komen als doelmannen Hidde Jurjus en Michael Verrips uit. Recht voor hen staat de verdediging klaar, bestaande uit Radinio Balker, Daniël Beukers, Thijmen Blokzijl, Isak Määttä, Nordin Musampa, Marvin Peersman, Marco Rente en Liam van Gelderen.

Het middenveld wordt in 2023/2024 gevormd door Leandro Bacuna, Laros Duarte, Johan Hove, Daleho Irandust, Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Jorg Schreuders, Tomáš Suslov en Luciano Valente. In de aanval staan Paulos Abraham, Florian Krüger, Kristian Lien, Romano Postema, Thom van Bergen en Kevin van Veen. De trainer van het team is Dick Lukkien en hij wordt bijgestaan door assistent-trainers Casper Goedkoop en Marcel Groninger + doelman-trainer John Vos.

Huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie

Benieuwd hoe FC Groningen er momenteel voor staat in de Eerste Divisie? In de onderstaande tabel zie je wat de huidige stand van de ploeg in de Nederlandse competitie is, maar ook hoeveel van de in totaal 38 wedstrijden (19 thuis in het stadion Euroborg en 19 uit) al gespeeld zijn en het aantal punten dat de club uit Groningen momenteel op zak heeft. In de laatste kolom vind je in welke mate het team in vorm is in de afgelopen vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Groene vinkjes geven een gewonnen partij aan, terwijl een streep voor gelijkspel staat en een kruis voor verloren matches.

PlaatsClubGespeeldPuntenVorm
1 🏆Willem II3879✅ ➖ ➖ ➖ ✅
2 🏁FC Groningen3875✅ ➖ ➖ ✅ ✅
3 🔸Roda JC3875❌ ✅ ➖ ➖ ✅
4 🔸FC Dordrecht3869➖ ➖ ➖ ✅ ✅
5 🔸ADO Den Haag3863❌ ➖ ✅ ➖ ❌
6 🔸De Graafschap3863❌ ➖ ✅ ➖ ✅
7 🔸FC Emmen3857✅ ✅ ✅ ✅ ❌
8 🔸NAC Breda3856➖ ➖ ✅ ➖ ❌
9MVV3856✅ ✅ ❌ ➖ ✅
10Jong AZ3856✅ ❌ ➖ ❌ ✅
11Helmond Sport3851➖ ✅ ❌ ✅ ✅
12VVV-Venlo3848❌ ✅ ❌ ❌ ❌
13SC Cambuur3847➖ ❌ ➖ ❌ ❌
14FC Eindhoven3843✅ ❌ ➖ ➖ ❌
15Jong Ajax3840❌ ❌ ➖ ❌ ✅
16Jong PSV3840✅ ✅ ❌ ✅ ✅
17Telstar3835❌ ➖ ➖ ❌ ❌
18TOP Oss3834➖ ❌ ➖ ❌ ❌
19FC Den Bosch3833❌ ❌ ✅ ➖ ✅
20 🚩Jong FC Utrecht3826➖ ➖ ❌ ❌ ❌

Aan het einde van het seizoen zijn er direct twee tickets te vergeven voor promotie naar de Eredivisie. De winnaar en #2 van de KKD zullen direct doorstromen naar het hoogste voetbalniveau in Nederland, mits het geen belofteteam betreft. Daarnaast zullen ook de periodekampioenen, aangevuld met de beste ploegen in de ranglijst aan het einde van het seizoen, via play-offs spelen om promotie. Aan die wedstrijden doet ook de #16 van de Eredivisie mee. Ten slotte mag de winnaar van de KNVB Beker zich ook nog verdiend gelukkig prijzen met deelname aan de Europa League vanaf de play-offs, wat tevens een mogelijkheid is voor KKD-clubs.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie, Conference / Europa / Champions League, Nations League en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.