‘Dertigers’ krijgt een kerstspecial vol grote verrassingen

Het is de laatste week ooit voor de Nederlandse hitserie Dertigers. Althans, dat dachten we. Want gister heeft BNNVARA bekendgemaakt dat we in december kunnen rekenen op een special kerstaflevering, waarin de vriendengroep nog één keer samenkomt. En we kunnen je al het een en ander vertellen over het verhaal.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Dertigers’ krijgt een kerstspecial

Afgelopen december werden we getrakteerd op een speciale kerstfilm van Oogappels, dit jaar is Dertigers aan de beurt. Nadat we deze week kunnen kijken naar het slotaflevering van het vierde seizoen, hoeven we er dus nog even geen definitief punt achter te zetten. Het nieuws is bitterzoet, want omdat de kerstspecial wordt aangekondigd als de afsluiter van de succesvolle reeks maakt BNNVARA hiermee wel bekend dat er waarschijnlijk écht geen vijfde seizoen (of Veertigers) gaat volgen.

In de kerstspecial komt de hele vriendengroep nog één keer samen om de feestdagen door te brengen in het Hoge Noorden. En dit leidt tot een aantal grote verrassingen, zo kondigt de omroep aan. Spannend! Wanneer de kerstspecial precies te zien zal zijn, is nog niet bekend. We weten enkel dat het in december gaat zijn.

Dít is mogelijk het verhaal van de kerstspecial

Ook de Vlaamse Dertigers, waar onze variant op gebaseerd is, kreeg een kerstspecial en die is maar liefst 83 minuten lang. Waarschijnlijk kunnen wij dus ook rekenen op een aflevering die de lengte heeft van een heuse film. We weten ook al waar de Vlaamse kerstspecial over gaat en aangezien Dertigers qua verhaallijnen de reeks van onze zuiderburen grotendeels gevolgd heeft, is de kans groot dat ook dit overgenomen gaat worden.

Als dat zo is kun je rekenen op grote frustraties tussen Carmen en Lot, omdat die kerst allebei op een andere manier willen vieren. Ondertussen hebben Hannah en Thomas ruzie, zitten Alex en Elias midden in een verbouwing die de vriendengroep tot waanzin drijft en hebben Saar en Pieter het nog altijd niet bijgelegd.

En hoe gaat het nu verder met ‘Dertigers’?

Als we naar de Vlamingen kijken voor informatie over de toekomst van de serie, zien we dat zij onlangs met een hele nieuwe reeks zijn gestart. Dit houdt in: een nieuwe cast, een nieuwe vriendengroep én een nieuwe locatie. Wie weet gaat dit ook voor de Nederlandse variant gebeuren.

Veel mensen hopen ook nog altijd op een doorstart als Veertigers. Dit lijkt met de kerstspecial als “afsluiter van de reeks” nu toch echt van de baan, maar zeker weten doe je het nooit. Uiteraard houden wij altijd de laatste berichtgeving voor je in de gaten. Wordt vervolgd!

Waar gaat het verhaal van ‘Dertigers’ over?

In Dertigers hebben acht vrienden een bijzondere vriendschap, ze vertellen alles tegen elkaar. Van carrière en dromen tot liefde en kinderen. Daarnaast rouwen ze om hun overleden vriend. Hoe gaan ze hiermee om? En hoe is het om te leven als dertiger?

TitelDertigers
SoortSerie
Jaar2020-
TaalNederlands
Duur4 seizoenen
CategorieDrama
IMDb7,8 uit 255 stemmen
MakersBarbara Bredero, Elzelien Peters, Allard Westenbrink
CastLeonoor Koster, Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.