FC Groningen kijken in 2022: live stream van elke wedstrijd

Seizoen 2022/2023 is aangebroken en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma voor FC Groningen. Benieuwd waar de club uit het Noorden vandaag speelt, tegen welk team en in welke league het is en waar je gratis + legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar de uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van FC Groningen live kijken in 2022.

Waar kun je alle wedstrijden van FC Groningen live kijken in 2022 op tv en met online stream?

FC Groningen speelt in seizoen 2022/2023 wederom in meerdere competities, maar alle wedstrijden zijn zowel met een live stream online als op een tv-zender te zien. Natuurlijk kennen we allemaal de Eredivisie, waarvan de uitzendrechten in handen zijn van ESPN. Daarnaast worden de wedstrijden van de TOTO KNVB Beker op FOX, ESPN en Veronica uitgezonden en kun je Europees voetbal volgen via RTL 7 en Veronica (en dus bij NLZIET), al komt FC Groningen dit jaar niet in Europa uit. Daarnaast kun je de spelers van FC Groningen natuurlijk in actie zien bij hun eigen land tijdens internationale duels voor het WK 2022, de Nations League en oefenwedstrijden.

Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om via internet naar je favoriete uitzendingen te kijken. Hieronder vind je de online mogelijkheden om bij streamingdiensten met een live stream naar wedstrijden van FC Groningen in verschillende competities te kijken in 2022.

📺 Ziggo GOBekijk nu ESPN via Ziggo GO. Je vindt hier een gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s, maar ook het complete aanbod van alle FC Groningen wedstrijden uit de Eredivisie en nog veel meer sport bij ESPN Compleet. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting.
📺 KPN iTVBekijk nu ESPN via KPN iTV. Ook bij deze provider krijg je een gratis zender met elke speelronde een selectie van live Eredivisiewedstrijden en kun je toegang krijgen tot het totale pakket ESPN Compleet met tot €12,50 combinatiekorting per maand.
⚽️ NLZIET➡️ Kijk direct live voetbal op NLZIET. Hier vind je up-to-date welke wedstrijden momenteel worden uitgezonden, waaronder de Europa, Conference en Europa League. Hier speelt de club uit het Noorden echter niet in, maar FC Groningen spelers zijn natuurlijk wel in actie te zien bij internationaal voetbal. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden van FC Groningen aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van FC Groningen bij Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland doorgaans niet in het aanbod van de streamingdienst gezet, maar live wedstrijden op tv bij zenders van RTL kun je er wel op dat moment kijken. Ze zijn echter niet achteraf terug te kijken.

Vanuit het buitenland met een VPN naar wedstrijden van FC Groningen kijken

De uitzendingen van voetbalwedstrijden verschillen per land, waardoor het mogelijk kan zijn dat je tegen een geoblokkade aanloopt. Zo kun je mogelijk niet naar de stream op online tv kijken als je in het buitenland woont of op vakantie bent. Toch is het dan gelukkig alsnog mogelijk om naar de wedstrijden van FC Groningen te kijken. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programma dat je op je computer inschakelt en ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van FC Groningen vanaf de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de livestream en begin met kijken ⚽️

Speelschema: het programma van FC Groningen per league dit jaar

Zit je vandaag al de hele dag te springen om vanavond naar een lekker potje voetbal met FC Groningen te kijken? Dan ken je het speelschema vast al uit je hoofd. Maar voor wie niet alle wedstrijden helemaal scherp meer op zijn netvlies heeft staan, kun je online gidsen het programma van de club met datum, tegenstander, weekdag, tijd en league overzichtelijk vinden.

Je ziet bijvoorbeeld door te googelen op ‘FC Groningen’ een box met wedstrijden, nieuws, standen en spelers. Door op de eerste kolom—wedstrijden—te klikken, krijg je een inkijkje in het speelschema tot het einde van het seizoen. FC Groningen strijdt doorgaans tegen nationale Eredivisie rivalen als Ajax, PSV en Feyenoord, maar kan ook nog wel eens internationale clubs tegenkomen.

Spelers van FC Groningen in seizoen 2022/2023

Dit seizoen is de selectie van FC Groningen weer goed gevuld met toptalenten en spelers met ervaring. In het eerste team komen als doelmannen Jan de Boer, Jan Hoekstra, Peter Leeuwenburgh en Michael Verrips uit. Recht voor hen staat de verdediging klaar, bestaande uit Radinio Balker, Wessel Dammers, Damil Dankerlui, Yahya Kalley, Neraysho Kasanwirjo, Isak Määttä, Nordin Musampa, Marin Šverko, Mike te Wierik, Liam van Gelderen en Joël van Kaam.

Het middenveld wordt in 2022/2023 gevormd door Laros Duarte, Daleho Irandust, Ramon Lundqvist, Emmanuel Matuta, Joey Pelupessy, Tomáš Suslov, Luciano Valente en Daniël van Kaam. In de aanval staan Paulos Abraham, Patrick Joosten, Cyril Ngonge, Ragnar Oratmangoen, Romano Postema, Kian Slor en Jørgen Strand Larsen. De trainer van het team is Frank Wormuth en hij wordt bijgestaan door assistent-trainers Alfons Arts en Dennis van der Ree + doelman-trainer Harmen Kuperus.

𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻!

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Eredivisie, Conference / Europa / Champions League, Nations League en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt. Tevens laten we op onze website weten welke wedstrijden er in het voetbal vandaag allemaal op de planning staan.


Let op: het gebruik van een VPN om sport, films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.