Tv-gids van ESPN 1, 2, 3 én 4: sport op elke zender vandaag

De populaire sportzender ESPN heeft in Nederland vier kanalen waarop sportwedstrijden uitgezonden worden. Dat gebeurt dan ook de hele dag door: van voetbal tot ijshockey en van basketbal tot American football. Maar welke wedstrijden kun je vandaag kijken op ESPN 1, 2, 3 en 4? In dit artikel leggen we uit hoe je dat op twee manieren kunt vinden in de ESPN tv-gids.

➝ Meld je nu aan bij CANAL+ en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer ✅

Twee manieren om de volledige tv-gids van de vier ESPN-zenders per dag te bekijken

ESPN heeft ontzettend veel Nederlandse uitzendrechten voor sport in handen. Eigenlijk kom je met vier kanalen op televisie nog ruimte tekort om alle sportuitzendingen te kunnen vertonen, dus bij de programmering wordt ingeschat welke partijen het liefst worden bekeken door het publiek en die worden in de tv-gids van zenders 1, 2, 3 en 4 gezet. Hieronder vind je twee manieren om te vinden om welke wedstrijden het gaat.

1. Via het online tv-systeem van je streamingdienst of provider

ESPN verstrekt in Nederland geen rechtstreekse abonnementen, maar je kunt enkel via je internet- en tv-aanbieder een lidmaatschap op de sportzenders afsluiten. De meeste van deze vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders in het abonnement met tv zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. Hierdoor kun je ook via deze streamingdienst (of op soortgelijke wijze bij providers als Ziggo en KPN) eenvoudig de tv-gids per zender checken via het volgende stappenplan.

  1. ➡️ Ga hier direct naar de officiële website
  2. Klik rechts bovenin op a) Computer: de groene knop met ‘Live tv kijken’ of b) Mobiel: het middelste logo van een televisie
  3. Klik na inloggen op TV Gids in het menu bovenaan de pagina
  4. Scroll naar rechts tot je op kanaal 29 (ESPN 1), 30 (ESPN 2), 31 (ESPN 3) en 32 (ESPN 4) komt
  5. Bekijk in het met rood omcirkelde vak wat er momenteel per zender op tv te zien is of scroll naar beneden om te kijken wat er voor de rest van de dag nog op het programma staat 📺

Daarnaast kun je ook ESPN 1, 2, 3 en 4 door te klikken op het hartje toevoegen aan je lijst van favoriete zenders, waardoor het met het pijltje rechts bovenaan de pagina nog makkelijker wordt in één oogopslag te zien wat er allemaal op het programma van de zender staat. Ook kun je alvast een week terug- of vooruitkijken in de tv-gids door rechts bovenin niet vandaag op tv te selecteren, maar een andere datum in dit tijdsbestek van twee weken.

2. Via de website van ESPN

Ook via de eigen website van ESPN is het mogelijk om de tv-gids te bekijken, ondanks het feit dat er geen rechtstreeks abonnement afgesloten kan worden. Hiervoor kun je op de homepage links in het scherm ‘TV Gids’ selecteren, waarna je in de zogeheten speelkalender komt. Met de drie knoppen links bovenin het scherm kun je selecteren of je wilt zien wat er live nu bekeken kan worden per zender, wat er straks (tot een week vooruit) op de planning staat of wat er in de herhaling (tot een week terug) nog te zien is.

Daarnaast zijn er ook twee knoppen die het zoeken makkelijker maken door bij alle sporten te filteren op de desbetreffende competitie waar je naar wil kijken of door bij alle kanalen enkel te zien wat er per zender van het pakket vertoond wordt.

Deze sporten staan allemaal in de tv-gids van ESPN 1, 2, 3 en 4 in Nederland

Veel mensen kennen ESPN van de Nederlandse voetbalcompetities, maar helemaal op het begin van dit artikel las je al dat er veel meer te zien is via de vier zenders. Dit is ook waarom er soms keuzes gemaakt moeten worden in de programmering, want het lineair vertonen van elke mogelijk wedstrijd van elke sport waarvan de uitzendrechten in handen zijn op de vier ESPN-zenders is simpelweg niet mogelijk.

Zo vind je er in het voetbal op het moment van schrijven de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, Eredivisie Vrouwen, Johan Cruijff Schaal, Tweede Divisie, Copa Sudamericana en Copa Libertadores. Ook fans van het Amerikaanse basketbal kunnen hier genieten van toffe wedstrijden uit de NBA, terwijl liefhebbers van American football kunnen kijken naar de Super Bowl, NFL en College Football. Ten slotte check je bij de sportzenders ook nog MLB in honkbal en NHL in ijshockey.

Uitzending gemist? Tot 7 dagen online terugkijken

Heb je de sportwedstrijd waar je zo naar uitkeek per ongeluk gemist? Geen probleem, want je kunt elke wedstrijd die bij ESPN op tv te zien was nog tot 7 dagen terugkijken. Meer informatie hierover vind je onder andere op de desbetreffende informatiepagina van ESPN bij CANAL+. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze provider tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket aangeboden.